Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odchodzenie z klasy technik info. - dlaczego?

ZabijSię

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo osób po roku stwierdza, że to jednak nie dla nich, a koniec 1 klasy to ostatni dzwonek, bo w 2 są praktycznie same zawodowe i jakby mieli wycofywać się po niej, to byłby cały rok w plecy. Jak odchodzi po kilkanaście osób, to zgaduję, że w pobliżu jest internat i wtedy po prostu ludzie odchodzą z jego powodu - nie chcą tam dalej mieszkać.

Opublikowano

Dużo osób po roku stwierdza, że to jednak nie dla nich, a koniec 1 klasy to ostatni dzwonek, bo w 2 są praktycznie same zawodowe i jakby mieli wycofywać się po niej, to byłby cały rok w plecy. Jak odchodzi po kilkanaście osób, to zgaduję, że w pobliżu jest internat i wtedy po prostu ludzie odchodzą z jego powodu - nie chcą tam dalej mieszkać.

Po 1 klasie odchodzi 10 (4 zawodowe dochodza) przedmiotow, wiec nie rozumiem podejscia ludzi

upi1FS.gif

Opublikowano

Bo wiedzą że roboty nie ma.. idizesz na informatyka licz się z bezrobociem no chyba że zrobisz studia tojest jakaś szansa

Opublikowano

Bo wiedzą że roboty nie ma.. idizesz na informatyka licz się z bezrobociem no chyba że zrobisz studia tojest jakaś szansa

Jak pójdziesz do technikum = składanie kabelków i uczenie się HTML i innych pierdół to się licz z bezrobociem. Po studiach wyższych jest roboty w cholere, informatyka (chodzi mi o programowanie) to przyszłość. Tacy programiści serwerowi znający jakieś tam podstawy na gówno się zdadzą firmą, a ludzie po studiach wyższych to jest to

Opublikowano

Nie pierdol szkoła średnia jest całkiem spoko bo możesz osiągnąć już jakieś certyfikaty i kwalifikacje chociaż te kwalifikacje jeżeli chodzi o informatyka e12,e13,e14 wątpię że ci się przydadzą ale masz jakiś tam papierek + uczysz się podstaw co może cie w jakiś sposób przygotować do studiów 

@Topic 

Pewnie zrozumieli że to nie dla nich chociaż pierwszy rok nie jest taki trudny :) 

Opublikowano

Nie pierdol szkoła średnia jest całkiem spoko bo możesz osiągnąć już jakieś certyfikaty i kwalifikacje chociaż te kwalifikacje jeżeli chodzi o informatyka e12,e13,e14 wątpię że ci się przydadzą ale masz jakiś tam papierek + uczysz się podstaw co może cie w jakiś sposób przygotować do studiów 

@Topic 

Pewnie zrozumieli że to nie dla nich chociaż pierwszy rok nie jest taki trudny :)

Sam nie pierdol z samego technikum informatycznego czeka go jedynie piasek woda i betoniara

Jak pójdziesz do technikum = składanie kabelków i uczenie się HTML i innych pierdół to się licz z bezrobociem. Po studiach wyższych jest roboty w cholere, informatyka (chodzi mi o programowanie) to przyszłość. Tacy programiści serwerowi znający jakieś tam podstawy na gówno się zdadzą firmą, a ludzie po studiach wyższych to jest to

hah nie wsyscy nadają się na programistę, w dodatku na tych śmiesznych studiach c***a nauczą programowania .. jak się samemu nie siądzie to nie ma co liczyć nawet na staż

Opublikowano

Nie mam żadnego wykształcenia z informatyki, też odszedłem po pierwszym roku do LO, bo patrząc na to co mnie uczą, to szkoda mi tych 4 lat nauki po nic.

Aktualnie pracuję jako informatyk w wojsku i jestem samoukiem =) 

graphic.png

Opublikowano

Odchodzą bo informatyków jest teraz pełno np. takich po technikum. Jedyne co nadal jest opłacalne to umiejetnosc programowania i zarządzanie stronami www itd. W dzisiejszych czasach brakuje ludzi do pracy fizycznej (i nie do łopaty itd tylko dobrych techników do obrabiarek CNC, mechaników samochodowych i mozna tak wyliczac w kółko)

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

@Topic 

Sam nie pierdol z samego technikum informatycznego czeka go jedynie piasek woda i betoniara

hah nie wsyscy nadają się na programistę, w dodatku na tych śmiesznych studiach c***a nauczą programowania .. jak się samemu nie siądzie to nie ma co liczyć nawet na staż

Mam znajomego który zrobił licencjat i dostaje 5 tysięcy na start od firmy tylko że polaczki nie rozumieją tego że języka angielski i wiedza ponadprogramowa to podstawa :)

Opublikowano

Dużo osób idzie też na informatyke z przekonaniem, że jest to prosty przedmiot. Niestety, realia są inne, więc większość z tych osób, którym tak się wydawało, rezygnuje później z kierunku. ;)

Opublikowano

Poszedłem właśnie do technikum informatycznego. Strasznie dużo nauki, szczególnie w zawodowych przedmiotach, których z roku na rok będzie coraz więcej.

Nie mniej jednak podoba mi się ten kierunek, dla chcącego nic trudnego.

Jak najbardziej polecam.

Ponoć łatwo w tym zawodzie znaleźć pracę. :)

Jednostka Centralna: Karta Graficzna: MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X | Procesor: Intel i3-7100 3.90Ghz | RAM: 8GB

Opublikowano

Poszedłem właśnie do technikum informatycznego. Strasznie dużo nauki, szczególnie w zawodowych przedmiotach, których z roku na rok będzie coraz więcej.

Nie mniej jednak podoba mi się ten kierunek, dla chcącego nic trudnego.

Jak najbardziej polecam.

Ponoć łatwo w tym zawodzie znaleźć pracę. :)

Chyba dorywczą, takich informatyków po technikum to jest od groma.

@topic

Stwierdzili, że lepsze liceum niż bezrobocie.

Live a life you'll remember.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...