Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Seria Ciekawe Indyki by Adams

94livebox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Znikome grono ludzi z MPC forum kojarzyć mnie może z mojego digital paintingu. Nick 94Livebox już dawno porzuciłem, jedynie tutaj się uchował.

Parę dni temu postanowiłem, że zacznę pomalutku wrzucać filmiki na YouTube. Planuję stworzyć kilka serii, jednak póki co posiadam jeden filmik i chciałbym usłyszeć o nim Waszą opinię.

Miłego oglądania!

troopek || 94Livebox || AdamsRX

Opublikowano

Hmm, ciekawy format, ale no nie oszukujemy się, że ze zwykłym "zagrajmy" nawet w ciekawej krótkiej formie trudno dziś zaistnieć. Za to super głos do takich rzeczy, próbowałeś streamować? 

Co do tego, do czego bym się przyczepił:

a. w nazwie kanału "ART", a skupić się zamierzasz na grach zakładam;

b. mówisz wyraźnie "bEdziemy potrzebować..." i to troszkę razi uszy;

c. dlaczego nie w 1080p i 60fps? widać po jakości, a na 2-minutowy materiał renderowanie nawet na niezamocnej maszynie nie trwałoby długo

Oprócz tego fajnie i sugerowałbym sprobować streamowania, łatwiej dotrzeć do ludzi dzisiaj, chociaż po wakacjach jest troszczkę trudniej ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

a. w nazwie kanału "ART", a skupić się zamierzasz na grach zakładam;

Kanał założony był kilka lat temu, gdy jeszcze wrzucałem na niego inne filmiki (głównie malowanie w Photoshopie), postanowiłem go zachować, a nazwę kiedyś zmienię. :P

b. mówisz wyraźnie "bEdziemy potrzebować..." i to troszkę razi uszy;

Wiesz, że dopiero, gdy zwróciłeś na to uwagę, zacząłem to słyszeć? Fakt, muszę nad tym popracować.

c. dlaczego nie w 1080p i 60fps? widać po jakości, a na 2-minutowy materiał renderowanie nawet na niezamocnej maszynie nie trwałoby długo

Niestety, używam laptopa, którego maksymalna rozdzielczość to 1366x768px, więc nie jestem w stanie nagrywać taką rozdzielczością. Z drugiej strony nie chcę robić fake1080, rozciągając mniejszy obraz do 1080px. A 60fps to zbyt wiele dla laptopa. W tej grze podczas nagrania liczba klatek na sekundę oscylowała w granicach 29-38. 

Za to super głos do takich rzeczy, próbowałeś streamować?

Jasne, posiadam kanał na hitbox.tv/adamsrx Ostatnio już nie streamuję, ponieważ nie mam czasu, ale generalnie jest żywy. :P

Opublikowano

No to tak z laptopem, to pewnie ciężko streamować coś rozsądnego, a zakładam, że nie jesteś kolejnym ambitnym, który ma genialny i oryginalny plan, żeby postreamować z LoLa albo CS:GO jakby nie robiło tego 90% streamerów :D

No i fakt, jeśli nie ma technicznie możliwości fullHD nagrywać, to szkoda.

EXPmIpC.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Okeeej, może nie indyk, ale gra przykuła moją uwagę na tyle,by zrobić o niej filmik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...