Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła dzienna (liceum)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, czy to prawda ze teraz nie mogę nawet do płatnego dziennego liceum iść jeżeli mam 19lat?

próbowałem ale dostawałem odpowiedz ze do 18lat.

czy da radę jakoś to obejść czy coś?>

Opublikowano

Teoretycznie możesz się zapisać, praktycznie - zależne jest to od szkoły. Niektóre cie przyjmą, ale niektóre nie chcą już przyjmować do pierwszych klas powyżej jakiegoś progu. Ale w sumie w wieku 19lat nie powinni ci stwarzać problemu 

Opublikowano

Każde płatne liceum ma inne przeznaczenie. Jeżeli byłbyś jedynym dziewiętnastolatkiem wśród uczniów w wieku 16-17 lat, to byłoby troszeczkę dziwne. Żeby nie zaburzać harmonii szkoły, po prostu odrzucą Twój wniosek. Ale są licea dla dorosłych, tam wezmą Cię bez gadania. Poszukaj czegoś takiego w okolicy.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Każde płatne liceum ma inne przeznaczenie. Jeżeli byłbyś jedynym dziewiętnastolatkiem wśród uczniów w wieku 16-17 lat, to byłoby troszeczkę dziwne. Żeby nie zaburzać harmonii szkoły, po prostu odrzucą Twój wniosek. Ale są licea dla dorosłych, tam wezmą Cię bez gadania. Poszukaj czegoś takiego w okolicy.

o tym wiem ale z tego co wiem to są one w soboty/niedziele bezsensowne uczenie bo i tak gówno się nauczę.

a mi chodzi o dzienne nie zaoczne. zaoczne = matura = studia zaoczne więc mam takie coś w dupie.

Teoretycznie możesz się zapisać, praktycznie - zależne jest to od szkoły. Niektóre cie przyjmą, ale niektóre nie chcą już przyjmować do pierwszych klas powyżej jakiegoś progu. Ale w sumie w wieku 19lat nie powinni ci stwarzać problemu 

próbowałem do prywatnego płatnego to ze teraz prawo się zmieniło i ze nie mogą mnie przyjąć.

a czekałem rok i znowu ...... czyli chyba zostanę po gimnazjum na nic więcej liczyć chyba nie mogę.

Opublikowano

o tym wiem ale z tego co wiem to są one w soboty/niedziele bezsensowne uczenie bo i tak g****o się nauczę.

a mi chodzi o dzienne nie zaoczne. zaoczne = matura = studia zaoczne więc mam takie coś w dupie.

próbowałem do prywatnego płatnego to ze teraz prawo się zmieniło i ze nie mogą mnie przyjąć.

a czekałem rok i znowu ...... czyli chyba zostanę po gimnazjum na nic więcej liczyć chyba nie mogę.

A zaoczne liceum?

A dobra nie przeczytalem wyzej

Opublikowano

Idz do tego liceum dla dorosłych a do matury m.in staraj się uczyć na własną rękę, nie ma co ukrywać wiedza z liceum i tak była chu*a warta patrząc z perspektywy czasu, przynajmniej dla mnie, a matura to tylko papierek, tak samo nic nie warty..

Opublikowano

Idz do tego liceum dla dorosłych a do matury m.in staraj się uczyć na własną rękę, nie ma co ukrywać wiedza z liceum i tak była chu*a warta patrząc z perspektywy czasu, przynajmniej dla mnie, a matura to tylko papierek, tak samo nic nie warty..

Matura jest warta coś tylko w przypadku gdy idziesz na studia.

Opublikowano

Każdy ma inne ambicje. ;) Co do nauki na "własną rękę" to jest ciężko, bo często brakuje motywacji.

Moim zdaniem powinni Cię przyjąć, jeżeli doszedłbyś do porozumienia z dyrektorem szkoły.

Opublikowano

Matura jest warta coś tylko w przypadku gdy idziesz na studia.

Akurat studiuję i wiedza z liceum przynajmniej na moim kierunku na nic się nie przydaję, matura jest egzaminem jak każdy inny, w szkołach uczą typowo pod maturę która jest dosyć schematyczna i nawet na rozszerzonym poziomie przynajmniej mi nie sprawiła większych problemów ;)

A co do nauki na własną rękę, nie ma co ukrywać, chcesz coś w życiu osiągnąć to musisz się uczyć samemu, dążyć do czegoś przede wszystkim.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...