Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Caitlyn max W czy Q?

Resco.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Q dmg W MPCforum. Zalezy od playstyle, ale raczej wiekszosc maxuje Q->W->E. W jest viable tak jak mowie pod staly zoneing.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Jeżeli nie ogarniasz dobrze to lepsze jest Q. Jeżeli jesteś dobry to W bo ułatwia ogrywanie przeciwników. 

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Obojętnie. Zależy od Twojego playstyle jak ktoś wspomniał.

Ja lubię grać z W ze względu na to, że ograniczam ruchy przeciwnika przez co łatwiej mi wyprowadzić mu combo, jak i zresztą mojemu supportowi.

Przydaje się szczególnie po early game, czyli w mid i late game.

Opublikowano

Ja maksuję W zawsze wtedy, kiedy przeciwna para ma nad nami przewagę. Łatwiej wówczas kontrolować linię, bo można rozstawić więcej pułapek.

c:

Opublikowano

Zależy od playstyle'u topowi gracze maxują zarówno Q jak i W.Jak ktoś już ogarnia caitlyn to bym polecał W to lepszej kontroli na linii, a jeśli ktoś się uczy to Q ze względu na dmg oraz to że zestaw maxowania skilli zaczynając od Q ma najwiekszy winrate na cait (poziom plat+)ale moim zdaniem jest tak dlatego bo gracze którzy nie ogarniają jej do końca nie potrafią wykorzystać potencjału W na linii w stopro.

Ja osobiście wole W, ale jest tyle zależności, że za maxowanie Q pierwszego też od noobów Cię nie wyzwą

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ja myślę ze od momentu gdy weszly te headshoty przy w i e to oplaca sie w bardziej maxowac, iz gdy masz np. takowy babysit ze strony junglera to mozesz to szybko ograc stawiajac w hit e hit i stawic kolejnego trapa.. Ciezko jest zgankowac cait a juz wgl ogarnieta właśnie w maxowaniu i uzywaniu skilli :)

4521609.png

Opublikowano

Osobiście wole Q, ponieważ daje ten większy burst w walce. Jesli jednak chcesz grać bardziej pasywnie, głównie pod farmę, to W moze okazać sie lepszym wyborem.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...