Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupowanie na Ibuygou

sanandre

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam pytanie dotyczące zamawiania na stronie ibuygou .

Mianowicie chodzi o ochronę przed vatem oraz cłem .

Z tego co wyczytałem na stronie za dopłacenie 5% całości zakupów można ustrzec się przed tym , a nawet jeśli okaże się ,że będziemy musieli zapłacić to wtedy ibuygou zwraca ilość pieniędzy jakie zapłaciliśmy za cło/vat .

Po drugie z tego co wiem to naprawy gwarancyjne telefonu xiaomi kupowanego na ibuygou jest realizowane we wrocławiu , dokładnie tutaj https://micenter.pl/

Ktoś korzystał wie jak to działa ?

Moje tut'y

Was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu LIKE?

:P

Opublikowano

Ja za cło płaciłem ok. 60z, z serwisu nie korzystałem. Co do vatu to rzadko się trafia, bo wysyłają telefon jako prezent, a jeżeli się trafi to wtedy bierzesz papier od kuriera skanuje, a następnie wysyłasz na email do sklepu w którym zamówiłeś, po tygodniu Ci zwrócą pieniądze.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Cześć.

Mam pytanie dotyczące zamawiania na stronie ibuygou .

Mianowicie chodzi o ochronę przed vatem oraz cłem .

Z tego co wyczytałem na stronie za dopłacenie 5% całości zakupów można ustrzec się przed tym , a nawet jeśli okaże się ,że będziemy musieli zapłacić to wtedy ibuygou zwraca ilość pieniędzy jakie zapłaciliśmy za cło/vat .

Po drugie z tego co wiem to naprawy gwarancyjne telefonu xiaomi kupowanego na ibuygou jest realizowane we wrocławiu , dokładnie tutaj https://micenter.pl/

Ktoś korzystał wie jak to działa ?

Na elektronikę nie ma żadnego cła. Wysłanie jako prezent przez sprzedawcę nie chroni cię od zapłacenia VAT'u. Ta ochrona polega na tym, że wysyłają telefon najpierw do UK, tam jest jakieś inne prawo podatkowe i nie płacisz VAT'u, a potem kurierem rozsyłają na Polskę i inne kraje EU.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...