Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ASUS USB-AC51

TheSznajper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko ładnie działa problem jest tylko taki, że nie znajduje mi sieci " 5 G" karta znajduje sieć 2.4G ale już "Piątki" nie. Nie mam pojęcia dlaczego, mój komputer obsługuje sam w sobie sieć 5G oraz z takową się łącze przez komputer a w tej karcie zewnętrznej niestety nie mogę. ( Ona na pewno ma funkcje odbioru 5G bo jest to napisane na pudełku jak i na stronie ASUSA) Szukałem porad w necie ale nic konkretnego nie znalazłem. 

Opublikowano

A router ma ten zakres? 

Tak przy okazji po co ci zakres 5G na WiFi skoro i tak nie masz pewnie łącza lepszego niż 100-200 Mbps ? Normalne użycie sieci na Wifi to średnio 5 do 30 Mbps , bardzo rzadko idzie nawet więcej kiedy nie ma potrzeby. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A router ma ten zakres? 

Tak przy okazji po co ci zakres 5G na WiFi skoro i tak nie masz pewnie łącza lepszego niż 100-200 Mbps ? Normalne użycie sieci na Wifi to średnio 5 do 30 Mbps , bardzo rzadko idzie nawet więcej kiedy nie ma potrzeby. 

Router ma takowy zakres. Moje łącze to 120Mbps.

Opublikowano

Ale po co ci większy transfer na łączy wifi kiedy i tak 24 h na dobę nie ściągasz nic z netu na laptopie ? 

Karta i tak będzie działała w niższym trybie kiedy nie będzie używana, wyższy zakres włącza się kiedy jest zapotrzebowanie na przepustowość większe niż 52 Mbps 

Tak wygląda połączenie 5G na karcie WIF 5G  podłączonej do sieci 2G 

975151473018399148476.png

Opublikowano

Zasięg mam słaby z laptopa przez co urywa mi czasem internet dlatego potrzebuje tej anteny. A tak to wygląda u mnie:

mpcforum.jpg?1473019773

Dodam jeszcze, że na 2.4g Mam znacznie wolniejszy internet. Dlatego zależy mi na tym 5G.

Ale po co ci większy transfer na łączy wifi kiedy i tak 24 h na dobę nie ściągasz nic z netu na laptopie ? 

Karta i tak będzie działała w niższym trybie kiedy nie będzie używana, wyższy zakres włącza się kiedy jest zapotrzebowanie na przepustowość większe niż 52 Mbps 

Tak wygląda połączenie 5G na karcie WIF 5G  podłączonej do sieci 2G 

975151473018399148476.png

Opublikowano

Przecież masz i działa bez problemu połączenie ( chyba jakieś mixed mode się załączyło ) , nie potrafisz tylko właściwie odczytać wartości bo jak byk pokazuje że masz max wydajności sieci.  Przy samym 2G miał byś max 52 Mb/s a tak to mas 10x więcej. czyli działa standard AC  

Sprawdź na routerze czy używa sieci 5G , zmień najlepiej jej nazwę na taką by ją łatwiej poszukać i sie do niej połączyć. 

Opublikowano

Przecież masz i działa bez problemu połączenie ( chyba jakieś mixed mode się załączyło ) , nie potrafisz tylko właściwie odczytać wartości bo jak byk pokazuje że masz max wydajności sieci.  Przy samym 2G miał byś max 52 Mb/s a tak to mas 10x więcej. czyli działa standard AC  

Sprawdź na routerze czy używa sieci 5G , zmień najlepiej jej nazwę na taką by ją łatwiej poszukać i sie do niej połączyć. 

Moim problemem jest to, że łącze czasem(sądzę iż właśnie z braku zasięgu) znacznie spada na chwile jakieś 5 sekund i wraca wszystko do normy. Dzieje się tak również na zwykłym 2.4G dlatego poszukuje rozwiązania bo takie krótkie lagi są bardzo irytujące podczas gry.

Opublikowano

Tylko dodatkowa antena w routerze i w karcie , przynajmniej o lepszym zysku dB niż obecna 

Opublikowano

Tylko dodatkowa antena w routerze i w karcie , przynajmniej o lepszym zysku dB niż obecna 

No i dokładnie dlatego kupiłem ten sprzęt bo na nim mam lepszy zasięg i nic nie zacina. Dlatego chce aby działało 5G na nim. 

Opublikowano

Przecież działa !  By właściwie obsługiwało powinieneś mieć router i kartę w standardzie AC a nie router w N.

Jak pisałem bezsensem jest ustawiać na największa przepustowość kiedy sieć sama dostosuje się i użyje odpowiedniego transferu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...