Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 i jego dalsze losy

CannabisTHC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Będzie to trochę chaotycznie wyglądać, ale nic na to nie poradzę.

Chciałbym napisać, że nudzę się.

Nudzi mnie już ta gra. Nudzi mnie PL jak i prywatne serwery. 

Jestem graczem metina od 2009 roku i szczerze, nudzę się.

Na globalu coraz to bardziej beznadziejne aktualizacje, które powinny być kilka lat temu.

W dodatku każdy patch opiera się na IS. Beznadzieja.

Do tej pory są bugi i różne błędy denerwujące granie.

Przykład? Niezbalansowana klasa SZAMAN.

Od 12 lat te dwie profesje nie zostały zbalansowane.

Ale to nie ważne, są pozostałe klasy no i jeszcze ten LYKAN, jedna klasa i jedna płeć.

I ograniczona ilość itemów dla niego. BEZNADZIEJA.

System petów? Beznadzieja.

System pasów, szarf? System kostiumów? Beznadzieja.

NIE WAŻNE.

A privy? Nic ciekawego.

Ciągłe administracje, które nie potrafią się uporać z różnymi problemami.

Za szybko startują ze swoimi serwerami, a potem są problemy. Mnóstwo problemów.

Antaris - czekałem na niego odkąd pojawiła się pierwsza wzmianka o tej "nowej jakości" metina.

I co? I jest na nim może ze 20 osób online. Ale to nie ważne, to było do przewidzenia.

Easy serwery - milion zbroi, broni, biżuterii, wierzchowców, petów i różnych badziewi, brak balansu.

Medium serwery - nie wiadomo o co kaman.

150 lvl, pięć setów, milion ulepszaczy. Zero nowości.

Śmieszne dungeony, które nie mają głębszego sensu.

Wejdź, ubij, znajdź metka, ubij bossa. Żenada

Hard serwery - totalne dno, żeby coś osiągnąć to nie wiadomo ile trzeba godzin i pieniędzy wpie*dolić.

W dodatku nic nowego nie ma.

PVP serwery - ok, to jest spoko - ale nadal brak balansu między klasami. Bronie nie zbalansowane.

Bonusy nie zbalansowane.

Po prostu wbijasz, bierzesz wojownika mentala, bo ma duchowe, albo surę bm, bo ma ducha i sferkę.

NIE WAŻNE.

Mój wymarzony serwer na tę chwilę?

Na początku, żeby był 99 lvl, to jest taka istotna cecha. Żeby było kilka setów uzbrojenia, ale bez systemu ulepszeń.

Czyli bez czegoś takiego bojowy - tryton - śmiercionośne itp. 

Przykład: Bojowy 65, Żądło 70, Truta 75, Tryton 80, jakieś tam na 85, potem coś na 88, 92, 95, 98 i 99

Dlaczego tak? Przede wszystkim exp powinien być wolny, by te bronie były nagrodą za trud.

Mnóstwo grywalnych dungeonów z których dane eq by się zdobywało. 

Rozbudowany system łapania petów czyli np. wilków i psów z m1 za pomocą jakiegoś tam itemu. Np. Wabik na zwierzęta

I te pety by się expiło, one mogłyby walczyć u naszego boku, a moby też mogłyby je atakować.

Maksymalny poziom peta to 99 tak jak poziom postaci.

Mógłby służyć jako tank dla np. łuczników czy szamanów. 

System levelowania wierzchowców - po co jakieś medale i szkolenie?

Dostajesz zwykłego wierzchowca na start (może być koń) z którego można bić i który jest do 15lvl, nie na czas.

Potem trzeba iść do stajennego zrobić misję na jakiegoś wierzchowca i potem trzeba go levelować by dawał nam większe statystyki podczas bicia z niego.

Maksymalny tak jak poziom postaci czyli 99.

System jakości itemów.

Zwykły

Rzadki

Unikalny

Świetny

Idealny

Co daje nam ten system?

Np. Zwykła broń nie ma w sobie żadnego bonusu, ma tylko wartość i szybkość ataku.

Rzadka broń daje jakiś losowy wbudowany bonus i wymagany jest wyższy lvl.

Unikalna broń daje nam losowy wbudowany bonus, wyższą wartość i szybkość ataku

Świetna broń daje losowy bonus, większa wartość i szybkość ataku, wymagany większy lvl

Idealna broń daje dwa losowe wbudowane bonusy, większą wartość i szybkość ataku i wymagany jest większy lvl.

Np.

Zwykły Szeroki Miecz

Wymagany lvl: 20

Wartość Ataku: 25-35

Magicznego Ataku: 20-28

Szybkość Ataku: 15

Rzadki Szeroki Miecz

Wymagany lvl: 21

Wartość Ataku: 25-35

Magicznego Ataku: 20-28

Szybkość Ataku: 15

Max PŻ: 500

Unikalny Szeroki Miecz

Wymagany lvl: 22

Wartość Ataku: 32-42

Magicznego Ataku: 30-38

Szybkość Ataku: 17

Świetny Szeroki Miecz

Wymagany lvl: 23

Wartość Ataku: 45-55

Magicznego Ataku: 35-44

Szybkość Ataku: 18

Idealny Szeroki Miecz

Wymagany lvl: 24

Wartość Ataku: 60-70

Magicznego Ataku: 55-65

Szybkość Ataku: 20

Max PE: 100

Każdy z tych itemów można zdobyć ze wszystkiego tak jak zwykłe bronie.

