Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam małą ilość fps na gtx 1070

sebosebosca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na początek podam specyfikację komputera:

ASRock FATAL1TY H97 KILLER (H97 2xPCI-E DDR3)

HyperX 8GB 1600MHz Fury Black CL10 (podobno rekomendowane jest 16GB i myślę nad kupnem, pomogło by?)

Chieftec 600W GPS-600A8 BOX

Intel i5-4460 3.20GHz 6MB BOX

MSI GTX 1070 Gaming X

Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003)

Windows 10 pro 64 bit

Nic nie podkręcane.

Ok teraz przejdźmy do problemu. Grając na serwerach 64 slotowych mam ledwo po 70 fps, podczas gdy na pustych serwerach średnio po 120 momentami dochodzi do 150.

Oglądając różne testy na YT osób, które grały z tym samym lub gorszym sprzętem od mojego na full hd ultra wyciągały po 80-90 fps minimum, a z tego co mówiły mi inne osoby w grze to na gtx 1070 z tym samym lub podobnym procesorem miały nawet po 110 fps. DX 12 w grze mam wyłączony, próbowałem na włączony ale to nic nie pomogło. Liczę na wasze sugestie w czym może tkwić problem i jak wyżej podałem najbardziej mnie interesuje czy zakup dodatkowych 8gb ramu mógłby pomóc, jak coś podam jeszcze zdjęcia ustawień z gry i nvidi (jak coś próbowałem grać na starych sterownikach i tych najnowszych pod bf1 to też nie pomogło)

post-389044-245029_thumb.png

post-389044-0-19827300-1472755227_thumb.png

Opublikowano

To już nie wina GPU tylko CPU. Dołożenie ramu może pomoże, ale tylko w kwestii 3/5max fps+.

giphy.gif

Opublikowano

To jest dopiero beta są różne problemy z optymalizacją. Nie ma co się dziwić że na serwerze gdzie gra 64 osoby masz mniej fpsów niż na pustym bo na nim się nic nie dzieje. Ja mam słaby sprzęt czasem wyciągam 70 fpsów a czasem po 25. Spróbuj zaktualizować sterowniki jak tego nie robiłeś, i w opcjach aplikacji origin odznacz Origin w grze.

Opublikowano

Znajomy z YT wymienił dla testu 16gb ramu na 8gb i z 120 fps w bf1 spadło mu do 70-85

A te osoby nie mialy przypadkiem i7 jeszcze ? :>

Rekomandowane jest 16GB wiec napewno to cos pomoze.

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano

Mitahius 9 min. temu 0 Zmieniłem ustawienia w panelu nvidi tak, żeby były jak najbardziej możliwe pod wydajność, zmieniłem ustawienia w BF na medium + antialliasing off, ambient occlusion off resolution scale 42 % dx 12 off FOV najniższy w obu przypadkach, msi gtx 1070 gaming x i5 4460 8gb ram win 10 64b i dalej kur*a 70-80 fps, czyli tyle samo ile mam na ultra ustawieniach i z ustawieniami w panelu nvidi pod jakość, resetowałem kompa 3 razy dla pewności czy wszystko się zapisało nawet jeśli nie miało to jakiegokolwiek znaczenia, no chyba że zostanę pro pilotem, bo w samolotach gdziekolwiek bym nie latał mam 120 fps+

Pewnie zmieniłbym na najniższe ustawienia z resolution scale na 0% to dalej miałbym te 70-80 fps

Opublikowano

A i teraz zmieniłem ustawienai na najniższe z rodzielczości full hd zmieniłem na 1024x768 i mimo to dalej mam tyle samo fps co na wysokich, co jest nie tak z tą grą?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...