Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPSami

Xenov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam problem z fpsami, mam cały czas 60. . . 59-60 to max, gdy wpisuje komende choćby FPS_max 10 by zobaczyć czy fps sie zmniejszą. Zmniejszają się do 58. O co tu chodzi?! Wszystko zaczęło się rąbać gdy windows zaaktualizował mi swoj system i do tego zniszczył partycje przez co nie mogę go nawet sformatować -.- 

Opublikowano

Po pierwsze: Nawet jeśli wpiszesz fps_max 10 / fps_max 50 to zawsze wartością do której gra będzie dążyła to 60FPS!

Po drugie: Sprawdź spójność plików.

Po trzecie: Wyczyść komputer z kurzu.

Po czwarte: Fajnie jakbyś zrobił reinstal OS z Biosa

Opublikowano

Problem w tym,że niema możliwości zrobienia reinstala, nawet z biosu -.- Kto wymyślił partycje recovery powinien zgłodnieć... 

Opublikowano

To przynajmniej wyczyść PC. Troche kurzu na pewno się zebrało :).

PS nie zapomnij o zasilaczu

Opublikowano

przeczyszczony, gra przeinstalowana, dalej magiczne 60 : )
ehh.. Pobiore windowsa 8.1 tak jak powinien być na partycji... Zainstaluje z USb lub z DvD-.- innej opcji raczej niema. . . 

Opublikowano

Nie chodzi o monitor. Wcześniej na niskiej grafie śmigało po 160 fps-.-

BTW. Z systemem nieda się nic zrobić, komputer widzi że jest windows 8.1 wgrany, a naprawdę jest 10tka. NIGDY Nie oddam nic na gwarancje. Wole w serwisie wydać 200-400 zl niż bawić sie z tymi idiotami. 

Opublikowano

jesli masz windows 8.1 to jest on na partycji GPT , wiec windowsa 7 (windows 7 korzysta z partycji MBR nie GPT) nie bedziesz mogl zainstalowac, jesli chcesz zainstalowac win 7 musisz przekonwertowac / zformatować caly dysk by moc owy system zainstalowac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...