Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Global czy serwer prywatny?

ruku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam 50zł na yangi. Wybrać jakiegoś harda i tam zainwestować, czy kupić yang na PL? Co kupie w grze równowartości 50zł na pl'u (1lvl) i na vesterisie itd?

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Na pl same yang nie wystarczą, musiałbyś włożyć gruby hajs zeby cos osiągnąć no chyba ze chcesz wbijac pol roku skille na G, a za 50zl na vesterisie masz full eq do expa co ułatwi niesamowicie początek.

Opublikowano

Na pl same yang nie wystarczą, musiałbyś włożyć gruby hajs zeby cos osiągnąć no chyba ze chcesz wbijac pol roku skille na G, a za 50zl na vesterisie masz full eq do expa co ułatwi niesamowicie początek.

tylko eq do expa? wiesz jakie tam są mniej więcej ceny? opłaca się grać mentalem?

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

tylko eq do expa? wiesz jakie tam są mniej więcej ceny? opłaca się grać mentalem?

Chodziło mi is typu kostium,pet,fryz.

Pewnie mental fajnie kosi w pvp, co do samego zarabiania robisz jakiegoś bodego i smigasz na wo, 200szt zmianek stoi gdzieś tak w granicach 30kk +/-.

Opublikowano

Za cholerę nie grałbym na globalu.

Lepiej zainwestować w dobrego priva. 

Vesteris to na tą chwile najlepszy wybór, stoi ponad rok, graczy ciągle multum.

Jesli odpowiada Ci serwer zagraniczny (międzynarodowy) to polecam WoM, również dlugo stoi, graczy masa, ale na nim kupisz nieco mniej za 50 zł (wiadomo € > PLN)

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Ja od siebie również nie polecam ładować hajsu w globala, bo tam już nie gra tyle ludzi co kiedyś.

Zainwestuj sobie w IS na vesterisie. Serwer stabilny z dużą ilością ludzi.

Opublikowano

global jak chcesz zarobić idz kopać rowy lub zbierać jabka czy kaszane w supermarkecie sprzedawać.w metku na sprzedawaniu yang nic nie zarobisz bo prad cie wyniesie więcej.

global dobra rzecz ja grałem an negrosie fajnie sie gra najwiecej ludu tam i w miare idzie pograc polecam #kaszana

Pomocnik
Opublikowano

Jak wydawac hajsy to tylko PL, dlaczego?:

- nie padnie po miesiacu

- co jak co ale graczy jest sporo ( moze nie jak za dawnych lat, ale no wiecej niz na wiekszosci serwerow hard, nie liczac startu )

- zawsze jest co robic

PS. CZEKAM NA HEJTY

wolf-of-wall-street-leonardo-dicaprio-sl

Odwiedziłem Hades jak Achilles i znów wracam
nie mam słabych punktów bo mnie zanurzyli w adidasach

Opublikowano

Nie wydawaj tyle hajsu na jakiegoś priva ;x Jak już to na yangi na PL'a , kup sobie to 200kk i będziesz miał na średnie eq na dropka, dobijesz 35lvl zrobisz boja i masz świetną postać do m2 , dropu odłamków i na eventy. 200kk to 40zł.

Opublikowano

Global.

Bez ladowania pln, poswiecajac czas mozesz miec praktycznie takie same eq, jak osoby wydajace pln'y.

Skile G +/- 2miesiace ( zalezy od eventow ) Eq jest latwo zarobic/ zrobic, stabilnosc - nie ma lagow, jest zainteresowanie, za yangi kupisz is'a (j.w)

Zarobic mozesz glownie na eventach (blaski, pilki, prezenty, gornicze, zuo)

Z privow obecnie, jedynym stabilnym jest Vesteris. Reszta pada po +/- miesiacu/ laguje.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Zdecydowanie serwery prywatne, aczkolwiek ciężko teraz o dobrego harda / mediuma.
Vesteris do tej pory jest najlepszym serwerem tego typu, aczkolwiek ja osobiście nie 
lubię zaczynać gry na serwerze, który już długo stoi. Wolę coś nowego, ale to wiąże
się z tym, że bóg wie kiedy wystartuję coś stabilnego. xD

Tyle ode mnie, pozdrawiam. :)

Opublikowano

Jak chcesz wydać kasę to ja polecam globala, ale jak nie masz sporo czasu to ja ci polecam prywatny serwer.

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Nie ma co polecam PL`a :) ludzie go tak hejtują strasznie , lecz dla mnie jest teraz minimalnie podobny do priv i dużo więcej ułatwień jest dla początkujących .

Śmieszy mnie po prostu jak ludzie idą na harda jakiegoś wjebią po 50-150zł w IS`a i tak padni , czekają na nastepny serwer wjebią hajs i tak padnie ;D . 

A co jeszcze śmieszne to ściągają wszystkie nowość z GLOBALA , co wprowadzą na globala to każdy komentuję że gówno , lecz jak dodadzą to samo tylko że na PRIV to każdemu już pała staje że z*******a rzecz ;D 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dokladnie jak koledzy wyzej, sa serwery medium/hard podobne do pla, duzo tansze. ;)

a graczy rowniez nie brakuje, ba - nawet jest wiecej.

Opublikowano

na globalu nie opłaca się już grać, gameforge zepsuła już tą grę chyba że jest ktoś kto myśli inaczej twoje życie ty decydujesz gdzie zagrasz

Opublikowano

Polecam World of Metin, przyjemnie i gładko się gra. Ludzi masaaaaaaaaaaaa a item shop nie wychodzi aż tak drogo. Masa udogodnień typu wyszukiwanie danych itemków w sklepikach, fiolki i sejvy u handlary no po prostu mega !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...