Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uzależnienie od League Of Legends

xPromotionalx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym prosić o rady w temacie uzależnienie od lola.

Mianowicie gram w Lola od stycznia, na początku bardo lubiłem tą gre ale mało w nią grałem bo tylko jeden meczyk dziennie (średnio 30 min).

Wszystko było OK do momentu w którym dostałem laptopa... Zacząłem wtedy grać w lola po kilka godzin dziennie... Na początku nic złego się ze mną nie działo, ale po tygodniu zacząłem się uzależniać od lola. Miałem złe samopoczucie, byłem rozdrażniony i myślałem tylko o lolu. Poza tym miałem bóle głowy i oczu... Moje kontakty ze znajomymi i bliskimi pogorszyły się. Nadal gram w lola ale teraz zdaje sobie sprawe że to nic dobrego lecz dalej nie potrafię przestać w niego grać... Właśnie zacząłem gimnazjum, poznałem w tym tygodniu wielu nowych ludzi ale to nic nie daje w dalszym ciągu nie umiem się odczepić od lola.

Proszę o rady jak mam to zrobić, chce skończyć z tym no-lafieniem i wrócić do normalnego życia...

Z góry dziękuje.

,,Życie ma wiele barw, tylko ty jesteś daltonistą''

Opublikowano

odinstaluj tego lola i po prostu w niego nie graj xD

co w tym trudnego ? bedziesz chciał w niego grać, ale po paru dniach już będzie normalnie lel

Opublikowano

Dobrze, że rozumiesz, że jest to uzależnienie bo jest to pierwszy krok w pokonywaniu uzależnienia, pamiętaj o tym, że takie uzależnienie może odbić się na Twoich ocenach w szkole, pracy, przyszłym zawodzie i dochodzie, zauważ jak bardzo istotne są te czynniki i zadaj sobie pytanie za każdym razem jak włączasz launcher, czy warto to zrobić jeśli odbije się to na Twoim zdrowiu i ironicznie będzie Ci się jeszcze trudniej grać przez ból oczu i głowy, nie wspominając nawet o tym, że może to różnych chorób zdrowotnych(fizycznych jak i psychicznych), nie patrz krótkowzrocznie, przyjrzyj się szczegółom jakie to może przynieść skutki. Czy zauważyłeś, że grasz w LoL'a zawsze w specyficznych warunkach/sytuacji? Jeśli tak to opisz to lub zmień to(np. jeżeli to zawsze ten sam pokój to idź do innego pokoju lub nie graj na laptopie tylko w miejscu gdzie grałeś w LoL'a wcześniej). Możliwe też, że uciekasz od jakichś myśli poprzez granie, postaraj się zidentyfikować jakieś problemy po za tym uzależnieniem, może coś Cię dręczy ale jest to zbyt trudne to przemyślenia więc Twój mózg "zmienia program"? Zapytaj rodziców czy nie pomogliby Ci w tej sprawie, wspierali Cię bardziej to też pomaga.

Opublikowano

Sprzedaj swoje konto jakiemuś znajomemu, a jeśli nie masz komu to odpal haxy, dostaniesz bana i nie będzie chciało ci się grać od nowa na koncie. Mówię znajomemu żeby przypadkiem nie podkusiło cie później odzyskać sobie konto przez support.

Opublikowano

Podaj namiary to przyjade Ci to odinstalować i zablokować + poczituje na koncie, odechce Ci sie i wrócisz do normalnego lajfa. Eldo.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Wielkie dzięki za odpowiedź  Aerin! Daje Ci naj! Naprawdę dobre porady mi podałeś i już dzisiaj je ,,przeanalizuje"... Szczególnie dobrą poradą było to o przemyśleniu jaki wpływ to uzależnienie będzie miało na moje oceny, zawód i zdrowie. Jeszcze raz dzięki! Ale dziękuje też innym osobom za rady, wszystkie mi się przydadzą.

Proszę o niepisanie już odpowiedzi na ten temat. Jest on już nieaktualny.

Opublikowano

@Eryk "Odpal haxy" nie pomyslales, ze moze on popsuc fun z gry innym? 

jeśli autorowi to przeszkadza to nie musi korzystać, to tylko jeden ze sposobów

Opublikowano

ja odinstalowałem lola i po prostu zająłem się rzeczami które w jakiś sposób polepszą moje umiejętności żebym miał jakiś zysk na przyszłość bo lol ci nic nie da no chyba że jesteś bardzo dobrym graczem takim lcs

<p>.

Opublikowano

Można poprosić support lola o usunięcie konta, a to powinno pomóc :P nie będzie Ci się chciało lvlować nowego konta. Trzeba podać w tickecie kilka informacji o koncie. W spoilerze masz info co i jak

TEMAT ZGŁOSZENIA: Usunięcie konta                 źródło : klik

• Nazwa użytkownika (login którego używasz by zalogować się do gry):
  • Imię przywoływacza (nazwa w grze):
  • Serwer:
  • Data stworzenia konta:
  • Miejsce utworzenia konta (miasto i kraj):
  • Adres e-mail, na którym konto zostało założone:
  • Adres IP, z którego udało ci się ostatnio zalogować do League of Legends (http://www.whatismyip.com):
  • Dostawca internetu używany podczas założenia konta:
  • Czy kupowałeś(-aś) RP na tym koncie? Jeżeli tak to wymień proszę użyte do tego celu metody płatności: 

CO JEŻELI NIE BĘDĘ W STANIE PODAĆ WSZYSTKICH WYMAGANYCH INFORMACJI?

Jeżeli nie jesteś w stanie dostarczyć wszystkich powyższych informacji, być może będziemy musieli zapytać cię o dodatkowe szczegóły by zweryfikować twoje konto. Wszystko to jest niezbędne by zapewnić bezpieczeństwo kontom naszych graczy. Doceniamy okazaną cierpliwość w tej kwestii! :)

Opublikowano

Po prostu staraj się uniknąć nudów, bo wtedy będziesz sięgał po laptopa. Znajdź sobie inne zajęcie. :)

#LenovoLegion Team

Opublikowano

A czy przykładowo będę grał w niego tak jak teraz to robię 1/1,5 h dziennie i poza grą się nim nie interesował (lolem) to można to uznać za uzależnienie? Myślę że nie ale chcę poznać wasze zdanie :)

Opublikowano

To się wydaje takie trudne, a wcale takie nie jest. Wiesz, każdy ma swoje hobby, niektórzy nawet o takowym jeszcze nie wiedzą. Znajdź zajęcie, które będzie pochłaniało Cię w 100%, może to być sport, książki, czy nawet spotkania ze znajomymi. Grunt to wypełnić sobie czas, to jest podstawa w każdej dziedzinie uzależnienia, czy też podłamania psychicznego. Każdy szczegół może być ważny jeżeli chodzi o leczenie uzależnienia. Przede wszystkim odstaw komputer na jakiś czas, możesz odinstalować grę, sprzedać lub zasłużyć sobie na bana w grze jeśli tego wymaga sytuacja.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...