Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świszczenie zasilacza lub karty graficznej pod obciążeniem.

Nightday96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas grania w takie gry temperatura GPU rośnie to chyba wiadomo. Ale jak już jest ponad 60 stopni to coś zaczyna świszczeć nie wiem czy to zasilacz czy karta graficzna, ale bardziej podejrzewam zasilacz, bo od niego też dziwne odgłosy są jak robią w sąsiedniej firmie. 

Specyfikacja:

Zasilacz: Whitenergy 500W (Wiem, że no-name)
Płyta: Gigabyte M61PME-S2P
Procesor: Amd Athlon 64 X2 7550 
Ram: 3GB 667Mhz DDR2
Karta Graficzna: Gigabyte 9400GT 1GB

Opublikowano

Zatem odkręć bok obudowy i przyłóż ucho do miejsca hałasu ;-)

Sugerowałbym wymiane zasilacza i/lub karty, w zaleznosci od czego odbiega ten dziwek

==== OBECNA SPECYFIKACJA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  
PC CASE: SilentiumPC Regnum RG1w       CPU COOLER: SilentiumPC Fera III v.2 

==== SPRZĘT POZA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Potrzebujesz gotowki w GTA Online?http://araboooo.weebly.com

Opublikowano

Zatem odkręć bok obudowy i przyłóż ucho do miejsca hałasu ;-)

Sugerowałbym wymiane zasilacza i/lub karty, w zaleznosci od czego odbiega ten dziwek

Przed chwilą mi korki wywaliło, więc to raczej zasilacz...

Opublikowano

Pewnie cewki w karcie graficznej. Od nowości tak miałem, ale nie przeszkadza mi to jakoś, bo i tak gram na słuchawkach, a jakbyś miał odsyłać to na gwarancję, to przetrzymają ją przez minimum miesiąc i albo odeślą, że wszystko ok, albo dostaniesz nową z tym samym problemem :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

Pewnie cewki w karcie graficznej. Od nowości tak miałem, ale nie przeszkadza mi to jakoś, bo i tak gram na słuchawkach, a jakbyś miał odsyłać to na gwarancję, to przetrzymają ją przez minimum miesiąc i albo odeślą, że wszystko ok, albo dostaniesz nową z tym samym problemem :P

Ale tak wcześniej nie było... Dopiero dzisiaj, na dodatek korki wyrzuciło dwa razy, gra nie chciała się wyłączyć monitor mi na czarno zaczął świecić i korki wyrzuciło.

Opublikowano

Ale tak wcześniej nie było... Dopiero dzisiaj, na dodatek korki wyrzuciło dwa razy, gra nie chciała się wyłączyć monitor mi na czarno zaczął świecić i korki wyrzuciło.

Dziś jest sobota, nie miałeś załączonego przy okazji odkurzacza / pralki / zmywarki / piekarnika? Korki mogło wywalić od przeciążenia sieci, a karty graficzne często piszczą, jak chcesz się pozbywać sprzętu na długi okres czasu, to możesz odesłać na gwarancję, ale nie jest powiedziane, że coś Ci z tym zrobią.

Opublikowano

Dziś jest sobota, nie miałeś załączonego przy okazji odkurzacza / pralki / zmywarki / piekarnika? Korki mogło wywalić od przeciążenia sieci, a karty graficzne często piszczą, jak chcesz się pozbywać sprzętu na długi okres czasu, to możesz odesłać na gwarancję, ale nie jest powiedziane, że coś Ci z tym zrobią.

Było jedynie żelazko. Karta jest stara i kupiłem używaną za ok. 70 zł, od osoby, nie ze sklepu.

Opublikowano

A tam, nie strasz go gwarancją bo nie trwa ona jakoś specjalnie długo, max. miesiac kek

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Opublikowano

Jeżeli kupiłeś od jakiejś osoby tą kartę, to zapytaj się czy ta osoba też miała z nią taki problem.

I zrób tak jak przyjaciel gąbki powiedział, wywal bok obudowy i sprawdź skąd pochodzi hałas.

Opublikowano

A tam, nie strasz go gwarancją bo nie trwa ona jakoś specjalnie długo, max. miesiac kek

Zależy, jak oddałem mobo od msi, to trzymali mi ją grubo ponad miesiąc, a wysłali mi i tak nową. Wina może leżeć po zasilaczu albo karcie, ewentualnie 2 na raz, ale jak chce mieć na dłużej tego kompa, to niech zacznie od zasilacza :v

Opublikowano

Oby z moim GPU było szybciej ;D (i oddali sprawnego!)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...