Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Angielski

Gość Mahometa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra ludzie jak ogarnąć angielski w takim stopniu, aby można było się w nim swobodnie porozumieć?

duolingo

memrise - trochę lipne w niektórych sytuacjach 

coś jeszcze polecicie? został mi czas do grudnia/stycznia żeby porozumiewać się za granicą czy też w pracy jakby się mieli o to pytać

Opublikowano

filmy, książki i muzyka po angielsku, żaden cud program Ci nie pomoże jak sam nie będziesz pracował

Qui est le prochain?

Opublikowano

filmy i muzyka są robione, ale książki? mam je tłumaczyć? 

Opublikowano

Polecam program Supermemo - wklep tam sobie słówka, których chcesz się nauczyć i codziennie je powtarzaj.

Książki? - czytaj

Tylko pamiętaj żeby z piosenek nie uczyć się gramatyki, tylko co najwyżej nowych słów.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Filmy, książki, seriale, gry, wszystko po angielsku. O wiele lepiej się uczyć w "praktyce" niż zakuwać samą teorię. Polecam "Crown of Midnight" S.J.Maas

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Gry mmorpg, najlepiej WoW albo inne duże coś z raidami po 20 typa. Wbijasz go gildii brytyjskiej na tsa i się uczysz. Do tego dojdzie muzyka, filmy, rozmowa ze znajomymi po angielsku żeby ten poziom poprawić.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ja najwięcej nauczyłem się samemu, przeglądając przez kilka lat zagraniczne strony, reddity, 9gaga, oglądając angielskie streamy. 

Imo najlepsze ćwiczenie praktyczne to dołączenie do jakiejś internacjonalnej ekipy gamingowej i komunikowanie się podczas gry.

Opublikowano

Najlepiej załatwić sobie lekcje z native speakerem , a potem tylko wyjazd np na wakacje do Anglii popracować.    

Język angielski Angielski jest trochę inny niż angielski Amerykański. Nastaw się na naukę konkretnego 

Na dzień dobry jak będziesz rozmawiał z Anglikami nie zrozumiesz nic prawie z ich mowy, to jest normalne. W ciągu tygodnia nauczysz się spokojnie zrozumienia języka w konkretnym regionie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

W csa popykaj. Niby czasem kuleje u ruskich, ale można coś załapać.

A tak serio to się nie nauczysz w Polsce. Musisz wyjechać do kraju anglojęzycznego i ogarnąć ich akcent, kolokacje itd., bo innego angielskiego używają w mediach/książkach a innego na co dzień.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...