Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny serwer Silkroad

radasek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pomysł na serwer, i szukam ludzi którzy chcieliby założyć własny serwer lecz nie mają na to pomysłu. Od razu zaznaczam że cały pomysł nie jest mój, jest to po prostu reaktywacja serwera "Fulo" na pewno większość bardzo dobrze pamięta i wspomina ten serwer. Minęło już kilka lat, a i tak wspomina się ten polski projekt, był to najlepszy serwer na jakim kiedykolwiek grałem(a było tego spoooro) oczywiście wszystko ma swój koniec, niestety serwer zaczął upadać po wejściu na wyższe cap'y 100-110. Ja osobiście mógłbym się zająć grafiką, jakby ktoś podjął się zrobienia tego serwera.Sam chętnie bym się tego podjął, lecz nie mam zielonego pojęcia o tworzeniu serwerów, oraz dochodzi brak pieniędzy na ten cel :) Jedną z bardzo ciekawych rzeczy na serwerze było kupno najlepszych dostępnych itemów na stronie serwera (poprzez punkt zdobyte na jobie). Poniżej wkleję starą prezentację serwera "Fulo". Dodam jeszcze tylko że najlepiej postawic ten serwer z capem 90-100. Pozdrawiam.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Chciałbym wszystkim przedstawić projekt polskiego serwera FuloRoad. Mam nadzieje że stanie się on wyznacznikiem pewnych standardów wśród prywatnych serwerów zwłaszcza polskich.

O projekcje

Nad projektem FuloRoad pracuje sam (www, serwer, baza) jego celem jest zagwarantować graczom rozgrywkę i zabawę na najwyższym poziomie!
Tworząc go skupiłem się głownie na tym aby gracz czerpał czystą przyjemność z gry a dzięki miłej i przejrzystej stronie i forum miał szybki swobodny dostęp do wszystkiego co jest mu najbardziej potrzebne.

O serwerze
Tworząc serwer chciałem wprowadzić jak najmniej zmian, które tak naprawdę nic nie wnoszą nowego do gry. Skupiłem praktycznie nad jedną duża zmianą, czyli na Jobach.

*Nie owijając w bawełnę na początku przedstawię specyfikację serwera:

Server: Fulo
Typ: pvp/pve
Exp/Sp: x40
ExpParty: x45
Drop: x10
Gold: x5
Level Cap: 90
Mastery: 300
CTF: Tak
FTW: Tak

Dodatkowe informacje:

- całkowicie wyłączony drop itemów 9 Degree(Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun)

- w sklepach są bronie Seal of Sun zamiast zwykłych do 6 Degree, natomiast 7 Degree jest to broń Seal of Monn, 8 i 9 Degree to zwykłe bronie

- bornie (Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun) od (1 - 8 Degree) dropią normalnie z mobów

- 9 Degree itemy, broń (Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun) można nabyć tylko przez stronę FuloRoad wymieniając punkty doświadczenia zdobyte w grze grając jako (thief, trader, Hunter)

Dlatego aby być kimś na serwerze trzeba chodzić na JOBY! Tutaj nie ma patrzenia się w bota i sprawdzanie każdego ranka ile mamy dropów!

O stronie www

Strona FuloRoad posiada integracje kont z forum, to znaczy że wystarczy dokonać tylko jednej rejestracji, używamy jednego konta do wszystkiego. Wbudowany pakiet trzech języków: Polski, Angielski 90%, Niemiecki 20% (domyślny polski).
(wiem że to polski serwer lecz FuloRoad jest otwarte dla wszystkich)

Funkcje strony:

- ranking jobów

- system gildi, dzięki któremu można sprawdzić graczy którzy należą do danej gildi w tym także GulidMastera, plus ranking najlepszej gildi.

- statystki graczy w GulidWar

- Item SoX sklep. cała baza itemów 9 Degree (Seal of Star, Seal of Moon, Seal of Sun) w tym pogląd statystyk (to trzeba sprawdzić samemu)

- oczywiście wyświetlane fortece

- Dokładne informacje o wybranej postaci na stronie (HP, MP, zerk, gildia, lv, stan silków,)

- wyświetlanie graczy online, w tym oczywiście też Nick, wiemy kto tak naprawdę jest na serwerze Online

Przyszłość

Strona:

- armory (podgląd gracza, set, broń)
- możliwość dodania kodu SMS tylko dla polaków (opcja wbijasz kod masz silki)
- dodanie ItemMall na stronę
- dodanie funkcji zerk na życzenie (w określonych odstępach czasowych)

Serwer:

Serwer jak i klient są gotowe na max 110 cap, dzieki temu aktualizacja będzie sprowadzać się do pobrania malego patcha przez lunchera.
Przed nami:

-------------------
Cap: 90 Degree
Mastery : 300

-------------------
Cap: 100 Degree
Mastery : 330

-------------------
Cap: 110 Degree
Mastery 360

-------------------

Oczywiście po przejściu na cap 100, itemy 9 Degree zostają dodane do dropu, a ich miejsce zajmują itemy 10 Degree w sklepie.
W sklepach pojawiają się bronie Seal of Sun zamiast zwykłych do 7 Degree, natomiast 8 Degree jest to broń Seal of Moon, 9 i 10 Degree zwykle bronie.
To samo tyczy się Cap 110, przechodzimy wszędzie o oczko wyżej.

77678022723864382104.png

Opublikowano

Ciekawy pomysł, sam chciałem spróbować coś stworzyć, ale poczekam na Twoja realizacje, chętnie moge pomóc, finansowo jak i przy serwie. Stawiałem parę serwerów, może nie do silka, ale cos ogarniam, w razie czego PM zobaczymy co i jak. Mam parę pomysłów także możemy pogadać:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

i jak tam panowie ? :P

Z mojej strony nijak ;/ Ja tak tylko podsunąłem pomysł na serwer. Sam niestety nie potrafię robić takich rzeczy, dlatego zostawiłem to osobą które już miały z tym doczynienia :D

77678022723864382104.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Coś działacie? :)

Jak już wspomniałem, ja podrzuciłem tylko pomysł i czy ktoś podjął by się takiego projektu. Jednak brak reakcji i każdy pomyślał że my tworzymy server, na forum jak i w grze ludzie pytali o ten serwer czy coś robimy :) A więc postanowiliśmy zadziałać i stworzyć coś nowego, na start mamy 2grafiki(poniżej) Chciałbym was poprosić o jakieś swoje propozycje co do serwera. Potrzebna też będzie pomoc, więc osoby zainteresowane które mają jakieś pojęcie o plikach gry proszę o kontakt :) Pozdrawiam.

71807773610670488047.png

91153493748443733915.png

77678022723864382104.png

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej, ja mam maszynę z przepustowością 1Gbps Pliki gotowe problem tylko z bazą danych. I szukam kogos kto byłby w stanie pomóc. Jak cos to zapraszam na team speak pxn.net-speak.eu

deejay-logo.gif

Serwer: HERA: Fight_PL , SlumS , Nikorausu

Przepraszam, że nie piszę Polskich znaków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...