Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oceny w FIFIE 17 od EA, a oceny waszym zdaniem

Try_X

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano wszystkim.

Już niedługo premiera nowej FIFY 17. Na chwilę obecną znamy ratingi 50 najlepszych piłkarzy na świecie według EA Sports. Ich ratingi znamy, dzięki zdjęciom kart FIFA Ultimate Team udostępnionym przez twórców gry właśnie. 

Co roku właściwie w internecie toczy się mniej więcej w tym czasie batalia - dlaczego jest tak, a nie inaczej?
W tym roku jednak ta batalia przybrała zupełnie nowe oblicze i wydaje się zbierać jeszcze potężniejsze żniwa, ponieważ z tego co zauważyłem, nie tylko dyskusja jest bardziej intensywna, ale bierze w niej udział również większa liczba fanów.

Spowodowane jest to m. in:
wysoką oceną Paula Pogby (według wielu ZA wysoką), Neymara jako trzeciego najlepszego piłkarza na świecie, Godina z niższym ovr od Ramosa, Neuera na poziomie 92 czy wreszcie największą bolączką niektórych graczy - Cristiano Ronaldo wreszcie wyżej od Leo Messiego. W całej tej dyskusji nie mogło też zabraknąć naszego polskiego akcentu, postrachu defensyw xD, Roberta Lewandowskiego, który przez EA oceniony został aż na 90 pkt overall.

Pomyślałem więc, że (czemu by nie?) taki wątek przyda się również tutaj - na MPC Forum. Ciekaw jestem waszej opinii, waszych odczuć. Co sądzicie o tych ocenach? Czy są one według was słuszne, czy nie? Co byście zmienili, jak wy ocenilibyście piłkarzy w nowej FIFIE?

Link do wszystkich znanych obecnie ocen piłkarzy w FIFIE 17:

http://www.futhead.com/17/players/?bin_platform=ps

Zapraszam do dyskusji :D

Opublikowano

Moim zdaniem ogólnie spoko, że podnieśli trochę OV graczom na innych pozycjach, bo było widać tą dominację u napastników (szczególnie Ronaldo, Messi).

Overalle to jedno, ale statystyki również u niektórych 'boskie' dali. Najbardziej chyba Pace rzuca się w oczy.

Moim zdaniem topka powinna wyglądać tak:

Ronaldo 94, Messi 94, Suarez 92, Neymar 90/91.

Pogba max 87, bo co on pokazał na EURO? Ramos powinien się zamienić z Godinem, Lewandowski zasłużenie. 

Ogólnie obrońcy mają sporo podbity overall, nawet Pepe 88 (moim zdaniem zasłużenie, końcówka sezonu i EURO b. dobre + 2 puchary Europy), ale żeby dla Pique nie dać nawet 87? Piszę to mimo, że nie lubię Barcelony. ;)

denzel.png

Opublikowano

Może i będzie to subiektywne, bo nigdy nie ukrywałem swojej olbrzymiej słabości do Sergio Ramosa, ale według mnie jest to obecnie najlepszy stoper na świecie i razem z Boatengiem powinni mieć te 89 albo 90. To samo Godin - on też jest niesamowity na boisku. Pique tak jak wspomniałeś - 87 jest oceną w sam raz dla tego stopera. 

W życiu za to nie dałbym Neuerowi 92 overalla. 90 była najbardziej odpowiednią liczbą i naprawdę dziwię się, że ta ocena została podniesiona.
Higuain i Reus na poziomie 88? Również raczej nieporozumienie (pomimo tego, że lubię Igłę, a Reusa uważam zwyczajnie za bardzo utalentowanego zawodnika).

Opublikowano

Według mnie Overale zawyżone : Taki Ronaldo dostanie ze 3 INFORMY, 1 HERO i już ma kartę 98 ... dla mnie to bez sensu.. Najlepsze karty powinny mieć max 90 OV... no ale tak zawsze było..może wprowadzą OV 100+ :D Co do top 10 : Neymar 92 to jakiś cyrk... messi 89 tempa...4 gwiazdki sztuczek tego nie rozumiem a Pogba 5 gwiazdek ^^ Ronaldo zasłużenie na 1 miejscu. Według mnie top 3 powinien być Suarez..Bale za wysoko... Boateng też mi tam nie pasuje z takim OV :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...