Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Recenzje Anime

PlaceeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów !
Mam do was pytanko, a mianowicie.
Czy waszym zdanie kanał na youtube z recenzjami, zapowiedziami, ocenami anime itp itd. ma prawo bytu na aktualnym youtubie?
Czy znalezliby się chętni aby to oglądać/oceniać?

Dzięki z góry za waszą opinię !

Opublikowano

Czy waszym zdanie kanał na youtube z recenzjami, zapowiedziami, ocenami anime itp itd. ma prawo bytu na aktualnym youtubie?

Nie miałbym nic przeciwko recenzjom gdyby autor wykazywał się jakimś obiektywizmem i potrafił sensownie argumentować.

Na pewno nie tak jak ten pacan Buki. Ten człowiek skrytykował SAO i wiele innych świetnych anime.

Opublikowano

Właśnie oglądałem go i powiem szczerze że taki recenzent powinien oceniać nie według "siebie" tylko według "ogółu".
Bo co z tego że jakiś youtuber nie oceni jakiegoś anime bo go "nie lubi".. Właśnie chciałbym stworzyć coś takiego, że oceniałbym serie nie po swojej ocenie tylko oczami "widza" czyli ocena ogólna.
Jak myślicie ?

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak obiektywizm w przypadku recenzenta, który jest nowicjuszem... ogólnie takiego typu recenzje są po chuju, bo po to posiłkuje się czymś takim jak recenzja, aby recenzent powiedział mi co według niego prezentuje sobą dany tytuł. Kwestia czy się z tym recenzentem zgadzasz czy też nie. Buki ma te x tys wyświetleń więc są ludzie, którzy mają podobny gust jak on i kierują/sugerują się tym co im powie. Inna sprawa, iż Buki strasznie pierdoli dlatego go nie oglądam, ale zdaję sobie sprawę, że są osoby, które go lubią więc... ich wybór (znam pojęcie: "inne zdanie niż moje" i potrafię to zrozumieć nie to co niektórzy...).

Co do samego kanału to tak średnio to widzę. Podstawową sprawą jest to, że jak nie widziałeś tych przynajmniej 300/400 pozycji to nie masz po co się brać za coś takiego (była akcja w internecie około roku temu, że jakiś random spamował gdzie się dało po największych YT, że założył kanał o anime i pro elo będzie fajnie. Skończyło się tak, że wrzucił 2 vlogi, które były takimi jakby zapowiedziami i wyszło mu zjadliwie, a potem wrzucił trzeci film -"Moje top10 anime" jak się idzie domyślić typowy mainstream, później jak go poproszono o MaL'a to okazało się, że ma 20-30 anime obejrzanych...). Oprócz tego musiałbyś mieć konkretną siłę przebicia (bo fandom Bukiego i Axerfisha cię zeżre) i porządny kontent. Kolejną sprawą jest jakiś dobry montaż no i głos (bo chyba nie myślisz by wrzucać napisy, prawda?), bo jak będziesz brzmiał jak 13 latka podczas stosunku to trochę słabo. Nic więcej nie ma sensu pisać dopóki nie pokażesz nam jakiejś swojej próbki umiejętności

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Właśnie chciałbym stworzyć coś takiego, że oceniałbym serie nie po swojej ocenie tylko oczami "widza" czyli ocena ogólna.

Jak myślicie ?

Zapewne można, ale to ciężko. Zresztą od tego są tak zwane oceny średnie, a nie recenzje.

Sam widziałem anime, które na tyle mnie irytowały, że nie mogłem tych głupot zdzierżyć i wystawić wyższej oceny.

W mojej skali oceniania zawsze postacie były najważniejsze (w zależności od gatunku anime i danego świata), bo to one głównie decydują czy dane anime oglądam z przyjemnością czy nie.

bo jak będziesz brzmiał jak 13 latka podczas stosunku to trochę słabo.

A skąd ty wiesz jak brzmi 13 latka podczas stosunku?
Opublikowano

@armoro

Na prawdę nie mam siły na rozmowę z człowiekiem Twojego (nawet użyję dużej litery) pokroju, szkoda mojego życia (no i Twojego) na jakiekolwiek merytoryczne czy chamskie dywagacje z Tobą o anime. Możemy się umówić, że ja udaje, że ty nie istniejesz, a Ty będziesz udawał że ja nie istnieje? Nie odpisuj na moje posty, a ja nie będę reagował na Twoje i tak sobie będziemy żyli obok siebie, przynajmniej cholesterol mi nie skoczy...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Na prawdę nie mam siły na rozmowę z człowiekiem Twojego (nawet użyję dużej litery) pokroju, szkoda mojego życia (no i Twojego) na jakiekolwiek merytoryczne czy chamskie dywagacje z Tobą o anime. Możemy się umówić, że ja udaje, że ty nie istniejesz, a Ty będziesz udawał że ja nie istnieje? Nie odpisuj na moje posty, a ja nie będę reagował na Twoje i tak sobie będziemy żyli obok siebie, przynajmniej cholesterol mi nie skoczy...

Zadałem ci zwykłe pytanie, a ty wyjeżdżasz do mnie z jakimś żenującym tekstem nie na temat. Staram się być dla ciebie miły, a ty tak mi się odwdzięczasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...