Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy zakupie części do komputera

Hidan95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, tak jak w tytule potrzebuje pomocy przy zakupie komputera/jego części

Posiadam :

-grafikę : radeon r290x 4gb

-zasilacz 630W specjalnie kupiony do grafiki

A z rzeczy do wymiany to :

-płytę msi gigabyte z wejściem na ram ddr2 i procesory generacji intel core 2 quad ( to na bank do wymiany)

-8gb Ram ddr2 ( w sumie nic jako tako nie mam do tego ddr2, ale tego już raczej nie włożę do żadnej nowej płyty głównej)

-Intel core 2 quad 4 x 2,4 ghz (do wymiany)

Potrzebuję resztę jednostki centralnej, budżet jest no nie za duży (Max 1500zł, ale jakby było mniej to bardzo fajnie) - mogą być używane części, komputer raczej do grania, bez myszki itp, również bez systemu.

OC - W sumie zależy od sprzętu, jestem otwarty na propozycję

Samemu ciężko mi coś znaleźć, patrzyłem na gotowe zestawy, ale pierwsze jeszcze wolałem spytać tutaj.

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Ok, już gotowe.

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

https://www.morele.net/inventory/info/rsonfU/ wydajniej nawet niz i5 2500k po OC, jakbys mogl dolozyc do i5 6500 to byloby zajebiscie, czesci masz nowe, jesli chcesz taniej to znajdz je uzywane i tyle. (imo uzywany hdd to dobry pomysl, z 50zl dasz za 250gb na start i bedzie dobrze, chociaz wiadome dysk juz bedzie mial troche przepracowane).

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

jakim cudem 6400 ma byc wydajniejszy niz 2500k po oc do 4.5ghz lub wiecej? wrzuc jakis test bo cos mi sie wierzyc nie chce ;v

Wiecej niz 4,5ghz to roznie bywa, trzeba wszystko uzywane kupici bawic sie w to, tzn po oc 4,5ghz wydajnosc dosc podobna, w profesjonalnych zastosowaniach skylake wygrywa, w paru grach tez, w nowych grach mysle ze bedzie go jechal. Pierwszy test z google https://www.youtube.com/watch?v=mLW_3aNfZ4M 

Poza tym moze sie okazac, ze przy dosc sporym napieciu ten 2500k zrobi np 4,2ghz, + bedzie troche cieplo i tak, a tak to ma nowa platforme bardziej przyszlosciowa. Zwroc tez uwage na ram w tescie, a Twoj, przy OC ma to znaczenie. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

f4lcon - dzięki za propozycję, problem w tym olx jest taki, że tam w c***a lecą, jak używane to zapomniałem dodać, że najlepiej allegro, niemniej dzięki za propozycje, czekam na dalsze jak ktoś ma i coś wybiorę.

2d0ns76.jpg

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Trudno, przynajmniej wiem, że dostanę sprzęt - głównie chodziło mi o dość mocny procesor jak na te pieniądze oczywiście, lata mi to jaka jest obudowa itp. dysk czy 500 czy 1tb też bez większej różnicy

2d0ns76.jpg

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

reff

2d0ns76.jpg

— Friedrich Nietzsche

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...