Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny ping/błędny ping

Daltonek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z pingiem w CS:GO. Mam włączoną komende net_graph 1 i ona mi pokazuje ze mam 30-50 pingu, a pod TAB'em na tabeli mam już 92 pingu + cofa mnie, nie mam ani lossow ani choke'ow no po prostu nic. Próbowałem wszystkiego co znalazlem w necie i gówno dały te poradniki. Mam internet od Orange moja prędkość to 1mb/s w CS 1.6 mam normalny ping 20 i każdy taki ma, w innych grach sieciowych tez jest przyzwioty tylko w tym CS:GO jest taki jaki być nie powinien. 3 dni temu zmienilem router ponieważ stary nie był przystosowany do zasiegu 4G i 3G i tam mialem ping po 120-130 ale dało sie grać, normalnie wszystko wchodziło, a teraz na 90 czy tam 50 juz nie wiem sam jaki mam ping bo net_graph 1 pokazuje inny i tabela inny i do tego mnie cofa, tzn wezme pistolet, klikne "Q" żeby zmienic na nóż to takie lagi dostaje ze ten noz tka jakby sie zmienil, ale te zmienianie sie powtarza tak samo z chodem, ide i czuje jak raz mnie zwalnia, raz przyspiesza, czasami mnie zatrzyma i teleportuje mnie 10 metrów dalej. Dziwi mnie to, że na 130 pingu grałem normalnie, a chociażby niech było te 90 to powinno być lepiej a to jeszcze mi laguje, nie wiem co może być na rzeczy. Dodam, że Stary internet był połączony z komputerem poprzez Wi-Fi i teraz także jest przez Wi-Fi ponieważ, nie mam możliwości na kabel. Proszę o pomoc. Niżej załącze ss'a 

https://zapodaj.net/f2c5ef61e8d99.jpg.html

Opublikowano

w tabeli zawsze jest inny ping w netgraphie mozesz miec z 3k a w tabeli 300 wydaje mi sie ze w tabeli masz srednia swojego pingu :/. Internet mobilny w csie zazwyczaj ma po 70-90 pingu w tabeli ale dlaczego cb cofa nwm moze slaba karta sieciowa albo router ma slaby zasieg? Jak mozesz to wez podepnij na chwile na kabel i zobaczysz czy dalej cb cofa :/.

Opublikowano

Dokup większą ilość internetu niż tylko 1 mb/s i gwarantuję, że ping się powinien poprawić lub mogą być też takie przyczyny jakie podał kolega wyżej. 

Opublikowano

Dokup większą ilość internetu niż tylko 1 mb/s i gwarantuję, że ping się powinien poprawić lub mogą być też takie przyczyny jakie podał kolega wyżej. 

predkosc internetu ma ch**a do pingu ;) 

Kiedys na 1mb/s mam taki sam ping jak na 8mb/s  :yay:

Sprobuj sprawdzic spojnosc plikow.

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano

Co ma prędkość do pingu koleś? xD Net_graph odświeża szybciej niż TAB i tam masz dokładniejszy ping.

Weź pod uwagę, że od jakiegoś czasu Valve coś odpierdala i coraz więcej ludzi ma problemy z pingiem, a nawet nie z pingiem tylko po prostu jakimś połączeniem z serwerem.

Opublikowano

Weź pod uwagę, że od jakiegoś czasu Valve coś odpierdala i coraz więcej ludzi ma problemy z pingiem, a nawet nie z pingiem tylko po prostu jakimś połączeniem z serwerem.

Jak się płaci za internety 10 zł, to tak jest i Valve nie jest tu raczej niczemu winne. 

Poza tym jak przez chwile ma się problem z pingiem od wejścia na serwer, a jak się ma przez 5 minut, to internet od arabów. 

Opublikowano

Jak się płaci za internety 10 zł, to tak jest i Valve nie jest tu raczej niczemu winne. 

