Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Totolotek itp to oszustwo?

cola!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój dziadek mówi że te wszystkie konkursy na duże hajsy w radiu tv totootek są ustawione tak że wygrywa ktoś tam te pół miliona ale ta osoba jest podstawiona xD. Aczkolwiek możliwe lecz wątpie w to. A wasze zdanie?

I proszę mi tu nie obrażać mojego dziadka bo ja wam nikogo z rodziny nie obrażam.

Opublikowano

Wszyscy mają identyczne szanse wygrać, ale najwięcej zarabia na tym organizator, nagrody to tylko mały procent zysków. 

Nie istnieje żadna gra hazardowa w której wygrywa gracz, podstawianie ludzi jest bezsensem w przypadku kiedy zawsze wygrywa organizator.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wygrać pewnie można, ale wylosowane liczby na pewno są ustawione (na takie, żeby przez dłuższy czas nie było szóstki) - z każdym następnym losowaniem wygrana się zwiększa i zachęca ona do gry większą liczbę osób, dzięki czemu mają więcej kasy z kuponów.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Twój dziadek to je********* ******* **** ******* ************ *********** ******************     ************* bo ************ ************ mysli że jest ******** ********  ********** ******** uczonym a tak naprawdę jest zwykłym ******* ************    ************ ***** ************* ************ ************ *********** ****** **** ***** co on sobie wyobraża ten ********* ******* ******** ****** *************** nędzny ********* ************ ********* co jest też ****************** *************** *************************** ********* ********* *********

A teraz pisze że was moje drogie dzieci że totolotek nie oszukuje bo jeśliby tak było to by to zamkneli w cholere

Opublikowano

Tak bardzo uczciwe jak te konkursy radiu ''wow wybrała pani sejf numer 1, niestety otworzyłem i widzę tu tylko tysiąc złotych''

Dlatego ZAWSZE bierze się kase

Opublikowano

Totolotek może jeszcze jest ok, ale te konkursy w radju zed typu "wygrała pani pół miliona złotych" "o super a ja dzisiaj mam urodziny o kurde jak fajnie yey" to jakiś lekki podpierdol xD

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk

Opublikowano

Wiesz jak ktoś nigdy nie wygrał a wydał na tu kupę kasy to w końcu zacznie mówić że to oszustwo :p 

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Totolotek to loteria. Masz fuksa wygrasz. Proste i na pewno losowania nie są ustawione patrz losowane liczby. I wygrywają faktycznie ludzie którzy mają szczęście i udaje im się trafić tą magiczną szóstkę bo prawdopodobieństwo jest bardzo małe , jeśli mnie pamięć nie myli ( tyle kombinacji z zestawu licz od 1 do 49)  jest to 1:13983816. Szwagier puścił z dupy na chybił trafił - trafił piątkę jakiś czas temu. W mieście niedaleko mnie trafił szóstkę gościu który pierwszy raz w życiu z głupoty kupił los na chybił trafił - i miał fuksa po prostu. Więc to kwestia szczęścia głupiego. Nic więcej. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

A teraz pisze że was moje drogie dzieci że totolotek nie oszukuje bo jeśliby tak było to by to zamkneli w cholere

Właścicielem Lotto jest Totalizator Sportowy

https://pl.wikipedia.org/wiki/Totalizator_Sportowy

Na wikipedii można wyczytać, że:

Przedsiębiorstwo posiada ponad 13 tys. punktów sprzedaży. Jest spółką z ograniczoną odpowiedzialnością, której jedynym udziałowcem jest Skarb Państwa.

Rozumiem, że państwową firmę zamknie państwowa policja?

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Przecież taki hazard totolotkowy to podatek od głupoty płacony w Polsce na rzecz państwa.

Miliony ludzi płaci i miliony będą płacić te miliardy co tam wsiąkają rocznie. 

Opublikowano

Nie wiem czy jest ustawione czy nie, ale z tego co mi dziadek opowiadał i co można znalezc w necie to wynika ze w przeszłosci kumulacje były duuużo rzadziej. Częściej padała głowna wygryna. Jakie z tego wnioski to juz każdy może sam wyciągnąć. 

Ciekawy mnie tylko jak wygląda sytuacja w mini lottu, tu gra wyglada na bardziej korzystna to wygrywania

Opublikowano

Lotto to jeszcze nie oszustwo, ale szansa na wygraną jest bardzo mała, niemniej jednak zawsze jakaś tam jedna osoba trafi główną wygraną.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Twój dziadek ma ból dupy że grał 100 razy i nic nie wygrał. Z mojej miejscowosci typo wygrał kilka milionów. A miejscowosc 5 tys mieszkancow i nakupił za to domów. Nara. 

Opublikowano

Jeśli chodzi o wygraną w radiu to jeśli wygrasz a nie masz opłaconego abonamentu radiowo-tv to nie przyznają nagrody.

To nie są oszustwa, ale szanse na zwycięstwo są nikłe i wiadomo za grosze tego nie robią więc nagroda z jakiejś loterii to tylko jakiś xx% tego co zarobili.

Co do podstawiania ludzi, może kiedyś się tak zdarzyło ale na długą metę by tego nie ukryli dlatego zapewne tak nie robią :D.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Jeśli chodzi o wygraną w radiu to jeśli wygrasz a nie masz opłaconego abonamentu radiowo-tv to nie przyznają nagrody.

https://www.youtube.com/watch?v=cAg18oFsgAw

Na tym filmiku gościu mówił, że dzwonił do radia zet i powiedzieli mu, że opłacenie abonamentu nie jest konieczne do wypłacenia nagrody.

Może w tych państwowych stacjach byłby jakiś problem, ale nie prywatnych jak radio zet, rmf fm itd. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

W większości przypadków można na żywo w radiu zobaczyć jak przebiega gra, np w RMF jest podgląd ze studia.

Abonament nic to nie ma do wygranej, komuś się tylko to wydaje że trzeba zapłacić w wypadku wygranej.   Można zapłacić podatek, ale o tym trzeba się dowiedzieć dokładniej tylko od organizatora gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...