Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarodziej: wybór zbroi, stygmatów, set pve/pvp, itp.

Airren

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Jakie zbroje najlepiej zakładać na czarodzieja?

2. Jakie stygmaty budować na czarodzieja jeśli chodzi pod moc?

3. Jaki "set" zbierać po wbiciu 66 poziomu?

4. Jaka jest "antyklasa" czarodzieja?

5. A dla kogo czarodziej jest antyklasą ;3?

6. Jakieś poradniki do gry czarodziejem w walce przeciwko graczom i potworom :D?

7. Jaki najlepszy miol na czarodzieja?

8. Jakie najlepsze jedzonko, tanie eliksiry i w co wbijac pkt tworzenia?

9. O co chodzi i jak wygląda ulepszenie oblężeń w dolnej reshancie?

10. Jak zarabiać nie posiadając złotego pakietu?

11. Jak dużo ma zdolności czarodziej?

12. Jaki kupić pojazd?

Proszę o nie hejtowanie :(!

Opublikowano

1. Cloth. Tylko i wyłącznie... Czyżby nowicjusz pytał?
2. Masz dwa drzewka PvP i PVE. 
Drzewko PvP ma zazwyczaj umiejętności defensywne i kontrolujące PvP, czyli sleepy/chmury, stun, zwiększenie ressistów etc
Domyślisz się, gdy tylko je przeczytasz, a drzewko PvE? Umiejętności posiadające spore obrażenia. 
Już wiesz, jak to rozróżnić.

3.Mityczny Ancient Coin to świetna sprawa, a potem? Po prostu nabijaj lvl. 
Niedługo wchodzi update 5.1, wiec dojdą nowe sety PvP. Zbieraj sobie powolutku i na spokojnie, ale skup się na lvlowaniu.

4. Najbardziej znana to ranger. Sorcerer ma przekichane, gdy gra 1vs1 na rangera.

5. To już zależy od gracza. 
Sorc może zarzucić na Ciebie sleepa i szybko wyprowadzić na Ciebie schemat, który po prostu sprawi, że jesteś martwy ALE jeśli w niego wjedziesz, to on leży i płacze. 
Nie będę podawać ogólnych kontr, bo Sorc swoją siłę pokazuje głównie w grupowym PvP, gdzie zarzuca umiejętności obszarowego kontrolowania PvP czyli np. AoE sleep. 
Jeśli chodzi o PvP 1vs1 to combo Sorca jest bardzo podobne.

6. Cover Silent(nakładasz dwa mniej znaczące efekty na gracza, a jako trzeci efekt zarzucasz silence. Przykład? Flame Fusion + Frost + Silence. Dlaczego coś takiego zagrywasz? Ponieważ w Aionie masz potkę, która ściąga z Ciebie 2 debuffy, a jeśli przykryjesz silence'a dwoma efektami, to przeciwnik nie będzie w stanie tego zjeść potką. Na tym głównie opiera się PvP sorcem na klasy magiczne głównie) Jeśli chodzi o rady na PvE? To już sam opanujesz. Ważne, abyś kontrolował własną manę i nie wypruł jej całej na starcie, a o to bardzo łatwo.

7. Nie ma NAJLEPSZEGO MIOLA. Każdy pet/miol daje Ci coś innego.
Ja nowym graczom polecam zaopatrzyć się w Satana Juniora, ponieważ jest to dosyć użyteczny miol. Co daje? Wykrywa przeciwników tzn. piszczy, gdy ktoś jest blisko(zasięg minimapy) + odpala automatycznie scrolle i jedzenie. Fajna sprawa.

8. Jedzonko? HP/Macc/MB. Staraj się zaopatrzyć w takie, które daje Ci wymienione obok statystyki.
Eliksiry? Hybrydowe(mana/mp) i zwykłe hp. Dostaniesz tego w cholerę za lvlowanie.

Na co rozdawać punkty? To już się kłania umiejętność czytania ze zrozumieniem. 
Przeczytaj i zobaczysz, co daje Ci użyteczne statystyki typu mboost/critspell/macc.
Polecam się także zainteresować lvlowaniem skilli typu Magma eruption oraz Pulse of Magic Power, ponieważ na +5 lvlu otrzymujesz 400-500dmg BAZOWO więcej, niż zwykle, więc w PvP jak zasadzisz kryta na Magic Power, to przeciwnik leży w sekundę.

