Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Dragon Armor Set

pewi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym wam przedstawić set zbrojek eksportowanych do metina przez moją osobę.

Jest to pierwszy eksportowany set w świecie metina (poza ymirowskim), w który zostały odbugowany wszystkie zbugowane kości (osoby które w tym siedzą, wiedzą o co chodzi).

Również jest to pierwszy set, gdzie tekstury są zoptymalizowane tak jak powinny. Mianowicie np. w każdym innym nie ymirowskim modelu, teksturę dla jedynie samej ręki sury brano z innej ymirowskiej tekstury. Skutkuje to tym, że do pamięci karty graficznej ładowana jest cała tekstura o rozmiarach 512x512 - 1024x1024, tylko po to, aby wykorzystać 10%-15% jej zawartości (ręka). 

Przykład (przed i po - tutaj o tyle łatwiej, że zbytnio nie musiałem się wysilać upychaniem, bo już było miejsce):
481811473276525134092.png

W każdej z przedstawionych zbrojek wszystko zostało upchane do jednej tekstury. Więc w efekcie np. zamiast trzech tekstury o wymiarach: 512x512, 256x256, 1024x1024, otrzymujemy jedną teksturę o rozmiarze 1024x1024 (małym bonusem jest to, że komputer szybciej ładuje 1 teksturę (nawet kilka razy większą), niż wiele mniejszych. 

VM zbrojek (odradzam oglądania na cały ekran):

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Zajebiscie wygladaja ! :D Cos czuje ze niedlugo zobaczymy ten set na jakims privie. 

Masz zamiar zrobic wiecej setow co metina ? Moze teraz na bronie ?

Opublikowano

Zajebiscie wygladaja ! :D Cos czuje ze niedlugo zobaczymy ten set na jakims privie. 

Masz zamiar zrobic wiecej setow co metina ? Moze teraz na bronie ?

1. Nie wiem

2. Tak

3. Nie wiem, bronie i obiekty mnie nudzą. Już bardziej wolę zabawę z efektami - mały smaczek zabawy z efektami został ukazany na innych filmikach na yt.

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Też ze smite zajebany? :D

Nie no set nie jest zły chociaż nie w moim stylu. Za bardzo jak łachy za mało jak zbroja to wygląda.

A co do

Więc w efekcie np. zamiast trzech tekstury o wymiarach: 512x512, 256x256, 1024x1024, otrzymujemy jedną teksturę o rozmiarze 1024x1024 (małym bonusem jest to, że komputer szybciej ładuje 1 teksturę (nawet kilka razy większą), niż wiele mniejszych. 

W Metinie nie ma to prawie żadnej różnicy, wszystkie tekstury są ładowanie wraz z włączeniem klienta a nie podczas włączonego klienta czy w momencie pojawienia się danej zbroi. A to "szybciej ładuję" jest nie zauważalne gołym okiem to nie jest 1990 żeby komputer miał problem z otworzeniem i przetworzeniem pliku ważącego może jakieś 3mb.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ło panie

jak już sprzedasz ten set to daj nazwe serwera na którym będzie to specjalnie pobiore i będę grał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...