Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jaka postać?

_eMek_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinieneś się bardziej określić, jeśli chodzi o linię.

Na mida polecam Annie. Jest łatwa, ma duży burst aoe, no i Tibbers ostatnio dostał buffa.

Na adc Cait z uwagi na jej daleki zasięg, co pozwala na swobodne farmienie i lepsze pozycjonowanie w team fightach, a także pułapki, które rozstawione w dużych ilościach mogą zrobić przeciwnikowi wodę z mózgu. :p

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale ad, adc oraz ap to 100% championów w grze, możemy jedynie wyodrębnić tanków. Mógłbyś trochę bardziej się określić, bo teraz jest to szukanie igły w stogu siana.

Powyżej została wymieniona Annie. Patrząc na Twoją dywizję to jest dobry pick, najważniejsze dla osób "słabszych", że jest ona prosta, a ma duże możliwości.

Dalej mógłbym zaproponować Teemo. Osoby na poziomie brązu/silvera nie potrafią go kontrować, więc masz otwarte drzwi do carrowania.

Może LeBlanc? Nic trudnego w kliknięciu czterech przycisków po kolei nie ma, a jest to obecnie jeden z lepszych picków na środkową aleję.

Jeszcze zaproponuję Jhina. Pozornie nie jest to najprostsza postać, jednak wystarczy zapoznać się z kilkoma zasadami działania tej postaci, a gra nią staje się bajecznie prosta.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Jak do carry brązów to - Akali, Annie, Amumu, Xin, Yi, Warwick ( tak, nie pomyliłem się, sam miałem serię 15 wygranych rankedów z rzędy, do 6 tylko farmisz, potem co R wbijasz się na linie), Caitlyn, Blitz, Jax, Teemo

Opublikowano

To zależy od tego, na jakiej pozycji czujesz się najlepiej. Jeden gracz może czuć się bdb na pozycji jungli, natomiast nie poradzi sobie kompletnie na adc. Polecam Ci zacząć od wyboru jednej linii, aby mieć łatwiejsze rozgrywki. Gdy już zdecydujesz się na wybór linii, na której gra Ci się najlepiej, polecam Ci takie postacie jak Caitlyn, Miss Fortune, Annie, (Bardzo mocna aktualnie, Tibbers (ult) został mocno zbuffowany) Amumu i wiele wiele innych. Każda postać jest bardzo dobra aczkolwiek wymaga praktyki. Powodzenia!

Opublikowano

Nie znamy Twoich umiejętności, ani upodobań. Moim zdaniem Lux na mida, o ile ogarniasz skillshoty. W middlegame ściąga przeciwnego middera lub adc na combo. Grałam jakiś czas temu 4fun na koncie znajomego b5 i fajnie się carrowało MF na adc - kiedy włączałam R, przeciwnicy zamiast wyjść z jego zasięgu, stali jak słupy albo nie zauważali w ogóle co się dzieje. :D

c:

Opublikowano

Akali na topie jest świetna, szczególnie na takie poziomy, gdzie ludzie nie kupują nawet pink wardów. Posiada ona kilka dashy, ogromne obrażenia, niewidzialność, nie ma many, a także bardzo łatwo się nią last hituje ze względu na Q/E.

Opublikowano

Najlepszym championem do carry'owania gry jest na pewno Zed. W early gamie jest w cholerę mocny, w late game jest w cholerę mocny, a na dodatek może uciec w mgnieniu oka przy pomocy cienia.

893961446222509646083.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...