Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początkujący - kilka pytań

KomputerowiecPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakie pokemony najlepiej ulepszac? Do czego służy funkcja evolve oraz Power up? Bo mam tego trochę i nie wiem co mam z tym zrobic. Mój najlepszy Pokemon ma bodajże 180cp pozdrawiam pisałem z telefonu

Opublikowano

Power Up ulepsza twojego aktualnego pokemona o kilka punktów CP a evolve jak sama nazwa mowi ewoluje twojego pokemona na lepsza wersje np weedle na kakune a pozniej bedrilla. a pikachu w raichu + do tego dzieki ewolucji dostajesz wiekszy exp chyba 500xp i podnosza ci sie punkty cp

mca.png

mca.png

Opublikowano

Teraz się nie opłaca grać w Pokemon go bez bota :), wbicie 25lvla to jakiś tydzień.. A grając i biegając to bedziesz to robił o wiele dłużej, poza tym na bocie dropi o wiele lepsze pokemony, iż dropisz je w miejscach gdzie jest ich multum :]

4521609.png

Opublikowano

Na bocie latwo o bana. Pamietam te komentarze ze bot jest safe. To że teraz nie dostaniecie bana nie oznacza że go nie dostaniesz później. Jednak proponuję zostawić główne konto dla siebie i grać kiedy wychodzisz a bota poszczaj z nowego.

Opublikowano

Witam jakie pokemony najlepiej ulepszac? Do czego służy funkcja evolve oraz Power up? Bo mam tego trochę i nie wiem co mam z tym zrobic. Mój najlepszy Pokemon ma bodajże 180cp pozdrawiam pisałem z telefonu

Tutaj masz wszystko to, o czym musisz wiedzieć - http://how2play.pl/pokemon-go/pokemon-go-poradnik/

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Najlepiej ulepszać różnorakie Snorlaxy, Dragonite i inne z wysokiego tieru. Evolve pozwala w szybki sposób zarobić kilka tysięcy EXP + zdobywasz wtedy nowe pokemony. Power up to ulepszanie. xp Twój pokemon ma 180CP, bo pewnie Twoje konto ma niski lvl.

Opublikowano

CP nie ma nic wspólnego z lvl konta, równie dobrze może złapać czy wykluć  pokemony z 10 CP jak z 500 czy 800 bez względu na lvl. 

Takie tłumaczenie komuś że CP pokemona ma niskie bo ma niskie konto jest bezsensem. Praktycznie to od 6 lvl miałem Hypno lv 100 z CP powyżej  1000 więc nie świadczyło to o niczym że mam niski lvl w grze. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

CP nie ma nic wspólnego z lvl konta, równie dobrze może złapać czy wykluć  pokemony z 10 CP jak z 500 czy 800 bez względu na lvl. 

Takie tłumaczenie komuś że CP pokemona ma niskie bo ma niskie konto jest bezsensem. Praktycznie to od 6 lvl miałem Hypno lv 100 z CP powyżej  1000 więc nie świadczyło to o niczym że mam niski lvl w grze. 

Przecież konto z 5lvlem nie będzie miało pokemona 1000CP+. Przynajmniej ja nigdy nie widziałam takiej sytuacji. xp 

Opublikowano

Mam takiego robaka i ratatę i mogę to evoulować. Tak wgl to każdy pokemon ma takie inne punkty do evuoluowania?

Pozbieraj sobie dużo cukierków na rataty, robaki i pidgeye, bo można na nich łatwo lvlować. Jak będziesz miał tego już dużo to po prostu odpalasz lucky egg, który dostajesz np. za osiągnięcie 9lvla. :)

Tak, każdy pokemon potrzebuje innej ilości cukierków do ewolucji. 

Opublikowano

Przecież konto z 5 lvlem nie będzie miało pokemona 1000CP+. Przynajmniej ja nigdy nie widziałam takiej sytuacji. xp 

Napisz z sensem dlaczego nie może mieć ? Nie ma takiej reguły wiec w błąd nie wprowadzaj.

To że z niskim lvl może mieć problem złapać pokemona z wysokim CP to  już inna sprawa. 

