Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Error 1045 mysql

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Skopiowalem do var db baze mysql na ktorej pracowalem na serwer hamachi. Po wpisaniu haslo ktorego ustawilem na serwerze hamachi wyskakuje mi blad. (Wszystko robilem za pomoca poradnikow na mpc forum oraz youtube)

Jak to moge naprawic?

A wiec, zrobilem reinstall reserwera. Zaonstalowalem porty oraz mysql55. Nie chce nic wiecej dawac bo moze cos zle robie.

Czyli teraz, mam dodac jakiegos usera przed dodawaniem bazy mysql? Jak tak, to jak?

Czy jakos inaczej to sie wgrywa?

Pilnie prosze o pomoc. Mecze sie juz z tym pare dni i powoli trace cierpliwosc bo czas ucieka.

Fajnie by bylo z kims sie skonsultowac na skype czy na innej platformie*.

Ps probujee to zrobic na vps

Opublikowano

tak robisz źle, kopiujesz całą bazę z hamachi i to błąd, skopiuj z bazy tylko tabele player, account, common, hotbackup, czy tambackup każdy ma inaczej i jeszcze chyba coś tam było. Inaczej mówiąc, skopiuj te tabele które nie ma na VPSie a są na hamachi.

Ponadto po skopiowaniu zapomnij o chmodach na bazę 777 tylko:

chown -R mysql /var/db/mysql/ 
chgrp -R mysql /var/db/mysql/

i ewentualnie komenda jeszcze: 

/usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart

i po problemie.

Zobacz czy masz wpis do rc.conf dany by uruchamiało się mysql po włączeniu systemu,

Pozdrawiam

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

@kamil2321

Okej sprobuje skopiowac te tebale ktorych nie ma. Rozumiem ze nie musze robic zadnego usera? Mam po skopiowaniu wpisac mysql -p i haslo ktore mam z hamachi?

Pozdrawiam

Nie z hamachi haslo lecz z VPSa bo nie warto kopiować userów z hamachi...

Ponadto jak zadziała to wystarczy z hamachi skopiować usera mt2 bo zapewne takiego masz przy odpalaniu channelów i gotowe. 

I polecam komendę:

mysql -u root -p

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

@kamil2321 Zrobilem tak jak poradziles. Napisales ze moge kpiowac usera mt2 z hamachi? A jak to zrobic dokladnie? Mysle ze to moze byc powod ze mi channele sie nie odpalaja. Oraz napisalem do Ciebie na GG.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...