Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uniknięcie bana za boosting

kolosik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

da się jakoś uniknąć kary za boosting?. Zagrałem już około 300rankedów i wciąż siedzę w brązie przez noob team. Opiszę kilka sytuacji:

1. Parę razy mieliśmy afka i team nie chciał remake i tak przegrałem sporo meczy

2. Team feeduje. Ostatnio miałem adc ze statami 2:23, Veigara ze statami 0:17(Napisał na chacie, że veigar jest op i wziął go na topa)

3.Troll picki(Ostatnio miałem Garena na ADC i Yasuo na supporta co skończyło się statami sivir 19:1)

I wiele innych sytuacji. Ja się nie uważam za bardzo dobrego gracza bądź Boże. Nie jestem z tych, którzy za każdą porażkę winią swój team, ale większość. To mnie wykańcza psychicznie. Kolega się mnie pyta, jaka mam dywizje i wybucha śmiechem. W mojej klasie(4 Technikum) nikt nie ma nawet silvera tylko od golda w górę(jeden ma master tiera). Obejrzałem mnóstwo poradników i stosuję się do każdej rady oprócz flamu, bo nie wytrzymuje naprawdę. Jedyne rady, jakie dostaje na różnych forach to naucz się grać. Dodam, że mam od kolegi konto w goldzie i na rankedach sobie radzę dobrze przeciwko goldom. Nie zawsze wygrywam swoją linie, ale nigdy nie feeduje. Czasem nawet s- wpadnie. 

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Jeżeli chciałbyś kupić boosting i ustrzec się przed banem, to lepiej dopłać i niech cie boostuje ale grając z tobą ( ty na swoim, on na jakimś innym ).

Opublikowano

Oczywiście, że w taki sposób. Ja mam tam bardzo dużo dobrych skinów ;p. W sumie to jest bardzo drogie ;/. Czemu nie da się znaleźć dobrego duo w tej dywizji ;/. 

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Skoro siedzisz w brazie to nie stac cie na wiecej (jestes w swojej dywizji skillowo), a skiny nie maja znaczenia ( chodzi o to, ze nie zwiekszaja wartosci konta ) 

<ciach>

Raczej nie ma banow za takie cos, trzeba miec ogromnego pecha i ktos musialby cie podjebac, ale stopniowy grind powinien cie ustrzec od bana. 

Użytkownik upomniany na PW. 

//AntyWarrn

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

A może po prostu pograj z kolegami, skoro są tacy dobrzy? Nie przyszło ci to do głowy?

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Szansa na to, że dostaniesz bana za boosting jest bardzo znikoma. Jeżeli boostujący nie pisze rzeczy w stylu 'Elo dajcie mi adc, jestem w platynie III na innym koncie <link>, i was wycarruje', to raczej konto jest bezpieczne.

893961446222509646083.png

Opublikowano

Szansa na to, że dostaniesz bana za boosting jest bardzo znikoma. Jeżeli boostujący nie pisze rzeczy w stylu 'Elo dajcie mi adc, jestem w platynie III na innym koncie <link>, i was wycarruje', to raczej konto jest bezpieczne.

To i tak nie ma znaczenia, po 1sze nikt by nie wyslal ticketa przez cos takiego a nawet jesli to nie ma dowodow ze to twoje konto. 

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Pod koniec/początek sezonu zazwyczaj są drobne lub większe fale banów.Mając 300rankedów zagranych w brązie z rakowym mm jeśli wyłapiesz z kilka reportów lub rito obczai twoje konto że nagle wygrywasz wszystko prawdopodobieństwo na bana wynosi z 46,8% to mniej niż połowa ale i tak dużo.Druga sprawa jeśli jesteś aż tak dobry to udowodnij, wyszłem dla brata z b5 do s5 bo chciał mieć ramkę (ma 10 lat,zagrał tylko placementy ale gdy zobaczyłem jak zagrał kazałem mu grać tylko normale).Wiem że to nie jest jakaś sztuka ale i cb mógłbym wyboostować grając na koncie brata pw jak co.(Nie jest to żadna oferta)