Regułą jest że gracz z niskim poziomem widzi głownie słabsze pokemony przeznaczone do ewoluowania czyli średnio ich CP jest w granicach do 500-800

Z jajka może sie wykluć COKOLWIEK z JAKIMKOLWIEK CP , a nie z niskim dlatego że ktoś ma niski lvl.   

Opublikowano

Mam 7lvl i jakieś 60cukierków, mam trochę tych ratat i robaków, ulepszać wszystko do końca?

Nie ulepszać, a ewoluować. Poczekaj na 9 lvl, pozbieraj więcej cukierków, odpal jajko i dopiero wtedy ewoluuj. 

Napisz z sensem dlaczego nie może mieć ? Nie ma takiej reguły wiec w błąd nie wprowadzaj.

To że z niskim lvl może mieć problem złapać pokemona z wysokim CP to  już inna sprawa. 

Regułą jest że gracz z niskim poziomem widzi głownie słabsze pokemony przeznaczone do ewoluowania czyli średnio ich CP jest w granicach do 500-800

Z jajka może sie wykluć COKOLWIEK z JAKIMKOLWIEK CP , a nie z niskim dlatego że ktoś ma niski lvl.   

Eh, źle to ujęłam. Chodziło mi o to, że trener z niskim lvlem nie złapie dziko pokemona z wysokim CP. A co do wykluwania jajek to nie wiem, bo nie trafiło mi się nic dobrego na małym poziomie. 

Opublikowano

Nie , zbieraj dalej. Nie ma sensu teraz ulepszać nic dopuki masz miejsce na pokemony .  

Po kilkunastu lvl więcej uruchom jajko jak dostaniesz i dopiero rób ewoluowania , dostaniesz 2x więcej expa. Można spokojnie do 20-100 tyś ex tak dostać.  

UP.   :)

Z tym się zgodzę nie ma szansy bo nie ma możliwości chyba że kupi lepsze kule i malinki w sklepie za coinsy. 

Przez przypadaek czasami się udaje, bo szanse złapania pokemona z wysokim CP  ( brązowy kolor koła celownika ) są dość niskie w granicach 10-30 % 

Na reddicie zrobili kiedyś  experimentum i mieli pokemony z CP ponad 1000 na 5-8 lvl . 

Opublikowano

Jestem nowicjuszką jeśli chodzi o pokemonowe szaleństwo. Czy moglibyście polecić mi jakieś tutoriale w jezyku polskim? Dzięki

Tutoriale dot. czego? Ta gra nie jest trudna. 

Opublikowano

Wczoraj znalazłem jakiegoś żółtego dużego pokemona ( nie chce mi się teraz sprawdzać na telefonie ) i jako jedyny ma 200cp dokładnie 230 a tak same gówna z 10cp czasami 100się trafia, mam 8lvl czemu nie mogę trafić jak moi koledzy na pokemony z 1000cp? Łażę po całym mieście i same rataty z 10cp bądź robale jakieś czego mam w cholerę

Opublikowano

Wczoraj znalazłem jakiegoś żółtego dużego pokemona ( nie chce mi się teraz sprawdzać na telefonie ) i jako jedyny ma 200cp dokładnie 230 a tak same gówna z 10cp czasami 100się trafia, mam 8lvl czemu nie mogę trafić jak moi koledzy na pokemony z 1000cp? Łażę po całym mieście i same rataty z 10cp bądź robale jakieś czego mam w cholerę

I dobrze, zbieraj te rataty czy pidgeje, bo wtedy expisz i masz cukierki na ewolucję. Masz za mały lvl żeby złapać pokemona ze 1000cp, dlatego respią Ci się częściej takie po 100cp. 

Opublikowano

Wszystkie to praktycznie śmieci , ewoluuj pd razu jak tylko masz cukierki 

Opublikowano

Po 100 Rattata, Pidgey i Caterpie to łapie w ciągu 2-3 h więc nie ma się z czego cieszyć. 

100 to tylko 50 000 expa albo 100 000 jak użyjesz jajka i masz na tyle cukierków ( 2401 cukierków ) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...