Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbieram ekipe do zrobienia gry 2D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Chce zrobić grę 2D! Robię ją w stencyla gdzie się programuje graficznie bez użycia języka (uczę się dopiero Javy).

Jeśli jesteście chętni i myślicie, że dacie rady mi pomóc to zapraszam!

Steam: crespo_5

Discord: https://discord.gg/mGCPseV

Gra będzie się nazywać HackOS i będzie po angielsku ale jeśli nie znacie angielskiego to nie ma porblemu coś się wymyśli a najwyżej ja będę robić teksty po angielsku.

Ps. gra inspirowana jest inną grą: vHack XT i grą Hack Ex

Będzie to wyglądało tak jak w Watch Dogs tylko na telefon :) Będą IP innych graczy i będzie można ich hackować czyli przesyłać wirusy (wymyślimy jakieś np. trojany czy coś takiego) Będzie tez sklep gdzie mozna kupowac lepsze rzeczy do swojego wirtualnego komputera np. procesor, ram, dysk itp. Będa tez tzw. package'e czyli prezentu ktore sie dostaje co 24h mozna wylosowac coiny i inną walute w grze. Zrobimy tez tutorial w apce i chat :) Bedziemy oczywiscie ulepszac gre coraz bardziej! Mam nadzieje ze was troche zainteresowalem tym projektem i pomozecie mi :D TYLKO PAMIETAJCIE BADZCIE AKTYWNI NA SKYPE DISCORD CZY STEAMIE! piszcie gdzie wolicie porazmawiac czy na skype czy na discord lub ts?

PS. Później możemy zrobić tą grę tylko na PC :)

Email: [email protected]

gre hack ex lub hack xt Możecie zainstalować ze sklepu play i ogarnąć o co chodzi itd.

Potrzebuje grafika bo dobry z tego nie jestem :(

Opublikowano

Dokładnie. Podaj nieco więcej informacji na temat Twojego projektu, tak by potencjalni chętni mogli bardziej się z nim zapoznać. Raczej jest mało osób, które zgodzą się robić projekt, o którym nie będą mieć żadnego pojęcia ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja jestem chętny ale jestem trochę zielony ale mogę pomóc angielski nie jest problemem ale masz może już jakieś ss'y czy jeszcze nic nie zrobiłeś na jakiej zasadzie mielibyśmy razem robić grę ? Znaczy jak mógł bym ci pomóc jeżeli nadal chcesz ją robić piszę na steam jakby coś 

Grafikę mogę ogarnąć kiedyś grałem w gry mmorpg i robiłem grafikę za realne pieniądze więc raczej nie będzie problemu napisz na forum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...