Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu mam niskie fps na dobrym sprzęcie?

koteksra5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego na i5 2400/8gb ram 1600mhz i gt9400 1GB na najniższych w POE mam skaczące fps (30-80 przy oczoyebnych skillach 15) ???? wymagania spełniam rekomendowane na luzie

Opublikowano

No nie wiem, kumpel na starym laptopie na najniższych gra bardzo płynnie, a może chodzi o typ networkingu, może przestawić na inny? ... w sumie pomyłka, gdzie internet ma coś do fps...

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zaraz zaraz to jeszcze tego nikt nie napisał ?!!

ty masz geforce 9400 GT i to uważasz za dobry sprzęt ? To jest bardzo słaba karta i z dawnych lat tu żadna gra nie będzie działać płynnie.

Opublikowano

Generalnei ta gra ma dupna optymalizacje, ping ma duzy wplyw na fps :)  Do wiekszosci gier korzystam z WTFast, zajebisciasty programik, polecam :D

Nie czaruj.

Opublikowano

Do was to chyba nie dociera że ta karta graficzna jest za słaba, nie wiem jak nie wierzycie to może przejdźcie sie do jakiegoś serwisu komputerowego i powiedzcie że macie taką kartę do sprzedania, to jak wam beda chcieli dać 20 zł to sukces.

Generalnei ta gra ma dupna optymalizacje

A to w ogóle jakaś bzdura, ta gra ma jedną z najlepszych optymalizacji na świecie , to juz nawet nie chodzi o gry. Niedawno wprowadzono implementacje AVX która to jest rzadko spotykana oraz optymalizację cząsteczkową. Trzeba wiedzieć że te instrukcje obsługiwane są tylko przez najnowsze procesory i nie każdy je posiada, także należy się z tym zaznajomić. W tym przypadku gra jest niezwykle nowatorska będąc wzorcem dla innych.

Opublikowano

Generalnei ta gra ma dupna optymalizacje, ping ma duzy wplyw na fps :)  Do wiekszosci gier korzystam z WTFast, zajebisciasty programik, polecam :D

Od kiedy ping ma wpływ na fps?

@topic według mnie Twoja karta graficzna jest po prostu za słaba.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A więc postaram się jakoś podsumować.

#fakty

ping ma wpływ na fpsy

optymalizacja tej gry nie jest najlepsza

twój procek #koteksra5 nie jest najlepszy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niebywałe.. Jeśli w Twoim wypadku Ping ma wpływ na FPS to masz mistycznego kompa.

Owszem, kiedy wzrośnie ping - postać stoi, efekty ruszają się, natomiast nie ma to wpłytu na FPS.

Wnosząc do tematu Twój sprzęt jest zdecydowanie słaby.. Grałem na swojej 9600 Gt - przez co zostałem zmotywowany do zmiany sprzętu gdyż gram tylko w poe. Niemniej jednak jeśli Twoja karta w co wątpie obsługuje directx11 - spróbuj odpalić grę w x64 po nowym updacie różnica jest kuriozalna w porównaniu do starszych wersji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...