Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pukawka - status "Sprawdzam" po wgraniu swojego .jar

Finnen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Do tej pory grałem ze znajomym, samemu stawiając serwer u siebie na komputerze. Obciążało to jednak mojego PC za mocno, więc wykupiłem na Pukawce serwer z 1.5GB RAMu. Gramy na wersji 1.10.2 z kilkoma modami na Forge'u pod 1.10.2. Na Pukawce widzę, że jest tak, że można wybrać gotowy silnik z dostępnych pakietów (brak niestety Forge pod 1.10.2 u nich, najnowszy dostępny to 1.9.4). Jest jednak możliwość dostępu do FTP i wgrania własnych plików, w tym .jar, a także określenie pliku startowego .jar, z którego serwer ma startować.

Tak więc zrobiłem - przeniosłem wszystkie pliki ze swojego serwera lokalnego na serwer FTP od Pukawki, dostosowałem server.properties i w ustawieniach serwera wskazałem, żeby uruchamiał się z pliku forge-1.10.2-12.18.1.2077-universal.jar. Niestety, gdy tak zrobię, to serwer się nie uruchamia i nie wyświetla żadnego błędu w konsoli - zupełnie nic, pusto. Próbowałem to już robić wielokrotnie, resetując serwer do ustawień domyślnych. Próbowałem nawet podmieniać oryginalny plik minecraft_server.jar na ten od Forge, ale nic to nie daje. Gdy tylko ma zostać do uruchomienia użyty plik .jar z Forgem 1.10.2, to serwer odmawia posłuszeństwa, nie uruchamia się i nie wyświetla żadnej komendy. Wie ktoś, dlaczego tak się dzieje? Czy to możliwe, że po prostu Pukawka nie pozwala na uruchamianie Forge'a w tej wersji i blokują ten plik?

Opublikowano

Napisz do boku bo ze strony forum trudno jest Ci pomóc. Najlepiej nazwij ten jar tak samo jak silnik poprzedni wtedy system nie będzie miał problemu z odpaleniem. Jeśli jednak blokują to jedynym sensownym wyjściem jest napisanie do ich boku.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Wiem, że późno, ale dziś po kilku godzinach zabawy udało mi się zainstalować według tego poradnika. 

https://www.beastnode.com/portal/knowledgebase/85/Installing-Custom-BuildsorVersions-of-Forge-with-Custom-Mods.html

Rób to co tam jest napisane, ale

1. Wyczyść wszystkie pliki serwera w FTP i te wg. poradnika wrzuć.

1.1 - Pamiętaj, aby w zakładce "dodatki i ustawienia" zmienić plik startowy na nazwę forga universal w twoich plikach serwera. np. forge-1.10.2-12.18.3.2185-universal.jar

2. Pierwsze uruchomienie chwilę trwa. bądź cierpliwy

3. Dostajesz błąd z EULA z konsoli ZATRZYMAJ SERWER (ważne!) i wejdź w zakłedkę menedżer plików na pukawce w plik eula i zmień na true

4. Wywala błąd o porcie - ZATRZYMJUJESZ SERWER i klikasz reset ( to resetuje server.properties do wartości pukawki)

5. Powinno śmigać :)

U mnie mody działają bezproblemowo :D

Opublikowano

U mnie gdy wyrzucalo "sprawdzam" wystarczyło zmienić wersie javy7 na javy8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...