Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakupy przez Aliexpress

hyhy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Czy jest w tych stronach ktoś, komu zdarzyło się robić zakupy przez Aliexpress?

Jak organizowaliście przelew środków? Jaką prowizję naliczono Wam za operację?

Qui est le prochain?

Opublikowano

Wszystko zależy od ceny, oferty i jak płacisz, jaki masz bank. Zresztą widzisz wszystko od razu ile masz DOKŁADNIE zapłacić za zakup używając swojej metody płatności.

Dal ciebie wartości prowizji są ruchome i zależą głównie od kwoty i w jaki sposób płacisz. Masz tyle tutoriali na necie i forów o robieniu zakupów  płaceniu za nie tak by zapłacić jak najmniej. Znajdź metodę najlepszą. 

Np mam w większości przypadków ZERO kosztów łącznie z przesyłką czy jakimikolwiek prowizjami przy przelewach czy zmianą waluty, płacę w funtach z banku angielskiego. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

aliexpress xD tak polecam swietne podjeby

K***a wyjebcie tego trolla pseudo bogacza

@topic

Ja tam płacę normalnie kartą mam chyba z 30 oczekiwanych zamówień i jeszcze nic mi nie zeżarło zadnych prowizji więc płacisz tylko za to co kupisz.

DhyEdvI.gif

Opublikowano

aliexpress xD tak polecam swietne podjeby

K***a wyjebcie tego trolla pseudo bogacza

@topic

Ja tam płacę normalnie kartą mam chyba z 30 oczekiwanych zamówień i jeszcze nic mi nie zeżarło zadnych prowizji więc płacisz tylko za to co kupisz.

Masz konto walutowe? Czy najnormalniej w świecie wstukujesz dane i ta-da?

Qui est le prochain?

Opublikowano

Najgorsze to jest oczekiwanie na rzeczy, które zamówiłaś, wpłata przez przelewy24

Jestem świadoma :) Ale kupując z dystrybucji producenta bez kosztów logistycznych warto będzie poczekać.

Ja jak kupowałem coś na aliexpress przez przelewy24 to płaciłem po kursie + max 1zł dodatkowo, za zmiane waluty.

A na jaką kwotę robiłeś zakupy? Przy 330$ też byłaby mniej więcej złotówka dodatku? To jest gdzieś zapisane w regulaminie?

Qui est le prochain?

Opublikowano

Najgorsze to jest oczekiwanie na rzeczy, które zamówiłaś, wpłata przez przelewy24

Jestem świadoma :) Ale kupując z dystrybucji producenta bez kosztów logistycznych warto będzie poczekać.

Ja jak kupowałem coś na aliexpress przez przelewy24 to płaciłem po kursie + max 1zł dodatkowo, za zmiane waluty.

A na jaką kwotę robiłeś zakupy? Przy 330$ też byłaby mniej więcej złotówka dodatku? To jest gdzieś zapisane w regulaminie?

Aż z ciekawości zapytam co chcesz zamówić, bo sądząc po cenie to pewnie smartfon? Jeżeli tak, to  jest znacznie lepsza strona od tego typu (:

805491408806070489277.png

Opublikowano

Aż z ciekawości zapytam co chcesz zamówić, bo sądząc po cenie to pewnie smartfon? Jeżeli tak, to  jest znacznie lepsza strona od tego typu (:

Dwa smartfony ;)

Honor 7 i odnowiony sgs4 mini. Z tym że Honor idzie bezpośrednio od Huawei. 

Jaka strona? :v

Jak ajfon, to odradzam ali, bo pewnie fejk z chin albo pseudy refurby

Nie lubię ajfonów. Mając na wydanie 4 koła wolałabym kupić coś z androidem :-)

Qui est le prochain?

Opublikowano

Dwa smartfony ;)

Honor 7 i odnowiony sgs4 mini. Z tym że Honor idzie bezpośrednio od Huawei. 

Jaka strona? :v

Jak ajfon, to odradzam ali, bo pewnie fejk z chin albo pseudy refurby

Nie lubię ajfonów. Mając na wydanie 4 koła wolałabym kupić coś z androidem :-)

Dwa fatalne wybory, jeżeli masz " 4 koła" na wydanie to polecam xiaomi mi 5, którego sam jestem posiadaczem, a zamawiałem z ibg.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Dwa fatalne wybory, jeżeli masz " 4 koła" na wydanie to polecam xiaomi mi 5, którego sam jestem posiadaczem, a zamawiałem z ibg.

Gdybym miała 4 koła to tylko przypuszczenie. Mam 350$ :-P

Dlaczego fatalne wybory? S4 mini idzie dla rodzicielki, która telefonu używa do odbierania połączeń. A ja i honor 7 mojego kumpla zaprzyjaźniliśmy się od pierwszego spotkania, to i sobie taki telefon chciałam sprawić :-P Poza tym ufam Huawei, miałam P7 i byłam mega zadowolona. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Za tyle kupisz mi5, ktory jest petardą

Potrzebuję dwóch smartfonów, nie jednego. Honor też jest petardą xD

Qui est le prochain?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...