Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna - wentylator się odkręca

Phoenix.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem z kartą graficzną (mój model to Gigabyte Radeon HD 5850, a dokładniej ten: https://prohardver.hu/dl/upc/2012-03/77000_285665_gigabyte-gv-r585oc-1gd-radeon-hd-5850.jpg )

Otóż są tam dwa wentylatory, z czego jeden działa poprawnie, a drugi (na obrazku ten po prawej) normalnie odkręca mi się, delikatnie wypada i przestaje działać. Po rozmontowaniu obudowy i "dociśnięciu" z powrotem wentylatora zaczyna działać, ale po paru dniach jest znowu to samo (a czasem nawet odpada po raz kolejny po włączeniu PC). Karta już swoje ma, ale działała bez zarzutów.

Z jakiego powodu on się odczepia?

Ktoś może wie, czy da się to jakoś przymocować z powrotem oraz czego to jest wina?

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Wypadają same łopatki czy cały wentylator z silniczkiem i otworami na śruby? Jeśli pierwsza opcja to poszedł taki plastikowy pierścień zabezpieczający z tyłu, można wziąć z innego o ile będzie pasować i o ile da się rozebrać ten wentylator od tyłu, jeśli druga opcja to pewnie poszły śrubki lub gwinty w chłodzeniu, możesz go przykleić czy coś

Opublikowano

Wypadają same łopatki czy cały wentylator z silniczkiem i otworami na śruby? Jeśli pierwsza opcja to poszedł taki plastikowy pierścień zabezpieczający z tyłu, można wziąć z innego o ile będzie pasować i o ile da się rozebrać ten wentylator od tyłu, jeśli druga opcja to pewnie poszły śrubki lub gwinty w chłodzeniu, możesz go przykleić czy coś

Właśnie wypada delikatnie z tego pierścienia i trzyma się jakby na tym kabelku (chodzi właśnie o same łopatki).

727881401622271220780.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...