Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań w kwestii Asasina

Kiritsu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Zacząłem dzisiaj grać nową postacią, a dokładniej Asasinem, Przeczytałem wiele tematów w kwestii wyboru postaci, ich opisy, obejrzałem filmiki na YT, a także po przetestowaniu samemu kilku klas ewidentnie spodobała mi się ta. Według tego co wyczytałem to jest jedna z trudniejszych postaci do gry dla początkującej osoby. Czy to prawda?

-Gram głównie solo, czy dam radę bez większych problemów expić?

-Już na samym początku mając ~10lv zauważyłem, że muszę dość często używać potek na HP, po walce z niektórymi mobami mającymi lv więcej zostawało mi 3/4 albo połowa życia. Ogarniam waveing (czy jak to się pisze). Czy cały czas jest tak ciężko czy po prostu na początku mając stosunkowo słaby ekwipunek tak jest? 

-Jakieś porady w kwestii rozwoju tej postaci? Gram 2x sztylety.

P.S.Jak ktoś ma zamiar się przemądrzać i napisać, że przecież tyle razy były odpowiedzi na te pytania to niech daruje sobie w ogóle pisanie, albo jak już musi się wyżyć w internecie to niech przynajmniej wstawi konkretne linki. Prosił bym jednak o indywidualne podejście do tego zamiast masowego hejtu. 

Opublikowano

1. Czy to prawda? Jeśli czytałeś posty, a napisałeś, że tak,  to znasz odpowiedź.(TAK)
2. W Aionie głównie dbasz o swojego expa solo, jedynie instancje robisz w grupie, ale są też takie, które robisz samemu.
3. Jesteś klasą melee i masz dopiero 10 lvl, więc licz się z tym, że na poczatku potki zejdą. Ja problemów większych nie miałem. B: Co kilka lvli rozmawiaj z "aniołem" w centrum każdego miasta, który daje Ci buffa + ma nad sobą różowe podświetlenie. Otrzymasz od niego różne przedmioty co kilka lvli.
4. Trudno Ci coś poradzić, gdy jesteś 100% newbie i dopiero uczysz się tej klasy. Nabij 65+ i potem będziemy doradzać ewentualnie, bo teraz, to musiałbym Ci całą książkę na ten temat pisać.

Ogólna porada? MYŚL. Assasyn to klasa, którą musisz myśleć taktycznie i liczyć się z konsekwencjami swoich decyzji + jesteś klasą, która bazuje na samobuffach, co jest dla nowych graczy irytujące.

5. Rozwój postaci? Co masz na myśli?
Robisz leather/skórzany armor, który będziesz dostawać co kilka lvli. Potem na 46 zrobisz quest i śmigasz w zbrojce do 51 - 53  lvla. Potem robisz mithrilowy set, w którego powkładasz troszkę kamyczków typu atak, albo crit i lecisz robić solo BT od około 53. Potem an 56 dostaniesz ekwipunek startowy i powyżej 65 już sam się troszczysz o własną postać.

Btw ogólnie zagrywa się sztylet i miecz.
Dlaczego? Sam się domyślisz, gdy spojrzysz na staty.

Twoje ps: Zapewne sprawdziłeś tematy i moje odsyłki ludzi.
Odsyłam, bo tematy są wyczerpane w momencie, gdy ktoś pyta o to samo, więc po prostu daję linki.

Jesteś nowym graczem, a tematy dla początkujących na forum zostały wiele razy poruszane, więc polecam. Nie każdy zagląda, a sporo można się dowiedzieć.

Jak masz jeszcze jakieś pytania - zapraszam. 

Opublikowano

O potki się nie martw, teraz dostaje się ich dużo z questów. To normalne że moby zbijają ci hp, w przyszłości dojdzie ci kilka stunów, wtedy będzie łatwiej. Bez problemu dobijesz 65 solo, ale później sam nic nie zdziałasz, gildia to w tej grze podstawa. O ekwipunek też nie musisz się przejmować, teraz dostaje się wszystko pod nos, po prostu rób questy ( szczególnie ciemno niebieskie ).

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, a jeszcze takie pytanie, możliwe, że głupie. Czy ma znaczenie w której ręce będzie ten miecz a w której sztylet?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...