Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z połączeniem się do serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po długiej przerwie wraz z koleżanką postanowiliśmy postawić serwer na MC, oczywiście na LAN. Pobrałem pliki serwerowe do wersji 1.10.2, wszystko ładnie pięknie ustawiłem no i koleżanka nie może się połączyć gdyż wyskakuje jej komunikat "Can't connect to server". Hm, myślałem, że to wina zapory oraz antywirusa, wyłączyłem to wszystko. Dalej nic. Port 25565 też mam odblokowany, dalej nic. Postanowiliśmy przez te nikczemne hamachi. Dalej to samo. Dodam, że zarówno ona nie może się połączyć na mój tak jak ja na jej ale oboje możemy wejść na publiczne serwery. Hm, co jeszcze można zrobić aby problem zniknął?

Opublikowano

Zapomniałem dopisać, więc dopisze to co zrobiłem:

- Zapore mam cały czas wyłączoną

- Antywirus też wyłączony

- Zmieniłem port dla aplikacji korzystających z portu 25565, a nawet jeśli jakaś została ustawiłem inny port serwera, nic nie dało

Zauważyłem, że na starym internecie wszystko gra, więc coś jest nie tak z tym routerem. A router jaki posiadam to Huawei b315

Opublikowano

jeżeli nawet pomimo hamachi połączenie nie działa, to coś jest nie tak z twoim komputerem - na pewno odblokowałeś port 25565 w firewallu i w routerze?

fKJeAI4.jpg

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...