Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop

Pro100wPysk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 
Oczywiście czytałem temat polecanych laptopów, ale sam do końca nie umiem podjąć wyboru. 

Mam 3 k na laptop do pogrania i normalnego użytkowania. Skłaniałem się ku Lenovo bo MSI ma fajne, ale specyfikacja podobna a zazwyczaj droższe. Co polecacie na ostatecznej drodze wyboru. 

Myślałem o y700 lenovo, ale w tej cenie można dostać starszy model y50-70 który ma i7 

http://allegro.pl/laptop-lenovo-y50-70-i7-4720hq-8gb-256ssd-gtx960m-i6396006099.html?fromVariant=6231982986

Nie no czekam, aż podrzucicie najlepszą opcję 

Opublikowano

Chyba  bez systemu. No do pogrania żeby za rok nie był wartością złomową. Do Lola nie trzeba kompa za 3k. Chodzi mi o sprzęt najwydajniejszy w tej cenie. Chodzi mi o wąskie gardło, żeby nie wydawać na procek i7 gdy karta nie da rady. Konfiguracje są różne, a wydaje mi się, że lenovo to najlepsza jakość względem niższej ceny 

Opublikowano

Powiem tak oba modele podany wyżej to leżaki magazynowe BEZ gwarancji producenta z zagranicy odradzam.

MSI GL62 i5-6300HQ/8GB/1TB/ GTX950M 2GB FHD

Matryca FULL HD, mocne zawiasy, sztywność obudowy, prosta stylistyka, możliwość dodania dysku SSD na złączu M.2, bogactwo złączy, przyzwoite osiągi na baterii, brak drain baterii, wygodna klawiatura oraz touchpad

Lenovo Ideapad 700-15 i5-6300HQ/8GB/1000 GTX950M czarny

Matryca FULL HD IPS dobrej jakości, pełny procesor 4 rdzeniowy i5HQ 6 generacji skylake bardzo wydajny jak na ten budzet, miejsce na dysk SSD m2 - możliwośc zamontowania dodatkowego dysku m2 jest to bardzo wygodne bo mozesz miec oba dyski wenwątrz laptopa, przyzwoita karta graficzna GTX950m, podświetlana klawiatura. W cenie do 3000 zł jest to naprawde dobry stosunek ceny do wydajności jak i całej konfiguracji. 

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Tak jak już Ci pisałem to wyzej. Ten laptop to leżaka magazynowy y50-70 był sprzedawany jako nowy pod koniec 2013 roku i 2014 roku, 

Sprzęt jest nowy, objęty 12mc gwarancją pisemną DOOR TO DOOR liczoną od dnia zakupu,
są to ostatnie sztuki partii magazynowej, sprzęt posiada drobne ryski w częściach roboczych obudowy, które nie przeszkadzają w eksploatacji oraz nie psują kompozycji estetycznej laptopa. Laptopy w 100% sprawne.

Masz tutaj laptop BEZ gwarancji produceta tylko sklepową czyli prakrycznie żadnej nie masz gwarancji.

Nie wiesz jak był przechowywany, ma ślady używania, ile ten laptop chodził jeśli jest z wystawy to mogł chodzić juz naprawdę długo.

Mogło być ingerowanie w laptop GDYZ MOZE byc ze zwrotu.

ja zdecydowanie odradzam taki sprzet tym bardziej ze tyle kasy inwestujesz.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...