Ale szansa na wydropienie jest o wiele niższa.

Dlatego do tego potrzebne są dungeony i przeróżne bossy i mini bossy.

Nowy system poziomów mobów.

Czyli np. dziki pies lvl 1 i w tej samej grupie wilk lvl 3, a gdzie mob z lvl 2?

Dziki pies lvl 1, dziki pies lvl1, wilk lvl 2

Np. Grupa dzikusów

26, 29, 29 i 32 - bezsens

26, 27, 27 i 28

O co mi chodzi? O to, że mało jest map, które są nieużytkowane, a mogłyby spełniać nowe warunki do expienia i questów.

Czyli jakby się dostosowało poziomy mobów to np. potwory z groty nie miałyby 80+ tylko 60+

Nie mam nic przeciwko do tego by były nowe mapy - ale nie na 100+, bo to psuje grę.

Tylko nowe expowiska by nie stać monotonnie np. w v2 od 55 do 80 tylko od 55 do 60 i iść na nowe expowisko.

Czyli dostosowując poziomy mobów doszłoby z 5-6 nowych map.

A z tym się wiąże też kilkanaście nowych metinów i bossów.

Po co je bić na 150lvl jak można na 80?

Nowy system metinów czyli nie co 5lvl tylko co 3 więc Metin Jeon Un byłby na 57 nie 90

To byłoby wyzwanie dla niskolevelowych graczy.

Oprócz tego nowy system skilli.

Od M1 do G1 10 ksiąg od G1 do P 55 specjalnych dla każdej umiejętności kamieni duchowych.

Bo przecież normalnie do G1 się długo wbija, a potem z górki, a ma być odwrotnie.

Ma być coraz trudniej.

To ma być serwer super hard. 

A wy co tym sądzicie? 

Czegoś takiego jeszcze nie było.

Nie wiem czy by wypaliło w tych czasach metina, bo jest coraz mniej graczy.

Ale można by spróbować, jeśli komuś się chcę.

Nie opisałem wszystkiego, bo mi się nie chcę. To są najistotniejsze rzeczy w grze.

Opublikowano

Metin2 się powoli kończy i nic już tego nie uratuję dlatego "twórcy" korzystają z ostatniej okazji żeby zarobić i tworzą byle jakie serwery.

Opublikowano

Metin2 się powoli kończy i nic już tego nie uratuję dlatego "twórcy" korzystają z ostatniej okazji żeby zarobić i tworzą byle jakie serwery.

Zapomniałeś dodać "Polskie" serwery, zagraniczne się dobrze trzymają, bo nie ma tyle gównoserwerów.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Nie sprawdzam zagraniczych, bo wolę z polakami po prostu grać. Od zawsze ze sobą rywalizowaliśmy, więc taka gra jest fajna.

Poza tym na zagranicznych mało ludu gra.

Opublikowano

Nie sprawdzam zagraniczych, bo wolę z polakami po prostu grać. Od zawsze ze sobą rywalizowaliśmy, więc taka gra jest fajna.

"Poza tym na zagranicznych mało ludu gra."

Najwidoczniej grasz na słabych serwerach. 

Chcesz dużo osób? Pograj sobie na Metin2 Alaska, tylko nie płacz potem że bossa ubić nie możesz bo za dużo osób na jednym bossie siedzi.

yW737cz.jpg

Opublikowano

Najwięcej osób jest na rumuńskich serwerach i to jest k***a fakt. Na każdym prywatnym gra po 10k osób.

Opublikowano

"Poza tym na zagranicznych mało ludu gra."

Najwidoczniej grasz na słabych serwerach. 

Chcesz dużo osób? Pograj sobie na Metin2 Alaska, tylko nie płacz potem że bossa ubić nie możesz bo za dużo osób na jednym bossie siedzi.

yW737cz.jpg

Sam widzisz, może dużo osób gra na tym serwerze i na tych rumuńskich, ale ta gra nadal jest za łatwa, bo można solo iść na bossy.

Dlaczego nie można stworzyć czegoś na co wymagana by była jakaś grupa osób?

Opublikowano

Sam widzisz, może dużo osób gra na tym serwerze i na tych rumuńskich, ale ta gra nadal jest za łatwa, bo można solo iść na bossy.

Dlaczego nie można stworzyć czegoś na co wymagana by była jakaś grupa osób?

bo ludzie wolą sami dropić, niż póxniej dzielić się tym dropem z kompanami. A poza tym w czym problem pożyczyć od kogoś postać/wyexpić i ubić takiego bossa? :>

Opublikowano

Nic sie nie kończy. Graczy jest coraz więcej na serwerach prywatnych. 

Opublikowano

Przydałby się nowy system dropu. Nie, że wszystko leży na ziemi i trzeba to podnieść tylko każdemu by wyskoczyło okienko i każdy by licytował co chce zabrać, co jest mu przydatne.

Opublikowano

Prawda jest taka, że metin sie juz nie zmieni. Wszystko bedzie dazylo tak jak jest aktualnie, ew. nowe wyglady. Nic wiecej sie nie zmieni :)

Opublikowano

Nic sie nie kończy. Graczy jest coraz więcej na serwerach prywatnych. 

napewno nie na twoim 

@topic

ja osobiście wole grac z ekipą na zagranicznych, o wiele lepsza frajda, coś jak dawne celestiale niemieckie

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...