Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Diablo III kilka pytań

CraneYT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kilka dni temu zacząłem swoją przygodę z Diablo 3 i już udało mi się przejść fabułę. Mam natomiast kilka pytań co do samej rozgrywki jak i dodatku:

1. Co daje kupno dodatku Reaper of Souls? Wiem że po aktywowaniu otrzymujemy dostęp do adventure moda, ale na czym on dokładnie polega?

2. O co chodzi w sezonach? Jeśli dany sezon minie to czy postać sezonowa jest bezużyteczna?

3. Czy da się przenosić między postaciami ekwipunek/kasę?

4. Na jakim poziomie trudności warto grać na dłuższą metę? Dotychczas grałem na normalnym, ale wydaje mi się zbyt łatwy.

4. Macie jakieś rady dla nowego gracza Diablo? 

Opublikowano

Witam, kilka dni temu zacząłem swoją przygodę z Diablo 3 i już udało mi się przejść fabułę. Mam natomiast kilka pytań co do samej rozgrywki jak i dodatku:

1. Co daje kupno dodatku Reaper of Souls? Wiem że po aktywowaniu otrzymujemy dostęp do adventure moda, ale na czym on dokładnie polega?

2. O co chodzi w sezonach? Jeśli dany sezon minie to czy postać sezonowa jest bezużyteczna?

4. Na jakim poziomie trudności warto grać na dłuższą metę? Dotychczas grałem na normalnym, ale wydaje mi się zbyt łatwy.

1. Grając w trybie przygodowym robisz tylko szczeliny (losowe lokacje z losowymi mobami). zlecenia a także jeśli grasz na sezonie - postępy sezonowe.

2. Sezony prawie niczym różnią się od niesezonu tylko tym że możesz wykonywać osiągnięcia sezonowe dzięki którym: łatwiej zdobędziesz pierwszy set, dostaniesz ramkę, peta i powiększenie skrzyni. Po sezonie twoja postać sezonowa zmieni się w postać niesezonową a wszystkie przedmioty będą mogły zostać odebrane na postaci niesezonowej.

3. Owszem wystarczy tylko włożyć go do skrzyni, co do kasy to na każdej postaci masz tyle samo (nie można przenosić itemów z niesezonu do niesezonu.

4. Poziom trudności możesz zmienić w każdej chwili w menu wyboru postaci. Po wbiciu maksymalnego poziomu czyli 70 powinieneś wybrać poziom trudności na którym udaje Ci się zabijać moby na hita bądź dwa. Ostatnio zostały dodane 3 nowe poziomy trudności - Udręka XI-XIII.

5. Gra jest na tyle prosta że można ją ogarnąć bez żadnych rad. Po wbiciu 70 lub ukończeniu fabuły będziesz mógł grac w trybie przygodowym na którym bardzo ważna jest Kostka Kanaiego którą można znaleźć w 3 akcie na drugim poziomie Ruin Seszeronu. Więcej informacji znajdziesz w tym filmie:

To jest ukryta treść, proszę
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

1. Adventure mode polega na tym że omijasz kampanie i grasz sobie robiąc zlecenia jakieś szczelinki itp itd

2. Kiedy zaczyna się nowy sezon zaczynasz wszystko od nowa a rzeczy z poprzedniego sezonu przechodzą na nie sezon 

3. Tak da się ale tylko w obrębie jednego konta

4. Na dłuższą metę to i tak przejdziesz na najwyższy poziom trudności po czasie

5. Obejrzyj kilka poradników i graj :P