Opublikowano

Nie chyba jednak tego nie chce. Co do kolegów to nie mogą ze mną grać rankedów przecież. No nie jestem we właściwej dywizji, jak mam drugie konto z banem jakimś od kolegi w goldzie i sobie dobrze tam radzę albo czasem zagram jakieś rankedy z wysokimi silverami

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Witam,

da się jakoś uniknąć kary za boosting?. Zagrałem już około 300rankedów i wciąż siedzę w brązie przez noob team. Opiszę kilka sytuacji:

1. Parę razy mieliśmy afka i team nie chciał remake i tak przegrałem sporo meczy

2. Team feeduje. Ostatnio miałem adc ze statami 2:23, Veigara ze statami 0:17(Napisał na chacie, że veigar jest op i wziął go na topa)

3.Troll picki(Ostatnio miałem Garena na ADC i Yasuo na supporta co skończyło się statami sivir 19:1)

I wiele innych sytuacji. Ja się nie uważam za bardzo dobrego gracza bądź Boże. Nie jestem z tych, którzy za każdą porażkę winią swój team, ale większość. To mnie wykańcza psychicznie. Kolega się mnie pyta, jaka mam dywizje i wybucha śmiechem. W mojej klasie(4 Technikum) nikt nie ma nawet silvera tylko od golda w górę(jeden ma master tiera). Obejrzałem mnóstwo poradników i stosuję się do każdej rady oprócz flamu, bo nie wytrzymuje naprawdę. Jedyne rady, jakie dostaje na różnych forach to naucz się grać. Dodam, że mam od kolegi konto w goldzie i na rankedach sobie radzę dobrze przeciwko goldom. Nie zawsze wygrywam swoją linie, ale nigdy nie feeduje. Czasem nawet s- wpadnie. 

Siedzisz w brązie przez swoje umiejętności, nie przez innych graczy, tyle.

Szansa na bana za boosting równa się prawie 0 musisz mieć ogromnego pecha lub niefarta... ja osobiście wyboost'owałem wiele kont, ale tylko 3 z nich zostały zbanowane za eloboosting rzadko zdarza się sytuacja, że takie bany "wchodzą", jeśli planujesz kupno lub danie "kolegom" konta do boost'owania to nie bój żaby dawaj śmiało.

P.S Jeśli chcesz mogę ci "prywatnie" doradzić i pogadać z tobą na temat gry itd., więc jeśli jesteś chętny pisz na pw czy coś chętnie postaram się doradzić, czy "pomóc". :)

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Jeżeli po 300 grach nie wyszedłeś z brązu, to nie przez "noob team", tylko przez brak skilla. Nie dostaniesz bana za boosting, jeżeli ktoś wbije Ci na tym koncie silvera nie chwaląc się na prawo i lewo, że jest smurfem.

c:

Opublikowano

nie możesz wyjść z ligi, gdzie ludzie grają bez flasha, maja 25 farmy w 10 minucie, nie znają skilli postaci, i myślą, że ta gra polega na fragach? To znaczy, że coś z tobą chyba jest nie tak i chyba nie przyswajasz tej wiedzy z poradników.

Opublikowano

To, że radzisz sobie na goldach nie oznacza, że na taką dywizję zasługujesz. Też mogę zagrać mecz na challengerów, ale nie zdominuję linii, ewentualnie zagram pasywnie. 

Boosting to ruletka. Mogą Cię zbanować, mogą Cię nie zbanować. Jedynie DuoQ nie jest banowane, bo to teoretycznie nie jest boosting, bo sam wzbijasz się w górę drabinki. Imo jeśli byś się nauczył praw działania tej gry to nie powinieneś mieć problemu z wyjściem z tej dywizji.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

boostawlem milion kont, nigdy zadne bana nie dostalo (a przynajmniej nikt sie nie zglaszal), czasami gralem na koncie ziomka, czasami duo

szanse na bana sa znikome

Opublikowano

Polecam Ci poszukac ludzi zgrac sie na tsie i pograc kilka normali ogarnąć sie i swoje zgranie w drużynie a potem zacząć grać rankedy :). Skoro miałeś przeważnie nub team to jak mogles przez 300gier nikogo nie znaleźć w swojej lidze czy silwerze ?

