Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkło Hartowane - pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio przyszedł mi nowy telefon (dokładniej LG K10) i zastanawiam się nad 'zabezpieczeniem' go. Głównie myślałem o szkle hartowanym i tu nasuwa się pytanie, opłaca się je kupować? Wpłynie one na wrażliwość dotyku czy coś?

Bo telefon wygląda jednak na dość delikatny, a chcę mieć w idealnym stanie. Czy może wystarczy same etui (normalne skórzane na cały telefon w stylu 'książeczki', żadne gumy na tył czy coś, bo głównie chodzi o ekran).

denzel.png

Opublikowano

Na dotyk nic nie wpłynie,ale opłaca sie naprawdę kupić bo jak ci spadnie lub sie porysuje to jak bedziesz chcial go sprzedac odklejasz hartowane szkło a szybka wygląda jak nówka sztuka :) 

Opublikowano

Dobre szkło i właściwie położone powinno pęknąć pierwsze a nie ekran.  

Co do etui zdania są podzielone. Gumowe w miarę zabezpiecza , plastikowe praktycznie to czasami ułatwia uszkodzenie jak za twarde. 

Sam kupuje do telefonu od razu  gumową nakładkę i etui ( głownie są z plastikami ). Odklejam plastik i przyklejam gumową nakładkę, wystarczy do tego klej do skóry typu butapren itp.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Szkło hartowane to podstawa w delikatnych telefonach. Nieraz ratuje tylek + szybka się nie rysuje i później prościej sprzedać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...