Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Karta sieciowa "Połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP

Carusso

Pytanie

Opublikowano

WItam.Otóż mam taki problem.Włączyłem jak zawsze komputer lecz internet nie działa.Internet mam od neostrady ,modem livebox 3.0.W diagnostyce pokazuje się komunikat taki jak w temacie.Wifi w telefonie jak i w laptopie działa bez zarzutu tylko na PC po kablu nie chce działać.Podłączyłem kabel pod laptopa i to samo. Wpisywałem komendy w cmd ipconfig/relase,ipconfig/renew ( w tym przypadku ta komenda nie działa.Wyskakuje komunikat "nie można skontaktować się z serwerami DHCP.  I  "Wystąpił błąd podczas zwalniania interfejsu Loopback  Pseudo-Interface 1 : Nie można odnaleźć określonego pliku. Odinstalowywałem sterownik od karty sieciowej ,przywracałem nowy ii robiłem jeszcze kilka innych rzeczy.Mam nadzieję ,że mi pomożecie :)

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam.Otóż mam taki problem.Włączyłem jak zawsze komputer lecz internet nie działa.Internet mam od neostrady ,modem livebox 3.0.W diagnostyce pokazuje się komunikat taki jak w temacie.Wifi w telefonie jak i w laptopie działa bez zarzutu tylko na PC po kablu nie chce działać.Podłączyłem kabel pod laptopa i to samo. Wpisywałem komendy w cmd ipconfig/relase,ipconfig/renew ( w tym przypadku ta komenda nie działa.Wyskakuje komunikat "nie można skontaktować się z serwerami DHCP.  I  "Wystąpił błąd podczas zwalniania interfejsu Loopback  Pseudo-Interface 1 : Nie można odnaleźć określonego pliku. Odinstalowywałem sterownik od karty sieciowej ,przywracałem nowy ii robiłem jeszcze kilka innych rzeczy.Mam nadzieję ,że mi pomożecie :)

Ja miałem na laptopie ten sam problem i dodatkowo pewnie masz sieć niezidentyfikowana. Nie wiem co jest przyczyną, ale po formacie już nie mam takich rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...