Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS:GO SDK - jak zrobic teleport na przycisk/strzal?

VayzeR23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,  tak jak w tytule.
Nie wiem jak zrobic teleport na strzal, lub przycisk, potrzebuje tej funkcji do jednej z mapek, jedynie umiem zrobic teleport, dzialajacy na zasadzie ze trzeba wejsc w dany obszar by nas teleportlo.
Ale za chiny nie umiem znalezc odpowiedzi jak zrobic taki teleport na strzal/przycisk. 
Bylbym wdzieczny za kazda odpowiedz.
Z gory dziekuje wszystkim za odpowiedz.

Pasjonat
Opublikowano

Aktywowanie strzałem to aktywowanie przycisku tyle, że strzałem ;d

Robisz to jak zwykły teleport tylko zaznaczasz dość duży obszar( z którego można trafić ten przycisk, lub nawet całą mapę jak chcesz np: teleportować wszystkich czy coś).

1. Blok> tekstura trigger zaznaczasz to duże pole.

2. Tools> tie to entity / lub ctrl+T i zmieniasz func_detail na trigger_teleport > Apply/zastosuj.

3. Nadajesz mu jakąś nazwę , w opcjach "Start Disabled" zmień na "Yes"  i w remote location ustawiasz dokąd ma teleportować(info_player_destination) i w flagach zaznaczasz co ma przenosić (zaznaczasz Clients - tylko graczy).

4. Robisz gdzieś blokiem przycisk > ctrl+t na func_button nie musisz mu chyba nazwy nadawać i dajesz ptaszka przy "don't move" xD i albo  "Use activates" albo "Damage activates" jak chcesz w końcu.

5. No i najważniejsze dodajesz w Zakładce Outputs we właściwościach przycisku co ma robić > OnPressed/OnDamaged dajesz  w drugim polu nazwę tego teleportu który postawiłeś wcześniej i w polu co ma robić "Enable" żeby włączyło ten teleport. Przez to, że wyłączyliśmy w 3 kroku to, żeby działał od startu dopiero wtedy cię teleportuje.

PS: W sumie nie wiem do czego ci potrzebny więc ten zerową poradę możesz pominąć. Jak chcesz, żeby wszystkich lub ciebie z dowolnego miejsca teleportowało to zaznaczasz duży obszar tylko. Jak chcesz zrobić np: jakiś secret na mapkę mg_ , że po naciśnięciu przycisku dopiero można tego teleportu użyć to robisz normalnej wielkości ;p

PPS: Potem pewnie będziesz musiał różne inne zabezpieczenia w outputach np: żeby przycisk sam siebie wyłączał po użyciu - żeby można go było tylko raz użyć), chyba, że chcesz by dało się go kilkukrotnie używać to musiałby po włączeniu tego teleportu wyłączać go spowrotem itp.

@VayzeR23 żebyś dostał powiadomienie.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...