9. Zobaczysz w trakcie zabawy. Nie chce mi się rozpisywać. Ewentualnie wpisz sobie w youtube "Aion Reshanta Siege" i pooglądaj różne bitwy.

10. Sprzedawaj itemy, zaopatruj się w kamienie, zdobywaj drop. Opcji jest sporo, a gdy znajdziesz legion i pokażesz nowym "kolegom", że masz jakieś łupy, to zapewne ktoś zgodzi Ci się pomóc z gold packiem. Ktoś Ci go kupi, Ty sprzedasz przedmioty i po prostu oddasz tej osobie pieniądze. Banalna sprawa.

11. DUŻO. Niepotrzebne pytanie.
12. Niepotrzebne pytanie. Pojazdy zazwyczaj dropisz z eventów albo konkretnych instancji typu Rentus Base Hard Mode, albo ze starego Tiamatu. 

Niektóre możesz kupić od graczy, a niektóre wydropić ze specjalnych aktywności w grze typu otwieranie skrzynek w Inggison, ale tutaj życzę farta, gdyż szansa na wydropienie wierzchowca wynosi 0,1%.  

Opublikowano

9. Chodziło mi o coś nowego chyba w 5.3 ?

10. Bez zlotego pakietu :D? I... Bez legionu bo jestem aspoleczny :D

12. No dobrze tutaj głównie dopytam czy dam rade solo BT na easy mode :D?

8. Można link do słownika aiona wersji 5.0 slangi?

7. Skąd go zdobyć :D?

6. Cover silent?

4. Zawsze ma przekichane?

3. Skąd te mityczne :D?

2. Można już gotowy bo naprawdę nie potrafię "budować się" :D!

1. Jakie bronie zakładać* i czemu?

13. Skąd można zdobyć solo AC?

14. Kleryk i Czarodziej? Czym się oni różnią? Kleryk ma ponoć lepszy dps to no nwm...

Opublikowano

9. Wiem.
10. Złoty pakiet to MUST HAVE powyzej 65lvla. 
Gra bez legionu? Nie ma sensu. Tutaj masz instancje, na które potrzebujesz zorganizowaną grupę 12-24 osobową, więc bez taktyki to raczej kiepsko + szybkich reakcji zapewnionych dzięki komunikacji na ts3.
12. Nawet na hard modzie. 
8. Rozwiń jakie slangi.
Zadawaj pytania konkretne, a wtedy udzielę Ci konkretnej odpowiedzi.
7. Item shopy.
6. Wyjaśniłem wyżej co to Cover silent
4. Zazwyczaj, chyba że zdążysz zastosować taktykę przeciwko niemu.
3. Robisz zwykły set, potem kupujesz receptury na mityczne i przerabiasz set na mityczny z eternala(pomarańczowego).
2. Opisałem Ci wyżej WSZYSTKO + o czym to poznać. Jeśli nadal nie rozumiesz, to nie przeczytałeś ze zrozumieniem tego, co napisałem.
1. Orb na PvE i book na PvP
Dlaczego? Orb = więcej mboosta ; book = więcej macc

13. Robisz questy w reshancie dla przykładu, albo kupujesz u brokera

14. Kleryk ma lepszy dps? Czytaj posty bobów z barusa to z pewnością daleko zajedziesz...
Kleryk LECZY. To najbardziej odpowiedzialna postać w tej grze, ponieważ kleryk = PODSTAWA każdego party. Musi dobrze dispellować, dobrze kontrolować swoją manę i świetnie leczyć. 
Można go budować pod DPS, ponieważ jedno z jego drzewek stigm gwarantuje mu kilka skilli pod DPS + ma jeszcze jakieś chainy ALE nie jest lepszym DPS od Sorca.

Sorc ma bazowo silniejsze combo, a kleryk może mu jedynie dorównać.
Sorc jest klasą TYPOWO nastawioną pod zadawanie obrażeń, a kleryk został stworzony z myślą o utrzymaniu grupy.
Sam sobie odpowiedz zatem na pytanie - która klasa wyciąga większy dps i która klasa się do tego nadaje + która ma do tego największy potencjał. 

Opublikowano

Ja AC nabijam sobie q w reshancie+ co 9 godzin czasami 18h( nie wiem jak to jest bo raz mam tak raz tak) instancje Laboratorium Baruna za najlepszego bosa dostaje się razem z Q 50 AC +medale walki i czasami fajny kamyk poleci wart pare KK a za pare kk kupisz już trochę monet u brokera ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...