Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zasilaczem

Michas224

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to mój pierwszy temat więc jeżeli coś źle zrobiłem albo wstawiłem proszę o przeniesienie ewent małą podpowiedź co mam zrobić.

Hm to może zacznę od początku. Pewnego dnia mój komputer przestał normalnie działać. włączał się i zanim wgl się zaświecił ekran gasił się i świeciła się jedna dioda. DOdam ze wystarczyło dać mu zasilanie i sam się włączał. Było to dziwne brat mówił że może być ujarany zasilacz czy coś w tym stylu. Jeżeli już się uruchomił to obraz się gasił itp albo gasił włączał gasił włączał (obraz oczywiście) lecz. Gdy wypiąłem swoją karte graficzną Gf 610m 1gb. To nagle zaczął się włączać normalnie i nie mieć problemów z uruchamianiem  żadnych mimo niejednego gaszenia. Przejdźmy do rzeczy. Zrobiłem to dzisiaj więc nwm jak to będzie chodzić aczkolwiek niepokoi mnie jedno. Napięcie na zasilaczu (przynajmniej wydaje mi się że to to) skacze dziwnie. Otóż gdy włączę program "CPUID HWMonitor"

I spojrzę na zakładkę Powers. to Package jak i IA Cores napięcia dziwnie skaczą. Na package potrafi skakać chwilowo w tym momencie od 11w do 15/16 w a na IA Cores od 6,33 do 7.44 chociaż widze że maksymalna jaką już miał to było 14.146 przynamjniej to pisze pod max a tam zawsze pisało ile max już miał a nie ile może osiągnąć. Czy takie skoki napięcia na tym są normalne? Bo na GT skacze od 0.80 do 1W a na Uncore od 3,95 do 4,0 itp W razie czg moge dać film albo screeny :) proszę o szybką odpowiedź

Tutaj link z moją konfiguracją: http://valid.x86.fr/0a9mv7

Mój model zasilacza to HP D-10-240P1A

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...