Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Wybór drugiego maina

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem gdyż gram w 90% Ahri z 65% win ratio (ponad 500 gier), ale gdy wyląduję na innej linii bądź pickną moją Ahri to gubię się niemiłosiernie.

Nie mam pojęcia co wymainować jako drugie, próbowałem chyba każdej postaci lecz ciężko jest mi cokolwiek wybrać...

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Od siebie polecam postać jakże prostą, ale jeszcze bardziej skuteczną. Panowie i panie, przedstawiam ANNIE:
+ Możesz sobie zagrać mid, support a jak się uprzesz to i top
+ Burst
+ OP obrażenia z combo
+ Dobry misiek ustawia walkę drużynową
+ W late może być tankowata
+ Dobrą Ankę bardzo ciężko ograć na linii
- Chwila nieuwagi i gank kończy się sukcesem przeciwników
- Łatwo zmarnować ult
- Mobilność
- Troszkę cierpi gdy gra na bohatera z dużym zasięgiem
- Jak się źle ustawisz w TF to gó*no zrobisz
Możesz też jeszcze obczaić Lissandre:
+ Uniwersalność
+ Waveclear
+ Jedno wielkie CC
+ Świetny escape
+ Jeszcze lepsza inicjacja 
- Zasięg
- Cooldowns 
- " Hard to learn. Hard to master"

Opublikowano

Jesli chcesz grac tak samo rakową postacią jak Ahri ( one trash pony ) to polecam Ci LB. Podobny playstyle, tez pod łapanki, oneshoty, roam itd. Mam paru znajomych ktorzy wlasnie mainuja te dwie postacie, ale jeszcze wiecej ktorzy nienawidza wlasnie mainow tych postaci :D

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ja Ci polecam opanować każdą rolę minimum 3 championami. W taki sposób, jeżeli zbanują lub pickną twoją postać, to będziesz mógł grać zastępczą.

Wybieranie championa też zależy od dywizji, np. akali lub katarina dają sobie radę na max silver, ponieważ mało kto potrafi je skontrować na takich dywizjach.

Podaj dywizję i ci coś doradzę.

bjk8v7f.png

Opublikowano

Jesli chcesz grac tak samo rakową postacią jak Ahri ( one trash pony ) to polecam Ci LB. Podobny playstyle, tez pod łapanki, oneshoty, roam itd. Mam paru znajomych ktorzy wlasnie mainuja te dwie postacie, ale jeszcze wiecej ktorzy nienawidza wlasnie mainow tych postaci :D

@Katatuki

Czemu uważasz że rakowe? :D W Ahri zakochany jestem od 3 sezonu.

Platyna I.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Polecam wymainować Teemo. Co prawda jest on głównie na topa, ale nadaje się również na Jungle oraz Mida. Pewnie nie widzisz by na rankedach go za często grali. Powodem dla którego teemo nie jest popularny na wyższych dywizjach jest to, że po prostu nie ogarniają jaki on jest silny. Jak walczysz z jakimś gościem Melee, to rzucasz mu grzyba, Q I jest martwy (o ile to nie tank). Jeżeli walczysz na odległość, to też rzucasz grzybem i Q. Dodatkowo jeżeli ktoś daleko wejdzie na grzyba, to wspomagasz swoją drużynę gdyż wtedy on może ich zabić. Podczas ucieczki od wroga, rzucasz mu grzyba, a jak cię dorwie mimo grzyba, to strzelasz Q, używasz W (o ile nie użyłeś wcześniej) i uciekasz. Dywizja wyżej gwarantowana.

893961446222509646083.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...