Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Fpsami

Takii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,mam problem z fps w lolu,nie wiem od czego zależą one w moim komputerze,wszelkie fajerwerki mam wyłączone,ustawienia na very low,synchronizacja pionowa tez jest wyłączona,w panelu nvidi poustawiane na najwyższą wydajność,w systemie to samo i ciągle mam skoki fps od 100 do nawet 0.Najczęściej jednak mam około 15 fps,co jest dziwne ponieważ przed patchem 6.18 byl czas,że normalnie mialem po te stale 60.W team fightach jest tak,że nic juz praktycznie nie widzę bo jest jedno długie ścięcie.

Specyfikacja.

Procesor ADM Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4600+ 2,4 Ghz

GeForce GT 220 1Gb

3Gb ramu,3x1gb,

Dysk SSD 120gb,Kingstona

I jakis zasilacz noname 350w chyba

Temperatury GPU i CPU to 55 stopni ,w stresie wlasnie nie wiem.

Pasty termoprzewodzacej wlasciwie to chyba nie ma teraz(ops),ale to może być tego wina?

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

Siema,mam problem z fps w lolu,nie wiem od czego zależą one w moim komputerze,wszelkie fajerwerki mam wyłączone,ustawienia na very low,synchronizacja pionowa tez jest wyłączona,w panelu nvidi poustawiane na najwyższą wydajność,w systemie to samo i ciągle mam skoki fps od 100 do nawet 0.Najczęściej jednak mam około 15 fps,co jest dziwne ponieważ przed patchem 6.18 byl czas,że normalnie mialem po te stale 60.W team fightach jest tak,że nic juz praktycznie nie widzę bo jest jedno długie ścięcie.

Specyfikacja.

Procesor ADM Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4600+ 2,4 Ghz

GeForce GT 220 1Gb

3Gb ramu,3x1gb,

Dysk SSD 120gb,Kingstona

I jakis zasilacz noname 350w chyba

Temperatury GPU i CPU to 55 stopni ,w stresie wlasnie nie wiem.

Pasty termoprzewodzacej wlasciwie to chyba nie ma teraz(ops),ale to może być tego wina?

No wlasnie wydaje mi sie, ze chodzi o temperatury, zobacz, jak wygladaja temperatury w stresie i najlepiej wymien paste.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Bo jak myślisz,jakiej ilości fps na zdrowy rozum można byłoby się spodziewać po tej specyfikacji?W p

rogramie OCCT zauwazyem ze gdy tylko zaczynam go obciązać to nagle częstotliwośc zegara zaczyna szaleć i skacze na pare sekund na 994Mhz i sie zmienia na 2378 bodajże.Wyłącze obciązanie i jest znowu w normie,co mam zrobic? Temperatura Procka 65 stopni jak go obciążę

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

sam komputer troche przedpotopowy, jednak mysle ze spadek fpsow wynikł z nieczyszczenia kompa (jestem pewien ze nigdy) i bardzo starej pasty termoprzewodzacej

to bym zrobil na pierwszym miejscu, nie sluchaj sie zaraz specow ktorzy beda radzili formata, to na sam koniec.

@Edit

napisales, ze masz po 55 stopni na tym starym athlonku - bardzo niedobrze, procesory amd sa przystosowane do niskich temperatur

Opublikowano

Czyszczony jest raz na miesiąc,rozbierany na części pierwsze i składany na nowo,jedyne czego nie ma to pasty,nigdy jakoś nie mogę się zebrać i jej kupić.Mogę go w sumie jutro oczyścić dokladnie.Sprężone powietrze,i pędzelkami,cały wiatrak od CPU i GPU.

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

Czyszczenie Ci nic teraz nie da, jak nie zrobisz nic z chłodzeniem to żadne czyszczenie Ci nie pomoże..

4521609.png

Opublikowano

Czyszczenie Ci nic teraz nie da, jak nie zrobisz nic z chłodzeniem to żadne czyszczenie Ci nie pomoże..

Ja to rozumiem,ale odnosiłem się do Pana powyżej.Mam też pytanie,czemu jak obciążam procka programem OCCT  to zmienia mi sie z 2378Mhz na 900 iles i tak co jakis czas,albo stale.Bez obciążenia jak najwyższa wartość.

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

refresh/help

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

masz w biosie ustawione na zmniejszenie obciazenia rdzeni jezeli temperatura bedzie zbyt wysoka, dlatego w grze spada ci do niecalego GHz procek na rdzeniu

jak temu zaradzic domysl sie sam

Opublikowano

Dziwne, ja sam osobiście gram na temperaturze ~65/70 stopni i nic się nie dzieje, ale widocznie podczas większych temperatur lub większego obciążenia twój proces automatycznie zmniejsza swoje traktowanie. Na sam początek kup pastę termo przewodzącą, a jak to nie pomoże to pozostaje wymiana chłodzenia.

Możliwe też, że ten zasilacz nie wyrabia, ale tego nie jestem pewien, bo aż tak się nie znam.

Opublikowano

masz w biosie ustawione na zmniejszenie obciazenia rdzeni jezeli temperatura bedzie zbyt wysoka, dlatego w grze spada ci do niecalego GHz procek na rdzeniu

jak temu zaradzic domysl sie sam

Dziwne, ja sam osobiście gram na temperaturze ~65/70 stopni i nic się nie dzieje, ale widocznie podczas większych temperatur lub większego obciążenia twój proces automatycznie zmniejsza swoje traktowanie. Na sam początek kup pastę termo przewodzącą, a jak to nie pomoże to pozostaje wymiana chłodzenia.

Możliwe też, że ten zasilacz nie wyrabia, ale tego nie jestem pewien, bo aż tak się nie znam.

Powiem,pewną opcję odpowiadająca za zmniejszenia obciazenia rdzeni w biosie zmienialem,ale po zmianie tej opcji komputer się nie włączał,migała tylko _ w lewym górnym rogu i nic.

Wątpie,że to wina temperatur,bo jeszcze do niedawna tak nie było,a też nie bylo pasty termoprzewodzącej,i chłodzenie te same.

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

o jezu czlowieku to co mam ci powiedziec jak nie prawde? kup lepszego kompa? przeczysc dyski jakims ccleanerem i modl sie ze ma to jakiekolwiek znaczenie? nie wiem jakiego rodzaju odpowiedzi wymagasz...

Opublikowano

Proszę o zamknięcie tematu,ponieważ co niektórym nerwy skaczą ;>

Odnośnie samego tematu,to zauważyłem,że spadek taktowania jest gdy temperatura procesora osiągnie 65stopni,niestety w biosie nie widzę,albo nie ma opcji,aby wyłączyć te samo obniżanie temp poprzez zmniejszenie taktowania.Pozostaje kupić dobrą pastę ew. lepsze chłodzenie żeby nie dobijalo do 65.Tak wiem,komputer jest przedpotopowy i należało by go wymienić,więc się nie spinaj Panie up.

2011-2015,tylko MPC!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...