Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motoryzacja

LuuuuuuuziQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Chciałbym się podszkolić w motoryzacji, gdyż za nie długo kupuję swoje pierwsze autko.

Wiecie, budowa silnika, działanie etc. Jak i aktualności.

Macie jakieś strony/fora na których mógłbym takową wiedzę nabyć?

Ogarnąć się trochę w tej tematyce (przez gry nie miałem czasu za "dzieciaka", teraz wszystko wychodzi :<).

Opublikowano

Tego czego chcesz się nauczyć nie dowiesz się na forach. Ja zaczynałem od mini ścigaczy i tam sam silnik rozbierałem bo głownie co miesiąc gaźnik się zapychał. Potem przesiadłem się na quada 125 gdzie też musiałem sam robić, czasami tata mi pomagał ale rzadko bo pracował. Silnik sam rozbierałem, cylinder czyściłem czy wymieniałem olej w hamulcach. Najpierw musiał byś znać podstawy mechaniki.

Ps.Ja osobiście dałem rade pogodzić gry z motoryzacją. Dysponowałem czasem na to i na to.

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

Najlepiej kup jakąś książkę o silnikach na początek, mam taką jedną do szkoły i tam nie tylko masz informacje o silnikach ale też o zespołach i podzespołach.

Opublikowano

Tymi książkami sobie tyłek możesz podetrzeć. Wiedzę z filmików na yt możesz zdobyć. Niektórzy bardzo dobrze tłumaczą pewne sprawy więc nawet taki lajk jak Ty ogarniesz temat. Co do zabaw to możesz bez większej wiedzy brać się za drobne "naprawy" :)

IDcncno.png

Opublikowano

Ja grałem za dzieciaka ale wiedzę też miałem... Zależy w jakim środowisku się wychowywałeś. Ja umiałem piąte przez dziesiąte i odkąd poszedłem na technika pojazdów samochodowych daje rade na tych 4 z przedmiotów zawodowych. Bez problemu do 4 klasy dotrwałem ;)

*Nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...