Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Panel Przedni w obudowie Nie Działa

artur0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z góry niewiem czy to dobry dział ale mam problem gdyż 2 tygodnie temu zakupiłem nowy komputer z wszystkimi częściami ale chodzi mi bardziej o  obudowę Raijintek Arcadia I Płyte Główną H110M PRO-VD od Msi gdyż podłączam wszystko jak należy zgodnie z instrukcja czyli Speaker kabel z taka mala tubka do złącza JPF2 nie działa biore w druga strone nie działa w oprogramowaniu menedżer realtek hd audio mam zaznaczone  wyłącz wykrywanie panelu przedniego bo jak odznacze to wcale nie widzi potem przydzielam złącze przednie jako słuchawki bez skutku i potem jeszcze biore jako domyślne również bez skutku a i jeszcze w zaawansowanych ustawieniach próbowałem wyciszenie urządzenia tylnego wyjścia po podlaczeniu przedniego panelu gniazda słuchawek również nic . Z góry dziękuję za pomoc gdyż  niewiem co mam już robić , czyżby panel przedni był uszkodzony w obudowie . Z góry dziękuję za pomoc :) a I dodam jeszcze że że tylni panel działa bez problemu

Opublikowano

Tam nie ma się co uszkodzić , skoro działało wcześniej. 

Źle podłączyłeś i tyle. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tam nie ma się co uszkodzić , skoro działało wcześniej. 

Źle podłączyłeś i tyle. 

Źle mnie zrozumiałeś bo od początku mi nie działa jak kupiłem komputer z obudowa i ta plyta glowna to wejście przednie tylko tylne działa dobrze od początku , patrzyłem w instrukcje dokładnie i wszystko jest dobrze dopięte.

Opublikowano

Nadal twierdzę że coś jest źle podłączone. Jak już to może być jedna rzecz uszkodzona a nie wszystkie możliwe podłączenia płyty uszkodzone. 

Głośnik to pewnie buzzer i masz właściwie  we wtyku na pin 1 i 4 zamiast w 2 i 3  ( albo odwrotnie jeśli masz normany głośnik ) . Sprawdź sobie podpinając drugą opcję. 

Panel audio też wcale nie musi pasować do płyty, po to są piny wciągane by dopasować. 

Diody przynajmniej działają, jakakolwiek ? 

Opublikowano

Nadal twierdzę że coś jest źle podłączone. Jak już to może być jedna rzecz uszkodzona a nie wszystkie możliwe podłączenia płyty uszkodzone. 

Głośnik to pewnie buzzer i masz właściwie  we wtyku na pin 1 i 4 zamiast w 2 i 3  ( albo odwrotnie jeśli masz normany głośnik ) . Sprawdź sobie podpinając drugą opcję. 

Panel audio też wcale nie musi pasować do płyty, po to są piny wciągane by dopasować. 

Diody przynajmniej działają, jakakolwiek ? 

Tak Diody działają Dobrze czerwona i niebieska . Dodam że do obudowy został dołączony Głośnik ten https://www.google.pl/search?q=speaker&biw=1920&bih=963&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjg_fXB-IbPAhUI2SwKHbVrD2AQ_AUIBigB#tbm=isch&q=speaker+p%C5%82yta+g%C5%82%C3%B3wna&imgrc=KwhD_p0WUUSlpM%3A , zaraz sprawdze te piny czy dobrze sa podłączone i dam znać

Opublikowano

To jest buzzer, powinien mieć piny 2 i 3 do tej płyty a możliwe że masz 1 i 4 .  

Po przełożeniu jak nie działa odwróć wtyczkę o 180 stopni. 

Opublikowano

To jest buzzer, powinien mieć piny 2 i 3 do tej płyty a możliwe że masz 1 i 4 .  

Po przełożeniu jak nie działa odwróć wtyczkę o 180 stopni. 

Zgadza się to są piny 1 i 4 a zapytam czy w ustawieniach programu dobrze ustawiłem tak jak napisałem na początku ?

Opublikowano

Nie wiem, pojęcia nie mam jak sa piny we wtyczce. Nie raz zdarzały się całkowicie inaczej we wtyczce niż są na płycie piny. 

Manual płyty i sprawdzaj 

Opublikowano

Nie wiem, pojęcia nie mam jak sa piny we wtyczce. Nie raz zdarzały się całkowicie inaczej we wtyczce niż są na płycie piny. 

Manual płyty i sprawdzaj 

A czy mogę na włączonym komputerze to sprawdzać Czy to jest ryzykowne ? pytam bo niewiem czy za każdym razem musze kompa włączać :)

Opublikowano

Praktycznie nie ma żadnego problemu by to sprawdzać na załączonym , byle nie pomylić pinów i nie wpinać np pod wentylatory czy inne piny na płycie 

Opublikowano

Nie mam przecież obudowy, powinieneś mieć rozpiskę kabli albo sobie poszukać dla tego modelu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...