Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

cpu fan blad a przez niego bluescreen

Maksymalny11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupilem uzywany pc. podczas grania wyskoczyl mi blue screen. mam opcje przy klaczaniu komputera aby sprawdzic wszystkie podzespoly przy CPU FAN wyskakiwal mi blad, zauwazylem, ze dwa z czterech kabelkow sa odlaczone ( nie ma tam kostki tylko każdy kabelek jest osobny, dlatego też prawdopodobnie odlaczylem je odsuwajac keblki i patrzac do wewnatrz koputera wczesniej). kolory kabelkow sa nastepujace : niebieski bialy pomaranczowy i zielony. jest jakies znaczenie jesli chodzi o prawidlowe podlaczenie ich? prosze o szybka pomoc.

Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Może daj po prostu zdjęcie.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Może daj po prostu zdjęcie.

już Robię i dodaję daj mi 3 minutki.. kurcze plik może mieć max 2 mb... muszę go wrzucić gdzieś na neta sekundka.

Opublikowano

Czarodziej ci raczej tylko zgadnie.  

Schemat płyty i odczytać jakie punkty są na danych pinach , potem sprawdzić jak podpięte kable i do jakiego czujnika. Jak będzie wiadomo co do czego można lutować albo zrobić jak normalni ludzie wtyczkę i wpiąć w piny. 

Wszystko opisane dokładnie , nawet z obrazkami w manualu do płyty., jak nie masz jest na stronie producenta. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Czarodziej ci raczej tylko zgadnie.  

Schemat płyty i odczytać jakie punkty są na danych pinach , potem sprawdzić jak podpięte kable i do jakiego czujnika. Jak będzie wiadomo co do czego można lutować albo zrobić jak normalni ludzie wtyczkę i wpiąć w piny. 

Wszystko opisane dokładnie , nawet z obrazkami w manualu do płyty., jak nie masz jest na stronie producenta. 

dasz radę troszkę jaśniej ?

Opublikowano

Masz instrukcję obsługi płyty , przeczytaj ją i dopasuj kable z wentylatora ( czujnika ) który pewnie też jakąś ma.

Opublikowano

Masz instrukcję obsługi płyty , przeczytaj ją i dopasuj kable z wentylatora ( czujnika ) który pewnie też jakąś ma.

doszedłem do tego, zrobiłem tak jak doradziłeś i tak jak mi wskazywała instrukcja. wszyskto jest podpięte, wentylator działa ale błąd przy wczytywaniu pulpitu jest nadal. ekran robi się taki błękity po tym jak w windowsie 7 jest logowanie do konta czyli napis "zapraszamy" gdy ma wskakiwać pulpit ekran robi się błękity i tyle.. 

Opublikowano

A bez podpięcia czujnika ?   

CPU FAN nie zawsze współpracuje z każdą płytą główną czy z chipsetem 

Opublikowano

A bez podpięcia czujnika ?   

CPU FAN nie zawsze współpracuje z każdą płytą główną czy z chipsetem 

błąd występuje nadal. podobno jest opcja jak wyłączyć to przez biosa. gdy włączam komputer mam 3 opcje. kontyuację, biosa z DELL oraz test podzespołów.  kojarzysz może jak to wyłączyć? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...