Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła a praca

Huracan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie chodzę do szkoły ale czuję że nie chce chodzić do tej szkoły, dopiero zaczął się rok szkolny ale już od wcześniejszego roku miałem takie problemy. Po prostu nie chce chodzić do szkoły dla mnie jest ona zbyt jak by to powiedzieć "monotonna" nie czuje aż takiego żeby chodzić i starać się chodzić do tej szkoły, jedyny problem to w tym że gdy rzucę szkołę będę musiał iść do pracy a tego bym nie chciał no bo codziennie po 8H robić to tez nie dla mnie, moglibyście mnie jakoś ogarnąć i powiedzieć czy chodzić do tej szkoły czy wybrać pracę?

Wiem piszę na forum o grach ale praktycznie każdy tutaj ma ukończone co najmniej +16 lat. 

Opublikowano

Powiem tak jeżeli wiążesz przyszłosc z tym na co chodzisz do szkoly np chcesz byc mechanikiem i chodzisz do szkoly ktora ma kierunek mechatroniczny np to warto sie przemeczyc i ja ukonczyc dlaczego?

Im wyzsze wyksztalcenie tym lepiej naprawde

Z drugiej strony jezeli jestes w technikum lub zawodowce bo zazwyczaj w tych latach mlodzi ludzie maja problemy z swoja przyszloscia ukoncz ja bo jak na ciebie beda patrzec potem ludzie bez szkoly? To co on robil?

Jak nie chce ci sie czytac to w skrocie dokoncz nauczanie ktore zaczoles :3

Opublikowano

Aktualnie chodzę do szkoły ale czuję że nie chce chodzić do tej szkoły, dopiero zaczął się rok szkolny ale już od wcześniejszego roku miałem takie problemy. Po prostu nie chce chodzić do szkoły dla mnie jest ona zbyt jak by to powiedzieć "monotonna" nie czuje aż takiego żeby chodzić i starać się chodzić do tej szkoły, jedyny problem to w tym że gdy rzucę szkołę będę musiał iść do pracy a tego bym nie chciał no bo codziennie po 8H robić to tez nie dla mnie, moglibyście mnie jakoś ogarnąć i powiedzieć czy chodzić do tej szkoły czy wybrać pracę?

Wiem piszę na forum o grach ale praktycznie każdy tutaj ma ukończone co najmniej +16 lat. 

No ty sobie chyba jaja robisz, to jakim ty leniem jesteś człowieku.. potrafisz wgl coś masz jakieś umiejętności? bo jeśli tak to rzucaj, a jeśli nie to do szkoły .. no chyba że chcesz wiązać swoją przyszłość na noszeniu pustaków..

Ludzie co rzucają szkoły powinny mieć plan na siebie i swoje przyszłe życie dorosłego..  sam myślałem nad rzuceniem szkoły ale jednak zacząłem bardziej myśleć nad tym co jeśli ten mój plan okaże się fiaskiem..

Możesz też grać na giełdzie 

Opublikowano

Powiedzmy, że rzucasz szkołę - idziesz do pracy. Bez żadnego wykształcenia ciężko będzie o coś dobrego - może znajdzie się coś na budowie, może praca jako kelner (jest to jeszcze bardziej monotonne niż szkoła).

Druga opcja to zostajesz w szkole - to ci jednak nie odpowiada z powodu monotonności. Jednak po skończeniu szkoły/studiów będziesz być może w stanie znaleźć ciekawą pracę.

Jest jeszcze trzecie rozwiązanie - znajdź sobie sponsora/sponsorkę. Nie będziesz wtedy musiał się uczyć ani pracować - skończy się wtedy monotonia w twoim życiu.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Wielu osobom się nie chce, ale trzeba to ciągnąć. Tyle lat już wytrzymałeś to jeszcze trochę nie zrobi Ci różnicy. Większość osób przez to przeszła i jakoś żyje, więc Ty też dasz radę.

Mimo wszystko na Twoim miejscu spróbowałbym się zainteresować tymi lekcjami. Może warto czasem posłuchać, ponotować. Nauka może być ciekawa, wystarczy chcieć.

