Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Średni komputer, mało FPS?

Exwin22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie posiadam taki o to komputerek:

I5-4460, GTX 650 oraz 4gb ram i na najniższych ustawieniach moje fps nie przekraczają 120, a kiedyś tzn. Z pół roku temu było powyżej 200 na wysokich i pytanie czy to przez aktualizacje? Można jakoś zwiększyć do 200 na low? Mało ram? Zła praca procesora z owym silnikiem od source? Możliwe, że przez trochę zasyfiony dysk?

Opublikowano

To normalne że w komputerze będą spadać FPS z czasem. Update'y jakie wprowadzają do gry, przez pół roku na pewno coś instalowałeś, grałeś lub poprostu użytkowałeś komputer. To wpływa na grę i jej wydajność. 

Zrób format kompa to przeczyści go i odświeży.

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

Zrób, tak jak mówią wyżej, formata PC'ta, powinno pomóc. Możesz ewentualnie podać zużycie procesora, choć pewnie będzie wszystko w normie.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

No formata nie robiłem z rok, albo dłużej i to przez to? Aaa i przeczyszczenie wnętrza skrzynki też coś da? I ostanie pytanko czy warto dokupić ram? Może pomóc?

Opublikowano

@Remzoo

RAM 4GB to jest wydatek ok. 70zł. Jak może to niech kupi. Cały system będzie szybciej chodził.

Zrobiłem mały test. Włączyłem CSGO i dodatkowo filmik na yt w HD. Z 8GB nie będziesz musiał się ograniczać do zamykania wszystkich programów etc / lepszy komfort pracy. Sam zobacz:

45af447265c746918a0aa8e774f4c1b4.png

Opublikowano

No faktycznie, dokupie sobie bo dopiero za dwa lata gdzieś będę zmieniać kompa :) dziękuję wam za porady, a jak coś macie jeszcze to napiszcie oczywiście lajka łapcie aa tak właśnie czy reinstal go też pomaga?

Opublikowano

No faktycznie, dokupie sobie bo dopiero za dwa lata gdzieś będę zmieniać kompa :) dziękuję wam za porady, a jak coś macie jeszcze to napiszcie oczywiście lajka łapcie aa tak właśnie czy reinstal go też pomaga?

Nie pomoże. To wina komputera nie gry.

Ps. Co najwyżej możesz sprawdzić spójność plików czy tam Ci żadnego pliku nie brakuje.

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

Format kompa jest wskazany. Ewentualnie ustaw parametry startowe cs`a żeby od razu palił z wszystkich rdzeni. Nic innego mi nie przychodzi do głowy :)

Opublikowano

Pobierz sobie czystego windowsa 7, moge ci podac stronke na priv z windowsami wszelkiej masci, i napewno bedzie lepiej. No i po formacie popatrz w ustawienia karty graficznej. Mozesz tez przedmuchac z kurzu i sprawdzic czy jest pasta na procku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...