4521609.png

Opublikowano

Zapraszają mnie jakieś nie ogary ze statami 2:15. Napalone, że im pomogę wyjść z dywizji... Duo jest trudno znaleźć w brązie lub silverze, a jak kogoś znajdę to nie ma tyle czasu by sobie pyknąć 3 mecze dziennie i gram z nim 1-2 mecze w tygodniu. Na goldach sobie dobrze radzę. Raz tylko na feedowałem trochę, bo miałem 4:7, ale farmą nadrobiłem sporo. Parę razy carrowałem. 

https://scr.hu/0qon5/enw4v

Takich sytuacji jest na prawdę sporo. Ostatnio gostek wziął Le blanca do jungli i padał na potworach. Przed chwilą miałem kolejny mecz z trollem. Wziął poppego na supporta i kradł mi farmę i podkładał się wrogowi. Przegraliśmy mecz.

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

A zaloz sobie chlopie nowe konto.

Dlaczego?

Po pierwsze majac juz jakies doswiadczenie pewnie bedziesz wygrywac zdecyydowanie wieksza czesc gier co spowoduje ze gdy bedziesz rozgrywal pierwsze 10 rankedow nie bedzie cie przydzielalo do tych niskich dywizji.

W pelni darmowe i 0 ryzyka o bana a grajac z osobami ktore sa zdecydowanie slabsze nie bedziesz sie denerwowac i bedziesz czerpal wieksza frajde z gry.

Gra ze slabszymi osobami pozwoli ci na sprawdzenie postaci buildow ktorych wczesniej bys nie sprawdzil bo nie chcial bys przegrac gry.

Ps. najlepiej i tak graj wtedy tylko jedna lub 2/3  postacia i w pelni ja mainuj pozwoli ci to pozniej szybko wbijac dywizje :)

u1lc.png
Opublikowano

Szansa na bana jest bardzo mała. Jak kiedyś boostowałem ludzi na ich kontach to pisałem, że boostuję, ludzie mnie wyzywali przez to na /all, a na żadnym za to bana nie było. :)

Opublikowano

Wyjście z bronzu to chwila, dla boosterów to będzie konto, które można złapać z innymi. Bana za boosting zawsze możesz dostać jeśli okresowo się zmienia IP z którego logujesz się na konto, a następnie następuje skok MMR o daną ilość. O ile boostingu nie polecam o tyle elo-boost jest najsensowniejszym rozwiązaniem. Mają oni swoje specjalne oprogramowanie dzięki, któremu logują się na Twoje konto za pomocą Twojego IP także jest to najlepszym rozwiązaniem jeśli naprawdę musisz zakupić boosting. 

I polecam trochę się poduczyć dla reszty ameb, która powiedziała, że nowe konto, masz raka itd. Sami tkwią w jednej dywizji i nie znaczą nic, więc najłatwiej jest tak odreagować bycie uselessem. Bronze/silver jest nawet boostowany najczęściej w sposób złapania kilku kont z przedziału bronz-silver i po prostu w 2-3 osoby się łapią i grają. Gry na niskiej dywizji są o wiele bardziej randomowe. 

Opublikowano

Nowe konto nie wchodzi w grę, bo mam wiele skinów. Jestem pewny, że gdybym miał te 10meczy to bym dostał teraz silver 1/gold5 na luzie. Moim błędem było to, że od razu po wbiciu 30lvl, a wbiłem go naprawdę szybko zacząłem grać rankedy. Teraz płacę za swój błąd i jestem wykańczany psychicznie przez znajomych i gimbusów w grze ;/.

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...