Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój laptop działa tragicznie, potrzebuję Waszej pomocy..

Maksymalny11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z góry napiszę, że jeśli jest to zły temat proszę aby mnie o tym poinformować i nie usuwać. 

Rozpocznę od tego, że jestem zielony co do sprzętu : Karta graficzna itp.. mam laptopa HP, kupiony 2 lata temu za kwotę 1450 zł. na początku działał dobrze, ale przy pewnej ponownej instalacji windowsa 8 - który miałem już zainstalowany fabrycznie, laptop zaczął przycinać.

Konkretnie chciałbym aby ktoś mi pomógł dojść z Nim do ładu, może karta graficzna padła - jak to sprawdzić? może nie jest zainstalowana? może coś jest w nim za słabe (jestem zielony i potrzebuję wytłumaczenia jak sprawdzić parametry i inne) - jest opcja żebym włożył do niego kilka stówek tylko potrzebuję konkretów. chciałbym aby cs go szedł mi na stałych chociaż 30 fps - byłoby super. obecnie, gdy wchodzę na CS GO w menu owszem mam 101 fps - SZAŁ ! ale gdy klikam "graj" już pojawia się lag, przycina się a fps spada do 1. gdy gram średnia do 1-20 fps. okropnie skaczą, raz jest dobrze, za chwilkę tak przycina, że nieporozumienie. Proszę o pomoc, wynagrodzę !

Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

nie rozumiem czego po hp'ekach oczekujesz, jeszcze takich starych za 1.5 kafla, wymiania podzespolow w laptopach malo co daje, w szczegolnossci takich starszych, tu po prostu nowy laptop/pc i tyle. podzespoly mozesz sprawdzic w menedrzerze urzadzen, wpisz w internecie jak w niego wejsc.

Opublikowano

nie rozumiem czego po hp'ekach oczekujesz, jeszcze takich starych za 1.5 kafla, wymiania podzespolow w laptopach malo co daje, w szczegolnossci takich starszych, tu po prostu nowy laptop/pc i tyle. podzespoly mozesz sprawdzic w menedrzerze urzadzen, wpisz w internecie jak w niego wejsc.

wrzucę ss z danymi dobrze? może coś poradzisz, w jakiś sposób spróbujesz mnie poratować. nie oczekuję dużo.. chcę po prostu na low 800x600 30 fps.

http://www89.zippyshare.com/v/TmPmw2q7/file.html

Opublikowano

Kup nowy bo na tym możesz pomarzyć tylko o tym co chcesz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

naprawdę nic się nie da z tym zrobić? bo mi się wydaje, że to wina grafiki czy czegoś.. on nie działał tak źle jak działa teraz. od którejś reinstalacji systemu tak zaczął przysłowiowo mówiąc "mulić".

Opublikowano

Nie da bo to energooszczędny procesor bez możliwości wymiany. Niestety takie coś nadaje się tylko do słuchania muzyki i oglądania filmów, do gier kompletnie chyba że ktoś zacznie na siłę optymalizować system i grę. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie da bo to energooszczędny procesor bez możliwości wymiany. Niestety takie coś nadaje się tylko do słuchania muzyki i oglądania filmów, do gier kompletnie chyba że ktoś zacznie na siłę optymalizować system i grę. 

a jeśli chodzi o kupno nowego laptopa. oczekuję najniższej grafiki i detali, najniższych wymagań aby działał cs go na 50 fps ile musiałbym wydać mniej więcej? :)

Opublikowano

a jeśli chodzi o kupno nowego laptopa. oczekuję najniższej grafiki i detali, najniższych wymagań aby działał cs go na 50 fps ile musiałbym wydać mniej więcej? :)

Tak z 1700+ Jeżeli ci zależy na grach to patrz bardziej czy jest dedykowana grafika czy zwykła integra. Ja za swój dałem 1999zł i jest w porządku, ale raczej jego świetność niebawem się skończy. W sumie to troszkę żałuje bo lepiej dać te 2k i złożyć porządny pc. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...