Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modyfikacja tygodnia 1 - Scania RJL

Ziółko.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1454214729285431072858.png

Witajcie ;)

W związku z moją największą pasją - ciężarówkami postanowiłem tchnąć w dział Euro Truck Simulator trochę życia. 

Jak sama nazwa wskazuje będę w niej prezentował najlepsze modyfikacje. Seria "poradników" może, ale nie musi pojawiać się regularnie - zależnie od autora ;)

W pierwszym poradniku z tej serii opowiem o modyfikacji RJL'a.

Jego modyfikacja jest poświęcona Scanii - królowej dróg.

Modyfikacja zawiera OGROMNĄ ilość modyfikacji naszego trucka, modyfikacje podwozia (4x2, 6x2, 6x2/4, 6x2*4, 6x4, 8x2/*6, 8x4/4, 8x4*4, 10x4/6, 10x4*6 and 10x6/4), kabiny (streamline, highline, topline i najdłuższa longline), rodzaje silnika (Od emisji spalin Euro 3 do Euro 6)

skrzynie biegów (z i bez retardera*) rodzaje kabin (beżowe, premium, standardowe - ponad 10 rodzajów kabin!)

Modyfikacja nie zawiera dużej ilości malowań - jednak o to nie trzeba się martwić. Wpisując w google "Scania RJL SKIN" Pojawia nam się ogromna ilość, malowań firmowych, malowań na transport ładunków ponadnormatywnych - wszystko czego dusza pragnie. 

>MALOWANIA<

25300135813_13c12baa40_c.jpg

Jeżeli ktoś jest fanem Scanii ta modyfikacja jest dla niego. Obecnie żadna inna modyfikacja nie pozwala na taką rozbudowę naszej Scanii.

25300139103_db6581d078_c.jpg

Pochwalcie się zrzutami ekranu w odpowiedziach do tematu co Wy zrobiliście ze swoją królowa ;)

DOWNLOAD

W tym temacie dostępne są wszystkie potrzebne pliki w tym dodatkowy mod, który aktywuje DLC Cabin accessories, oraz DLC Flagi narodowe. 

*Retarder - służy do długotrwałego wyhamowania pojazdu. Głównie używa się go przy zjeździe z górek - aby ciężarówka nie nabierała prędkości a hamulce "pod pedałem" nie uległy przegrzaniu i nie wyłączył się. W Euro Truck Simulator retarder jest 3 stopniowy (tak jak w prawdziwej ciężarówce) i domyślnie aktywuje się go klawiszem " a zwalnia klawiszem "/" .

Opublikowano

Scania najlepsze ciężarówki <3

Te modyfikacje działają jedynie na singlu? Bo gram tylko na multi, a modyfikacja wygląda ciekawie.

Polecam przejść na singla i przetestować moda ;) Na multi nie działa.

Na multiplayer jedyny dostępny tuning Scanii to DLC Mighty Griffin ;)

Opublikowano

Scania najlepsze ciężarówki <3

Te modyfikacje działają jedynie na singlu? Bo gram tylko na multi, a modyfikacja wygląda ciekawie.

Polecam przejść na singla i przetestować moda ;) Na multi nie działa.

Na multiplayer jedyny dostępny tuning Scanii to DLC Mighty Griffin ;)

Wiem, posiadam :p W sumie to oprócz połowy malowań to nie mam tylko tuningu kół :yay:

tenor.gif

Opublikowano

Crashuje mi gre na najnowszej wersji gdy wchodzę do salonu scanii, być może nie kompatybilne z innymi modyfikacjami których używam, ale są to tylko malowania na różne ciężarówki, dlc z akcesoriami i jakieś  tam jeszcze pierdółki.. Spróbuję coś jeszcze poszperać :/ 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Crashuje mi gre na najnowszej wersji gdy wchodzę do salonu scanii, być może nie kompatybilne z innymi modyfikacjami których używam, ale są to tylko malowania na różne ciężarówki, dlc z akcesoriami i jakieś  tam jeszcze pierdółki.. Spróbuję coś jeszcze poszperać :/ 

Spróbuj pobrać z Warsztatu Steam :) Nazwa ta sama.

Opublikowano

Błąd udało się naprawić po zaktualizowaniu gry do nowszej wersji.  A tu to, co udało mi się zrobić:

3bf10403b795d.png

I jak? :) Moja to ta po prawej x'd 

Swoja drogą @Ziółko. bardzo ładne fotografie ciężarówek na flickr :)

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Błąd udało się naprawić po zaktualizowaniu gry do nowszej wersji.  A tu to, co udało mi się zrobić:

3bf10403b795d.png

I jak? :) Moja to ta po prawej x'd 

Swoja drogą @Ziółko. bardzo ładne fotografie ciężarówek na flickr :)

Holandia.. haha :D

Proponuje dodać szerszego laczka - Dark Silver jest najszerszy :)

Dzięki za opinię :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...