Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Permisje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, otóż zauważyłem, że gracz nadaje sobie rangi pomimo tego, że rangi, które posiada nie umożliwiają tego, jak naprawić te luki. 

Opublikowano

Sprawdź czy na id nie ma żadnych permisji oraz czy te rangi na 100% nie mają nic  

SS: 

http://scr.hu/0qz5n/gz5x4

i_group_member_add_power - to odpowiada za silę nadania rangi 

i_group_needed_member_add_power -  a to jaka potrzeba mieć silę żeby nadać rangę

Żeby nadać range siła musi być: i_group_member_add_power = i_group_needed_member_add_power

Żeby nie moc jej nadać to: i_group_member_add_power < i_group_needed_member_add_power

Przeciwnośc nadawania czyli zdejmowanie rangi to

i_group_member_remove_power - siła zdejmowania

i_group_needed_member_remove_power - jaka siłę co najmniej trzeba mieć żeby zdjąć rangę

Żeby zdjąć rangę sila musi być: i_group_member_remove_power = i_group_needed_member_add_power

Żeby nie moc jej zdjąć to siła musi być: i_group_member_remove_power < i_group_needed_member_add_power

Przykład:

Ranga Server Admin ma i_group_needed_member_add/remove_power na 75 zeby ja nadac musze miec i_group_member_add/remove_power taki sam lub wyzszy

Opublikowano

Właśnie chodzi o to, że ani pod ID ani w rangach nie ma możliwości nadania rang, sprawdzałem. Właśnie z tego powodu piszę ten temat, jakieś pomysły?

EDIT

Większość rang ma takie permisje (grupy dodatkowe, prócz adminow i rang kanałowych)

https://scr.hu/6Mp71g

Opublikowano

@up

Uwierz mi, już to sprawdziłem, nie ma możliwości, spytałem go jak to robi, powiedział mi jedynie, że są luki w rangach (co prawda nie wszystkich ale niektórych)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...