Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z touchpad'em - atak podczas biegania.

jSazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam dość nietypowy problem z laptopem. Spróbuje wytłumaczyć to jak najlepiej, żeby każdy zrozumiał i spróbował pomóc.

A więc tak, problem w tym, że w grze smite (nie tylko, nawet i paladins), kiedy chcę strzelić strzałą albo magią czy uderzyć bronią, przerywa działanie touchpad'a, Wygląda to tak, że kiedy biegam, nie mogę za nic zaatakować.

Nie bez powodu napisałem o touchpad'zie, ponieważ kiedy podłączę moją myszkę, podczas biegu w grze kiedy kliknę LPM to od razu mój bóg zaczyna atakować.

Mam też pewną teorię na temat tego błędu. Niedawno byłem posiadaczem windows'a 7 - wszystko było OK. Kiedy tylko przeniosłem się na windows 10, zaczął się ten problem. W najgorszym przypadku, spróbowałbym wrócić do "siódemki", nie ukrywam, że "dziesiątka" mi się bardzo podoba.

Opublikowano

Hmm w Smite np klikasz 1 masz podświetlenie skilla i następnie chcesz kliknąć touchpad'em i nie da się ? Jeżeli tak to wina leży albo po stronie touchpada, albo W10, który jest zryty jak nwm. Ogólnie podziwiam, że ktoś gra w Smite na touchpadzie :D

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Problem najpewniej leży po stronie Twojego sprzętu albo systemu, chociaż stawiałbym na to pierwsze. Na pewno nie jest to usterka gry, bo już dawno byłby wysyp na oficjalnym forum. Także musisz potestować i wtedy będziesz miał pewność. 

Opublikowano

@Unic3T

Dokładnie tak, nie da się. Dzieje się to tylko w biegu, kiedy stoję mogę rzucać skilami.

@A i Ω

Coś w tym musi być, jednakże przed instalacją winodws'a 10 wszystko było w porządku - tak jakby odpowiadał za to windows.

Problem niedługo i tak się rozwiąże, mam w planach zakupić myszkę do laptopa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...