Poza tym jak przez chwile ma się problem z pingiem od wejścia na serwer, a jak się ma przez 5 minut, to internet od arabów. 

ale po co ty się wypowiadasz.. setki osób na każdym forum o cs:go miały takie problemy od nowych aktualizacji i to nie jest nic nowego, że valve ma spierdolone serwery..

nie kaz nam czytac swoich madrosci, bo chyba w zadnym temacie jeszcze nikomu nie pomogles

Opublikowano

ale po co ty się wypowiadasz.. setki osób na każdym forum o cs:go miały takie problemy od nowych aktualizacji i to nie jest nic nowego, że valve ma spierdolone serwery..

nie kaz nam czytac swoich madrosci, bo chyba w zadnym temacie jeszcze nikomu nie pomogles

Jak dla mnie to bzdury xD Owszem, czasem od Valve były problemy z ''disconnect serwer'', ale większość osób nie miało problemy z pingiem, jak tak to przez chwile od wejścia na serwer (max pare sekund). 

Bzdury, bzdury, bzdury. 

PS. Nie zwracaj każdemu uwagi w tematach, bo Twój rozum to zenit. 

Opublikowano

Jak dla mnie to bzdury xD Owszem, czasem od Valve były problemy z ''disconnect serwer'', ale większość osób nie miało problemy z pingiem, jak tak to przez chwile od wejścia na serwer (max pare sekund). 

Bzdury, bzdury, bzdury. 

Dla ciebie Ziemia może być płaska, kogo obchodzi co myślisz. Fakty są inne.

ps. dowiedz się co znaczy słowo nim go użyjesz.

Opublikowano

Bzdury, bzdury, bzdury. 

Dla ciebie Ziemia może być płaska, kogo obchodzi co myślisz. Fakty są inne.

Dlatego każdy ma swoje zdanie na jakiś temat (ja wyraziłem na temat pingu), więc nie rozumiem tego filozofowania. 

Pzdr.

Opublikowano

Dlatego każdy ma swoje zdanie na jakiś temat (ja wyraziłem na temat pingu), więc nie rozumiem tego filozofowania. 

Pzdr.

Koleś prosi o pomoc i prawdziwe informacje, a nie twoje zdanie.

Opublikowano

Nie mam możliwości podłaczenia przez kabel ETHERNET ponieważ mam modem bez wyjścia na ten kabel, wiec nie wiem po co kolega na góze napisał, polecam porpawne czytanie. Nie płace za neta 10zł tylko mieszkam na wsi, dziwne jest to, że laguje na tym 90 pingu, a na 130 kiedys gralem normalnie. Zauwazylem ze skacze mi loss oraz Choke, loss do 15% a choke do 55% nie wiem co to oznacza ale czytalem ze są to przypadki lagów, może ktoś ma jakiś pomysł jak zmniejszyć to? Kiedyś mialem na starym necie 0% loss oraz choke

Opublikowano

Co ma prędkość do pingu koleś? xD

Czyli jak ktoś ma internet 1 kB/s, a dostaje pakiety po 5 kB, to co, magia się wcina i nie trzeba czekać na całość danych?

Opublikowano

Sprawdź na speedtest jaką faktycznie masz prędkość łącza. Wyświetli Ci się tam też ping. 

Dzwoniłeś do dostawców internetu? Może u nich coś nie halo ew. może coś zakłóca sygnał WiFi w twoim domu.

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

Mając wykupiony pakiet internetu w orange mam prędkość do 22 mb/s (średnio 15/17mb) i ping skacze w granicy 60-100.

Mając zwykły net 5-7 mb/s mam ping w granicy 20-70.

Prędkość to nie wszystko.

Może rate/interp?

rate 128000 w consoli spróbuj. Może mało FPS masz i sv/var Ci skacze?

Opublikowano

Nie mam możliwości podłaczenia przez kabel ETHERNET ponieważ mam modem bez wyjścia na ten kabel, wiec nie wiem po co kolega na góze napisał, polecam porpawne czytanie. Nie płace za neta 10zł tylko mieszkam na wsi, dziwne jest to, że laguje na tym 90 pingu, a na 130 kiedys gralem normalnie. Zauwazylem ze skacze mi loss oraz Choke, loss do 15% a choke do 55% nie wiem co to oznacza ale czytalem ze są to przypadki lagów, może ktoś ma jakiś pomysł jak zmniejszyć to? Kiedyś mialem na starym necie 0% loss oraz choke

Mieszkasz na wsi masz odpowiedz dlaczego taki ping daleko masz pewnie nadajnik itp. i np. 2-3 kreski zasiegu w modemie zapewne 2 :/. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...