Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] PayPal

cela123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcę sprzedać konto steam, już nawet dogadałem się z kupcem na kwote 270 dolarów. Nagrał mi telefonem, że ma 1300 dolarów na swoim paypal'u i ogólnie rzecz biorąc udowodnił, że to nie próba scamu...

Moje pytanie brzmi jak się zabezpieczyć przed ewentualnym cofnięciem pieniędzy z konta paypal ? Odrazu wypłacam to oczywiste...pytanie tylko co mogę zrobić, aby nie dostać potem jakiegoś zażalenia o braku uregulowania pieniędzy ze strony paypala ?

Proszę o radę :c

Opublikowano

Jeżeli coś sprzedajesz to proś kupującego o płatność dla rodziny / znajomych.

Dlaczego?

Wiele osób przejechało się na zwrotach (chargeback), które powodują zamrożenie twojego salda.

Przez zamrożenie trzeba rozumieć : 

- usunięcie salda (tego otrzymanego) na rzecz rozwiązania sprawy

- jeżeli saldo jest puste (całe tzn. masz 0zł na koncie) wtedy twój rachunek paypal pozostaje ujemny. (np. otrzymałes 20 zł, więc posiadasz - 20zł na koncie),

Nie wierz w tzn. faktury, które widnieją w tabeli wpłyów/wydatków, gdyż jest to prosty scam.

PayPal automatycznie dodaje pieniądze do twojego konta, jeżeli osoba wysyła je poprzez konto paypal na twoje konto paypal.

* Nie ufaj też osobą, które wysyłają niby pieniądze przez konto bankowe na twój paypal.

* Nie daj się nabrać na "potwierdzenia przelewu" - najlepiej niech pieniądze będą na koncie, wtedy możesz oddać swoje konto.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Zastosowanie dla developerów

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

https://console.cloud.google.com/cloudshell

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...