Opublikowano

Chcesz rzucić szkołę nie mając planu na przyszłość? 8 h pracy to za dużo? To co ty chcesz robić? Siedzieć w domu i grać? :D

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

Opublikowano

patrzac na twoja skladnie zdan i to ile razy w tym poscie napisales slowo szkola w taki sposob zeby to wygladalo jakby pisal to idiota, to radze przesiedziec reszte i wyciagnac cokolwiek.

Opublikowano

J****y leń  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD

Czy ty myślisz, że praca nie jest monotonna? Tam też robisz to samo. Ziom, weź ty się ogarnij, i nie pierdol, że się nie chce. Co, chcesz do końca życia z rodzicami mieszkać? Chcesz aby ci mamusia obiadzik całe życie do pokoju przynosiła, a ty będziesz grał? Ziomek, jeżeli tak myślisz, to widać, że ambicji za wiele w życiu to ty raczej nie masz.

A jeżeli tak bardzo chcesz nic nie robić i mieć hajs, to wypierdalaj do rządu, tam nawet inteligencji nie trzeba. A w dodatku ponoć podwyżki były!

Myślisz, że na czym życie polega? Na jebanej monotonii - niektórzy chcą żyć w taki sposób: narodziny, darcie mordy, opierdalanie się + nauka, praca, śmierć. Ale znajdą się też tacy, którzy w życiu z ciągłą pracą znajdą czas na takie przyjemności jak jakiś wypad na piwo czy siłownia i jest to pewne urozmaicenie w życiu; oderwanie od monotonii.

I ogólnie zamiast narzekać, powinieneś się zacząć pakować do szkoły i dziękować Bogu czy w co tam wierzysz, że masz rodziców co chcą, aby ich syn był wykształcony i mu w tym pomagają.

19.jpg

Opublikowano

Zesrałem się chcesz rzucić szkole nie miec zadnego doswiadczenia i isc do pracy ale nie 8h harowki? Moze od razu cie zatrudnia do googla?

DhyEdvI.gif

Opublikowano

Zesrałem się chcesz rzucić szkole nie miec zadnego doswiadczenia i isc do pracy ale nie 8h harowki? Moze od razu cie zatrudnia do googla?

Chcesz papier?

Ja zrezygnowałem pod koniec 3 klasy technikum mimo iż praktycznie miałem ją zdaną (wystarczyło miesiąc pochodzić do budy) poszedłem pracować jako kierowca, na początek kat. B (busem) od niedawna kat. C (sama ciężarówka- laweta) teraz zdałem kat. CE i niedługo będę całym zestawem jeździł. 

Pozdrawiam człowiek bez szkoły nie pracujący po 8h dziennie.

Opublikowano

Chcesz papier?

Ja zrezygnowałem pod koniec 3 klasy technikum mimo iż praktycznie miałem ją zdaną (wystarczyło miesiąc pochodzić do budy) poszedłem pracować jako kierowca, na początek kat. B (busem) od niedawna kat. C (sama ciężarówka- laweta) teraz zdałem kat. CE i niedługo będę całym zestawem jeździł. 

pracujący po 24h? ile zarabiasz i ile masz lat 

@topic

jak nie chcesz iść do szkoły to miej plan na siebie, abyś w przyszłości nie żałował.. peter jackson też szkoły nie ma, a zobacz ile osiągnał

Opublikowano

Z twojego tematu wynika, że nic byś nie chciał. Nikt nie ma ochoty męczyć się, a gdyby było można to każdy by nic nie robił, ale ile też można? Bez szkoły z pracą cieżko, a jak chcesz mieć lżej i lepiej to ucz się, bo dzięki dobrym wynikom w nauce i przede wszystkim ambicji możesz później mieć lżej. Oczywiście jeżeli pójdziesz w tym kierunku, a nie będziesz siedział tylko na dupie i narzekał jak Ci źle.

Opublikowano

Chcesz papier?

pracujący po 24h? ile zarabiasz i ile masz lat 

@topic

jak nie chcesz iść do szkoły to miej plan na siebie, abyś w przyszłości nie żałował.. peter jackson też szkoły nie ma, a zobacz ile osiągnał

Po 9h do 10h 2 razy w tygodniu. 

Max 90h na 2 tygodnie. Wyjazdy w poniedziałek powroty piątek/sobota.

Na samo C wypłata 4500 na CE jakieś 5000-5500 no chyba że bym był w trasie po 3 tygodnie to do 7000.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...